PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 400 milyar $'lık dava?

Mine
10-11-2008, 02:26 PM
Habere şu an için sadece internette ortamında ve official olmayan kaynaklarda rastlamış olmakla birlikte, paylaşmak istedim arkadaşlar.

Boston'da bir müzisyen (Bart Steele) Bon Jovi'ye 400 milyar dolarlık (yanlış okumadınız) dava açıyor. Steele, bu sezon Amerika'da beyzbolcuların neredeyse marşı haline gelen "I Love This Town" parçasının, kendisine ait olan "Man, I Really Love This Team" şarkısından çalıntı olduğu iddiasıyla ortaya çıkmış durumda. Henüz dava resmi olarak Bon Jovi tarafında bildirilmediği için bizimkilerden veya avukatlarından gelen bir açıklama veya cevap yok. Gelişmeleri ilerleyen günlerde izleyeceğiz.

Bir not daha; Bart Steele, davayı kazaınırsa alacağı paranın % 99'unu hayır kurumlarına bağışlayacağını açıklamış.

Olayla ilgili birkaç link:

http://www3.whdh.com/news/articles/local/BO91129/ (http://www3.whdh.com/news/articles/local/BO91129/)

http://www.antimusic.com/news/08/aug/07Bon_Jovi_Accused_of_Ripping_Off_Song.shtml (http://www.antimusic.com/news/08/aug/07Bon_Jovi_Accused_of_Ripping_Off_Song.shtml)

SPAWN-TheUndead
10-11-2008, 03:40 PM
Hmm enteresan bu Man, I Really Love This Team şarısını bir dinlemek lazım benziyormu bakalım.Benzese bile normal karşılana blir çünkü günümüzde artık şarkıların birbirlerine yakınlıgı artmış durumda.

dn'z
10-11-2008, 03:46 PM
Dün gece okuyup gülüp geçmiştim. Yok CD başına $100.000 istiyormuş da, LH 4 milyon sattığından $400 milyar oluyormuş :rolleyes:

Şarkıyı uzun zaman önce bu iddia ilk atıldığında adamın myspace'inden dinlemiştim,çok farklı şarkılar. Adam belli ki bu saçma sapan meblağlık davayla grubunun reklamını yapmak istiyor.

Ozanisius
10-11-2008, 05:57 PM
400 milyar dolar azmış canım....Neki 400...Amerika 700 milyar dolara 15 20 banka kurtarmaya karar berince o paraya Afrka'nın tamamı artı asya'nı 3'te biri artı avustralya ve latin amerika açlıktan kurtulur demişlerdi...Ama başkan Bush Amerika için 700 milyar dolar neki küçük para demişti....Bu adam içinde 400 milyar dolar neki.....

Yuhhhh.....Ağzımı bozacam şimdi....Bir şarkıya bu kadar para.....Bir cd 100 bin dolar mı ediyor.....Yuhhhhh......Gerizekalının matematiği de yok!!!!!

jbjey88
10-12-2008, 01:17 AM
Şarkının getirisi 400 milyar dolar ediyo mu da acaba bu zatı-muhterem oyle bi hesap yapıyo resmen saçmalamış adam...Şahsen bisey çıkacağını sanmam sadece merak edenler bu adamın şarkısı nasıl bişeymiş diye dinler adamda reklam yapar...

santafe
10-12-2008, 06:55 PM
Man, i really love this team şarkısını bende myspace'den dinledim ve eğer bu şarkı bahsi geçen şarkı ise zerre kadar alakası yok , yukarıdada söylendiği gibi ya arkadaşlar kendi grubunu biraz meşhur etmek için böyle bir şey yaptı yada ortada bir danışıklı dövüş var 2007 de çıkan ve durma noktasına gelen lost highway albümünü biraz daha vitrinde tutmak için yapılmış bir tiyatro, o değilde olay gerçek olsa ve Bon Jovi 400 milyar tazminat ödese ki o paranın onlardan değil tüm rock grupları bir araya gelse çıkabileceğine inanmiyorum, Heralde Bon Jovi'yi en geç 2 ay içinde Türkiyede konser verirken görürüz hatta araya adam sokarsam benim düğünüme bile çıkartırım o derece :D Go Bart Go !!! :)

jbjkızı
10-12-2008, 07:10 PM
saçmalık madem müziği dinlemişsiniz alakası yokmuş bu adam delirdi heralde kalkıp dava açıyo aptal yaaa ... ben bir şey demiycem rezillik hehe :D:D:D

Mine
10-12-2008, 08:36 PM
Ben bir danışıklı dövüş olayna pek ihtimal vermiyorum açıkçası. Bana kalırsa bu iş bir yere varmayacak, ya dava düşer ya da öyle birşeyler olur gibime geliyor. Şarkının benzememesi ayrı bir konu, 400 milyar dolarlık meblağ istenmesi ise düpedüz saçmalık!! Zaten müzikte bilmem kaç saniye, bilmem kaç nota benzer olabiliyor, yasal bir sınırı var onun, o sınırı aşmadıkça çalıntı olmuyor şarkılar. Ki, bu durumda öyle birşey bile yok! Herşey bir yana, gruptakiler, özellikle Jon çok akıllı ve profesyonel bir işadamı, böyle basit numaraları yemezler yani. Kısacası bu olayı Bart Steele'nin adını duyurmasına hizmet eden bir klişe saçmalık olarak görüyorum ben.

county
10-12-2008, 10:50 PM
Adam amacına ulaştı o zaman, Türkiye'de bir sitede adı geçiyor, tanınıyor ve şarkısı dinleniyor=)

in these arms
10-13-2008, 11:03 AM
Adam amacına ulaştı o zaman, Türkiye'de bir sitede adı geçiyor, tanınıyor ve şarkısı dinleniyor=)
aynen :)
saçmalıktan öteye geçmez bu iddaa ;)

Ozanisius
10-13-2008, 11:14 AM
Hayır yani,Jon zengindir ok...Richie zengin ok....Ama bir rocker, hem bir popçu kadar zengin olmaz hemde o kadar istemez....Amaç sanattır rocker için.Ve istatistiklerde Madonna,Michael Jackson daha zengin bildiğim kadarıyla ki onların serveti bile bir milyar doları bulurmu acep.....Bu herif tam saçmalamış.....Dünyanın en zengini Bill Gates de bile o para yoktur!!!!!Şarkıyı dinlemedim belki telif hakkı istenebilir....Benziyordur belki.Bilmiyorum ben dinlemedim....Ama istenen meblağ saçma ötesi...Yargıçlar da dikkate almaz.Dava açan adamda bunu biliyor,davanın kazanılmayı bırak,kabul edilmeyeceğini biliyor.Amacı sansasyon yaratıp reklam yapmak adını duyurmak.....