PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zaman Çarkı Serisi/ The Wheel of Time

king_o'swing
02-27-2008, 03:32 AM
Bu seriyi ilk kez elime aldığımda içinde kaybolmuştum, gerçek manada kaybolmuştum, ben okurken algılamakta zorlanıyorum Robert Jordan yaratığı - ışık kutsasın onu - oturmuş düşünmüş bunları, bana haksızlık gibi geldi bu kadar geniş hayal gücü =)

Bu seri 12 kitap olarak düşünülmüş idi - ben 13 sanıyodum- 11 kitabı tamamlayan Jordan yakalandığı hastalığa yenik düşerek - ışık kutsasın =) -2007 eylülde vefat etti ve bildiğim kadarıyla sonrasında kuzeni bayrağı devraldı, Jordan ın notlarından kitabı yayına hazırlamaya çalışıyor.

Kitabın konusuna gelince kabaca anlatayım çünkü 12 devasa kitaptan bahsediyoruz burda!!! İyi ile kötü arasındaki sonsuz döngü bu sefer kötülük tarafından sonsuza dek tamamen kırılmak üzeredir ve pek tabi bunu engelleyecek esas adamlarımız vardır (Yenidendoğan ejder, Aieller, Aes Sedailer, Bilgeler, Muhafızlar, Sahte ejderler, ogierler, trolloclar, karanlıkdölleri ve uzayıp gider böylece )

Bu kitabın en büyük özelliklerinden biri de erkek kahraman furyasına bi son vermesi, ama tabiki kadın erkek çekişmesi hep var....

"Erkek olabilir ama o kadar da aptal değil" kitaptaki karakterlerden birinden çıkmış olan bir söz, anlaşıldığı gibi bi dişiden çıkma =)

"Muhtemelen orada kendilerini öldürtürler. Onlar başka bir tarafa bakarken biri onları kılıçla biçiverir" bu da dişileri kurtarma gayretinde olan erkek kişisi =)

Yak beni, Boşluk olsada olmasa da, gecenin ortasında, yarı giyinik, bir erkeğin yatak odasında ve köpekten kaçan kedi kadar sinirli olan benim!!!!

okumaktan gerçekten keyif aldığım bi seri kısacası =)

OrodrethAlcarin
02-27-2008, 04:07 AM
daha ne diyim ki... 3. ciltteyim 6. cilde kadar elimde mevcut... 4. cilt şimdiden gözümü korkutuyır :D bu arada bi de haritasını koyiim ben buraya...;)

http://img406.imageshack.us/img406/2075/zamanarkharitatw0.th.png (http://img406.imageshack.us/my.php?image=zamanarkharitatw0.png)

king_o'swing
02-27-2008, 12:07 PM
bende 4.üncüdeyim yarılamış bulunuyorum, bi sonrakini nası alırım bilmiyorum :D

tuuuche
02-29-2008, 10:30 PM
12 cilt ... amanın allahım!!!!!!!!!!!!
okuyabilecek misiniz hepsini ???
ömür yeter mi acep ??? :D

king_o'swing
02-29-2008, 10:41 PM
Yeter yeter çok bile =)

OrodrethAlcarin
03-01-2008, 12:02 AM
kesinlikle yeter... :D

tuuuche
03-01-2008, 02:58 PM
hadi bakalım kolay gelsin o zaman :D

king_o'swing
05-30-2008, 11:48 PM
Bu sefer de 5 i yarıladım, 6 yı nasıl alırım bilmiyorum,,,Fiyat kitapları da gittikçe yükseliyor arkadaş, biri dur desin artık =)

SPAWN-TheUndead
06-08-2009, 03:41 AM
Lordun 3 cildini topla zaman çarkının 1 cildi eder... Bende başladım :D Tüö seriyi aldım dizdim başucuma...