Orijinalini görmek için tıklayınız : Yılın En Çok Satanları
Ozanisius
02-21-2009, 05:36 PM
http://www.billboard.com.tr/Images/Genel/Coldplay---Viva-la-Vida-or-Death-and-All-His-Friends-2008_1.jpg
2008 senesinin en çok satan albümleri belli oldu. Sıralamada birinciliği Billboard 200 ve İngiltere listelerinde de zirve olan "Viva la Vida or Death & All His Friends" adlı albümüyle Coldplay yakaladı.
Grubu, efsanevi hard rock grubu AC/DC, "Black Ice" ile takip etti.
http://www.billboard.com.tr/Images/Genel/ACDC---Black-Ice-2008_1.jpg
İşte 2008 senesinin en çok satan albümleri;
1. "Viva La Vida Or Death And All His Friends" - Coldplay
2. "Black Ice" - AC/DC
3. "Mamma Mia!" - The Movie Soundtrack featuring The Songs Of ABBA
4. "Rockferry" - Duffy
5. "Death Magnetic" - Metallica
6. "Spirit" - Leona Lewis
7. "Back To Black" - Amy Winehouse
8. "High School Musical 3: Senior Year" - The Movie Soundtrack
9. "Tha Carter III" - Lil Wayne
10. "Good Girl Gone Bad" - Rihanna
Ozanisius
02-21-2009, 05:37 PM
Şu listede Lost Highway de olsa fena olmazmıydı sanki....
Şu listede Lost Highway de olsa fena olmazmıydı sanki....
İyi olurdu tabii ama pek mümkün değil; çünkü
1) LH 2007'de çıktı
2) Kabul edelim ki dünya müzik listelerini sarsacak bir albüm değildi.
Ozanisius
02-21-2009, 07:03 PM
İyi olurdu tabii ama pek mümkün değil; çünkü
1) LH 2007'de çıktı
2) Kabul edelim ki dünya müzik listelerini sarsacak bir albüm değildi.
Üzülerek ikinci şıkka katılıyorum....Viva La Vida da 2007de çıktı....Back To Black de....
Captain_Kidd
02-21-2009, 11:22 PM
Dostum yeter bukadar kendini tüketitğin bidaha Bon Jovi 10 milyon albüm satmayacak hiç bizaman.5 senedir radyolarda müzik kanallarında şarkıları klipleri çalmıyo artık herkez nostalji grubu olarak görüyo Bon Joviyi.Bon Jovi kariyerinin en iyi şarkılarını yapsa yine çalmayacaklar yine albüm 3-4 milyondan fazla satmayacak.Son üç albümün liste başarıları satış grafikleri,şarkılarında nekadar radyo airplayi aldığı ortada.
Bu zaten bizim sorunumuz olmamalı kazanacak olanda grup kaybedecek olanda.Lost Highway 20 milyon satsa cebimize paramı gircek sitemizi geliştireceklermi hayır.
Ozanisius
02-21-2009, 11:32 PM
Dostum yeter bukadar kendini tüketitğin bidaha Bon Jovi 10 milyon albüm satmayacak hiç bizaman.5 senedir radyolarda müzik kanallarında şarkıları klipleri çalmıyo artık herkez nostalji grubu olarak görüyo Bon Joviyi.Bon Jovi kariyerinin en iyi şarkılarını yapsa yine çalmayacaklar yine albüm 3-4 milyondan fazla satmayacak.Son üç albümün liste başarıları satış grafikleri,şarkılarında nekadar radyo airplayi aldığı ortada.
Bu zaten bizim sorunumuz olmamalı kazanacak olanda grup kaybedecek olanda.Lost Highway 20 milyon satsa cebimize paramı gircek sitemizi geliştireceklermi hayır.
Şöyle mükemmel bir albüm yapsalar da bizde dinlesek diyorum.These Days de az sattı ama mükemmel albümdü.Herşey satış diiiil.Ama yani These Days gibi Keep The Faith gibi a kalite bir albüm beklemek de artık hakkımız değilmi???Ayrıca bitti denen pek çok grup efsane albümler yaptı geri döndü.Bon Jovi niye yapmasınki...
Captain_Kidd
02-21-2009, 11:50 PM
Böyle düşünse keşke herkez.Öncelik iyi müzik iyi albümler ticari başarı ikinci plan bizim için.Ayrıca merak etmeyin Bon Jovi albümleri plak şirketi Bon Jovinin albüm yapmasına izin verecek kadar satabiliyo oyüzden iyi albüm yapmalarını istemekten başka şansımız yok.
These Days ABD satandartlarına göre 654.000 gibi gülünç bir satış ile grubun ABD'de en az satan stüdyo albümüdür.İlk iki albüm bile daha fazla satmıştır.Fakat dünyanın geri kalan her yerinde fenomendi These Days özellikle albümün İngilteredeki performansı New Jerseynin ABD deki başarısından farksızdır.Her single Avrupada hit olurken ABD de battıkça battı.Çok dramatik bir olay Amerikada 1 milyon bile satamayıp dünya genelinde 10 milyona yakın satmış başka bir albüm yoktur herhalde.Yani demek istediğim These Daysin dünyada sattığı kadar satsa yeni çıkacak Bon Jovi albümü yılın en çok satan albümü olur.
Ozanisius
02-22-2009, 02:10 AM
Abicim Judas Priest gibi İngiliz olan ve Amerika'da gold albümü bile olmayan efsane isimler war.Ve Judas'ın son albümü ilk defa Billboard da ilk 10a girdi.Iron Maiden Amerika'da 2006'da ilk kez 7 numara oldu.Ne biliyim AC DC 8 yıl sonra 5 milyon civarı sattı 3 ayda.Metallica köklere döndü ve süper albüm yaptı.Eski topraklar mükemmmel dönüşler yaptı.Bizde bunu istiyoruz.Bana ne satıştan.These Days sonrası kötü....Biz sadık kitle zoraki seviyoruz ama these days sonrası sırıtıyo diğerlerinin yanında.Bon Jovi'nin nostalji grubu olmasında kendilerinin payı war.MÜkemmel bişi çıkardılar da radyolar ws onlar eski mi dedi.Bak Bruce Springsteen hala grammy alıyor.Bende diyorumki bunlar çok iyi albüm yapsınlar.Yıla damgasını vuracak bir dönüş albümü olsun. O zaman bu listelerde zaten olurlar.Olmasada biz dinleriz...Mp3 dünyasında tabii Slippery gibi 27 milyon satmaz artık ama harika bir albüm de yılın en çok satanları arasında olur....Ben Lost Highway 10 milyon satsın demiyorum.Bu adamlar süper albüm yapsın.Kapasite war.Yapınca da emeklerinin karşılığını alsınlar yılın en çok satanlarından olsunlar diyorum.
Bu söylediklerim de genel düşüncelerim.Bu konuyla ilgili de değil.Bu konuyu yılın magazin bilgileri olarak verdim.Sonrada keşke Bon Jovi de daha iyi bir albüm yapsaydı dedim.Bunda hiçbişi yok.Ben Jon'un menajeri de diiilim.İsterse 100 milyon dolar kazansın bir albümde ister 1 dolar.Sonuçta benim cebime girmiyo o para.....
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.