Orijinalini görmek için tıklayınız : Barış Akarsu
http://static.ideefixe.com/images/245/245223_2.jpg
İlk, orta ve lise öğrenimini Amasra'da tamamladı. Lise öğrenimini sürdürürken Amasra Yelken Kulübü'nde profesyonel olarak yelken sporu ile ilgilenmeye başladı. Müziğe ilgisi küçük yaşlarda başladı. İlkokuldayken elinde blok flüt sokaklarda dolaştığını söyler. Ama müzikle asıl tanışması Amasra'ya gelen müzisyenlerden etkilenerek çalmayı öğrendiği klavye, gitar ve mızıka ile olmuştur. Barış Akarsu, o dönemlerde dinlemeye başladığı 1970 ve 1980'lerin rock, hard rock ve heavy metal grup ve sanatçılarından etkilendi. Antalya'da animatör ve müzisyen olarak çalıştı. Ankara'da garsonluk, barmenlik ve müzisyenlik yaptı. Daha sonra Karadeniz Ereğlisi'ne gelerek dört yıl boyunca çeşitli barlarda, yerel televizyon ve radyolarda programlar yaptı. Bu dönemde ATV kanalında yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasına katıldı ve 2004 Temmuz ayında yarışmayı birinci olarak tamamladı. Yarışmadan hemen sonra İstanbul'a yerleşti ve müzik çalışmalarına burada devam etti. Yarışmanın sonuçlanmasından ilk albümünü çıkarmasına kadar geçen sürede Türkiye'nin değişik yerlerinde sayısı 200'ü geçen konserler verdi.
14 Ocak 2005'te Seyhan Müzik'ten Serdar Öztop'un yapımcılığı ile ilk albümü Islak Islakı piyasaya çıkardı. Bu albümden aynı yıl içerisinde "Islak Islak", "Kimdir O" ve "Amasra" parçalarına klip çekti. 3 Ağustos 2006'da ikinci albümü olan Düşmeden Bulutlarda Koşmam Gereki piyasaya çıkardı. 2006 yılında Star kanalında yayımlanmaya başlanan Yalancı Yarim dizisinde başrollerden birini üstlendi. Bu dizinin ardından sevenleri tarafından "Alfonso Tarık" olarak anılmaya başlandı.
Barış Akarsu, yirmi sekizinci doğum günü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı saat 22:30 civarında, Muğla ilinin Bodrum ilçesine 5 kilometre mesafede olan Torba Kavşağı'nda bir trafik kazası geçirdi. Otomobilde bulunan Zeynep Koçak (24) ve Nalan Kahraman (37) olay yerinde öldü. Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Barış Akarsu ise, beş günlük yoğun bakımın ardından 4 Temmuz 2007 Çarşamba günü saat 20:10 sularında hayatını kaybetti ancak ölümü 23:10 da açıklandı. Genç yaşta hayata veda eden Akarsu, Amasra'da toprağa verilmiştir.
ALBÜMLERİ:
*Islak Islak-2005
*Düşmeden Bulutlara Koşmam Gerek-2006
Kewser
02-26-2008, 06:26 PM
"Islak Islak" albümü çok süper.İçinde çok başarılı parçalar var,digerini bilmiorm :D
Allah Rahmet Eylesin!!!Seni unutmiicaz Barış!!! :(
jbjey88
02-27-2008, 12:20 AM
allah rahmet eylesin büyük bi bon jovi hayranıydııı sanırım oda
evet, severdi Bon Jovi'yi...
Bizim 20 temmuz konserini de yukarılardan izler Barış bence....
http://www.youtube.com/watch?v=ibYgAn7Xw7k (http://www.youtube.com/watch?v=ibYgAn7Xw7k)
http://www.youtube.com/watch?v=KSq7DKTcPvQ (http://www.youtube.com/watch?v=KSq7DKTcPvQ)
in these arms
02-27-2008, 03:21 AM
ya bunları ilmiyodum üzüntüm 2 ye katlandı şimdi:(
ekin&jbj
02-29-2008, 06:05 PM
allah rahmet eylesin gerçekten :( yazık oldu....
Barış abim çok ama çoook erken gitti, çok özletiyo kendini. Adam gibi adamdı o, bir taneydi. Mekanı cennet olsun :( :( :(
ya bunları ilmiyodum üzüntüm 2 ye katlandı şimdi:(
Ahh canım ahh.. hangi 2'ye... belki 20'ye, belki 200'e, 2000'e... :(
Düşündükçe, zaman geçtikçe, azalacağına çoğalıyor galiba özlem.... Neredeyse 9 ay olacak uzaklara gideli ama hala yokluğuna alışamadım ben. Bir sürü kişi için böyle, biliyorum, çok iyi biliyorum. Kısa bir zaman tanıdık adaşını, ama öyle sevdirdi ki kendini herşeyiyle, "adam gibi adam" nasıl olur öyle güzel gösterdi ki herkese, koskocaman bir boşluk bıraktı giderken.
Seni çok özlüyoruz be Barışım, çok! :(
Nurlar içinde yat, mekanın Cennet olsun güzel gözlü, güzel yürekli çocuk.....
Koskoca bir sene gecti Baris'i sevenler Barissiz kalali... Kisisel olarak soyleyebilirim ki o ilk gunku acisi azalmadi pek, daha cok insanin icini acitan bir hasrete dondu belki de. Hem de oyle 5-10 kisi, ailesi veya arkadaslari icin degil sadece, aslinda onu yakindan tanimayan, sadece fan'i olan tahminlerinizin cok ustunde sayida insan hala cok ozluyor Baris'i. (ben de dahilim onlara ayrica). Herhalde bu tamamen "adam gibi adam" olmasiyla ilgili birsey. Insanligi, vatanini, yaptigi isi, onu sevenleri icten sevmesiyle, dogalligiyla, efendiligiyle, yeteneginin onu asla simartmamasiyla ilgili... fan forumunda 21000'e yakin insan ilk gunun acisi ve ozlemiyle biraraya geliyorsa, halkin cok kisitli bir sure tanima firsati buldugu bu gencecik insan bu kadar seviliyor ve aradan gecen koca bir sene sevenleri icin hicbirseyi degistirmiyorsa, Baris bir yerlerde birseyleri cok dogru, cok duzgun yapmis demektir bence. Ama maalesef soylenecek fazla birsey yok, daha dogrusu cok sey var ama yeri ve zamani degil sanirim. Onun icin, surmeli gozlu melek nur icinde yatsin diyorum sadece...
Mekanin Cennet'in en guzel yeri olsun, guzel yuzlu, guzel yurekli Kaptan!
peace_rock_29
08-13-2009, 01:39 AM
mine abla yazdıkların o kadar cok etkiledi ki beni.. acıkcası bi sitede bunlarla karsılasmayı beklemiyodum.. barıs fanıyım ve bnm gbi bi cok insan gibi bnde 2 yıldır acı cekiyorum.. benim bon joviyle tanısmam barıs sayesinde oldu.. ve o kadar ani oldu ki.. barısın fanından bi ablamla konusuodm bana barısın soyledigi bi konser kaydı olan it's my life ı attı.. dinledim ama ilk zamanlar bu sarkıyı asıl soyleyeninden dinlemek aklıma hic gelmedi. ingilizce koromuz vardı kızlar olarak ing sarkılar soylicektik okulda.. ben ve 2 arkadasım resmen hocalara yalvardık it's my life ı koroya sokmak icin. bilmem bakarıs dediler surekli ama biz ve ozellikle ben kafaya takmıstım. zaten su gibi ezbere biliodm evde kendi kendime ayna karsısında prova yapıodm. ve bi gun 3 kisi ogretmenler odasına indik. ciddi ciddi koraya girmesini istedigimizi soyledik. olmaz dedi hoca. neden olmaz dedik. o cok hızlı soylemezsiniz dedi. ben soyleriz hocam dedim hatta acalım soyleyelim gorun dedim. hoperlorumu yanıma almıstım. nursenn da mp4 u yanındaydı ve actı. biz soylemeye basladık iki ing. hocası aralarında gulustuler bende guldum =) sonra gulsu hoca it's my life okul zil sesi olsun dedi. tamam ben keserim dedim. ama orjinal sarkıyı istiosnz dimi dedim. evet dedi. o gun eve gittim . sarkıyı indirdim. vee allahımm nası bi sesti o oyle yha.. arkim indirmisti ama bana bahsetmemisti.. ben evde baırarak soyluorm dayımm sus die baırıodu =) cok gusel gunlerdi.. prova gunlerim yhani.. sonra prova icin dersten alındıgımız bi zaman. hocaya sorduk hocam calıscakmıyız die. ama bu da sorumu simdi yhani o kadar calısmısız kendi capımısda kendimize mikrofon ayarlamısız. ama hoca hayır dedi. inanabiliomsnz yha . o gunleri yasamadan anlayamaz kimse sanırım. son dersten bi sonraki dersti. hocaya hocam o kadar hazırlandık calıstık ugrastık dedim . hoca "ee biz de calısıorz. biz sizin icin calısmıors ki" dedi . ne demek istedigi umrumda deildi anlamaya da calısmadım. tek sinir oldugum soyleyis tarzıydı. ve ben hayaller kurmustum. gruplar halinde soyleriz demistim. yurtdısından hoca gelmisti okula. o da ordaydı. ve iki tane cocugu yanına caırdı gulsu hocaya boyle gruplar olsun flan die anlattı. tbi gulsu hoca ne dedigini soyleyince anladık. gruplar olsunmus. sarkı oyle soylensinmis (bahsettigi sarkı it's my life deil hocanın kendi istedigi bi sarkı) bizi zaten sadece 10 dk tuttular ve resmen kovar gibi dısarı yolladılar. son derse girmedim. kızlar tuvaletinde nası agladım biliyomusunz.. o gunleri bi dha yasamak istemiorm.. yhani siz dusunun o kadar calıstım heveslendim ve artık hersey hazır. ustelik bunlarda deil bu sarkının bnm icin manevi bi degeri var barıs soylemis konserinde.. onun sevdigi bi sarkı... eve gittigimde halimi gorunce sordular. aglayarak anlattım hepsini.. nası yaparlar yha.. ve sonra koro iptal oldu. neymis kız korosuymus veliler sıcak bakmasmıs. zaten buna hicbisey demiorm. its my life ı soylemedikten sonra olsun olmasın bi farkı yoktu.. ama koronun sonunda grup halinde herkes kalkarken birden cıkıp baslarıs sarkıya die bile hayal kurmustum. onu bile yapıcaktım. sonra.. it's my life ın klibini dayıma indirttim bir esten 1,5 gunde indi. beklemesi sıkıcı ve zordu ama bekledim. ve indi . zil sesimiz o oldu.. eskiden (yhine onlarında bi ton anısı olan) brısın sarkıları calıordu o da yhıne bizim sayemizde ve de muduryardımcısı saolsun izin vermisti. bunun kadar en az onun da olmasının bi ton hikayesi var.. sonra bon jovi merakı.. dier sarkılarını indirmeye baslayısım .. ve fanı olusum.. boyle iste.. yhani barıs hayatımda o kadar seyi deistirdi ve aynı zamanda gusellestirdi ki.. cnm abim benm yha.. cok seviorm onu... yhanı bu aralar asırı bon jovi merakım yusunden onun fanına da ugrayamıorm.. ama bı yandan da ii oldu.. hralde onun acısı bı turlu gecmek bilmezdi baska turlu.. ve de komik olan ben barısı bile ruyamda 1 kere gordum ama bon joviyi gecen gece 3.gorusum. tel.de arkime anlatıorm anneannem bırak kafasını sisirme kızın sacma sapan seylerle dior =) bende bırak anneanne yhaa gercek hayatta goremicem bari ruyamda goriim dedim :D:D acaip seviorm ben bu adamı yha... benm deyimimlee jelibon.. =) zaten barıs joker jon jelibon ikisinin ynyana resmlerini yapmıstım.. cok seviorm onları.. sizleri de.. ve bu arada barısın it's my life konser kaydını isteyen olursa eklesin beni yollayabilirimm =) hepinizi cok seviorm..
Fanınızın "Küçük" Jovicisii xD =)
peace_rock_29
08-21-2009, 10:36 PM
yhaa youtube ta gezinirken rastladım.. ben konser kaydı sanıyodum ama akademi türkiyedeyken soylemis.. allahım yhaa bitanemm =) gozlerim doldu izlerken yha.. ynls soledigi cok yer var ama takmıo bile cnm bnm.. dogallık budur iste =)
http://www.youtube.com/watch?v=Afu8-ARo-3Y&feature=related
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.