PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir İstanbul Hatırası....

Ozanisius
08-18-2008, 01:18 AM
Güzel bir İstanbul Hatırası....

Ankara'da yaşıyan bir genç İstanbul'a gider....Genç bir rockerdır...Topkapı Sarayı,yada Sultanahmet istemiyor.Onun görmek istediği yerler belli...Bizim rocker genç İstiklal,Kadıköy rock camiasını,Tüneli ve Beşiktaş'taki Sinanpaşa Pasajı'nı görmek istiyor...İstanbul deyince aklında buralar geliyor öncelikle...

Akmar'a gidiyor Kadıköy'de....Tam bir hayal kırıklığı....Hiç dedikleri gibi mabet değil...İçi boş...Ankara'dan fazla olan bir yanı yok...Minicik bir yer...Üstü kitapçı,alt kat rock store lar....3 tane rock aksesuarı satan yer var topu topu....Ankara'da olmayan ürünleri bulacağın fazla bir opsiyonu olan bir yer değil....Ankara Karanfil Sokak'ta 5 6 yerde pasaj var...Her pasajda en az 3 4 tane yer var Akmar daki dükkanlar gibi...Ayrıca şehrin başka yerlerinde de bir sürü store war....Tam bir hayal kırıklığı....

Gelelim İstiklal'e ve Taksim'e...Kemancı gerçekten güzel...Bizim esas oğlan çok beğendi...Ama gündüz 17 gibi gidince pek bir keyfi çıkmadı...Balans ws zaten kapalı...Gidemedi...Halep Pasajı Akmar'dan daha büyük yani...Daha çok ürün var...İstiklal güzel yer....Otantik binalar ws...Ama yemek yenecek pek bir yer yok öyle...Tarihi bir mimari estetiği var....St Antuan Kilisesi yada Galatasaray Lisesi gibi...

Gelelim İstanbul'un en güzel yanına....Sinanpaşa Pasajı....Pena Müzik ve Pentagram'dan Cenk Ünnü...

Cenk Abi Pentagram'ın davulcusu....Sinanpaşa da güzel bir dükkanı var...Rock store wari bir yer...

http://photos-c.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v309/241/69/806477766/n806477766_651074_1488.jpg (http://www.bonjoviturkey.com/forum/../photo.php?pid=651075&id=806477766)

file:///C:/DOCUME%7E1/ADMINI%7E1/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-8.jpgBizim rocker genç dükkana yaklaşıyor....Kalbinde bir heyecan...Cenk Abi'yi görecek ilk defa...Bir rüya olmalı bu....Aman Allahım bir rüya olmalı bu diye geçiriyor içinden....Hayal meyal içeri giriyor....Karşısında kalıplı,şortlu,gayet rahat tavırlarda olan biri....Aman Allahım Cenk Abi bu mu....Gayet içten,rahat,özgür bir insan....Hiç star havası yok...Önünde birsürü DVD...Onları paketliyor....Alelade bir dükkan insanı....

Bir başka ilginç gelen şey ise fonda çalan müzik....Gerçekten şaşırtıcı...Çünkü bu tarz metalci kişiler asla böyle birşeyi dinlemez...Birinci şok adamın içtenliği ve sadeliği...İkinci şok ise dinlediği müzik....Fonda Richie Sambora'nın Rosie'si....

http://photos-d.ak.facebook.com/photos-ak-sf2p/v309/241/69/806477766/n806477766_651075_1851.jpg (http://www.bonjoviturkey.com/photo.php?pid=651075&id=806477766)

Genç bu kadar şokta sonra dayanamıyor bağırıyor:
-Cenk AAAABİİİİ!!!!!
-Efendim Koçum diyor...
-Abi nasılsın diyor genç....

Muhabbet başlıyor....Ne kadar içten bir insan yahu.....Hiç star havaları yok....Derken Rosie bitiyor.Sırada yine Sambora'dan "Father Time" var... Adını soruyor gencin...Genç 3 gün sonra yine gittiğinde hoşgeldin diyerek adıyla hitap ediyor...

Unutulmaz anlar...Unutulmaz bir muhabbet...Genç adamın hayalleri gerçek oluyor.Cenk Abi'si adıyla hitap edip foto çektiriyor....Bir de adına özel Pentagram albümü imzalıyor...Aman Allahım ne büyük mutluluk....

Artık sırada yine Sambora'dan "One Light Burning" var...Allahım fonda hep Sambora var....Cenk Abi Sambora dinliyor...Bizim esas oğlan dayanamıyor ve soruyor:,
-Abi bu ne yaa???Sen Sambora dinliyorsun....Çok şaşırdım....Pentagram ya da Ran'ın soundu belli...Senin hayat tarzını da biliyoruz....Sen metalcisin....Pek çok metalci popçu ticari ws diye Bon Jovi yada Sambora sevmez...
-Koçum diyor...Ne alaka!!!Sambora oldukça kaliteli isim...Old School...Bizim tayfa...Bazı insanların saçmalıkları var.Güzel ve kaliteli müzik bu...Neden dinlemeyeyim....

Vay be Cenk Abi de bizdenmiş:D:D

-Peki diyor genç...Cenk Abi Bon Jovi severmisin???
-Elbette diyor....Neden sevmeyeyim...Gayet güzel sound var adamlarda....Onların konser söylentileri vardı...Balon haber galiba...Keşke gelselerdi...

Bizim esas oğlan da Bon Jovi'nin 2008 yazında Amerika'da ekonomik belirsizlikler yüzünden Doğu Avrupa'da konser vermeye kara verdiklerini ama Amerika'da durum düzelince İstanbul ve diğer Doğu Avrupa konserlerini iptal ettiklerini ve turneye Amerika'dan devam edeceklerini söyledi:

-Bir sonraki albümün turnesinde gelmeleri için prensip anlaşması yapılmış....Ahmet San getiriyormuş Cenk Abi....

-OOO güzel...Aman koçum gelsinler....İhtiyacımız var böyle etkinliklere....Gelsinler....Kim getirirse getirsin ama gelsinler....

-Haklısın Cenk Abi....Gelcekler de zaten....

Ve fonda Sambora'nın In It For Love'u....Gitme vakti geldi....Güzel bir sohbetti....Ama adamın da işi var....En son Pentagram'ın 2009'da yeni stüdyo albümünü yayınlayacağını haber veriyor Cenk Abi....İşte asıl bomba:D:D:DPentagram bu sonbaharda kayıtlar için stüdyoya gircekmiş....Albümün 2009 yazında çıkması planlanıyormuş:):):)

Sağol Cenk Abi....Sağol imzalı Cd,bu güzel sohbet ve son dakika haberi için....Çok güzel bir gündü....:):):):)

Ozanisius
08-18-2008, 01:22 AM
Bu öyküdeki esas oğlan ben oluyorum:D:D:D:DFotojenik bir insan değilim...Fotolarda canafar gibi çıkmışım:p:p:pAyrıca o gün zaten sevinçten ağzım kulaklarımdaydı....Her organım yer değiştirdi heyecan ve sevinçten:cool::cool:
Bir sürü foto çektirdim....Bir sürü ücretsiz dergi ve Ehl-i Keyf'in albümünü de hediye etti Cenk Abi...Ayrıca adıma CD de imzaladı....Pentagram'ın Popçular Dışarı CD'sini....

Ozan koçuma sevgilerle....
CENK

SPAWN-TheUndead
08-18-2008, 02:03 AM
Vayy doyasıya istanbulun keyfini çıkarmıssın ozan :D Sevindim valla :D

Ozanisius
08-18-2008, 02:04 AM
Cenk abinin hedayeleri süperdi yaa:D:D

Ozanisius
08-18-2008, 02:13 AM
Cenk Abi'nin Sambora sevgisi ve Pentagram'ın yeni stüdyo albümü için neler düşünüyorsunuz???????

UgUrTaN
08-18-2008, 12:05 PM
Akmar'a gidiyor Kadıköy'de....Tam bir hayal kırıklığı....Hiç dedikleri gibi mabet değil...İçi boş...Ankara'dan fazla olan bir yanı yok...Minicik bir yer...Üstü kitapçı,alt kat rock store lar....3 tane rock aksesuarı satan yer var topu topu....Ankara'da olmayan ürünleri bulacağın fazla bir opsiyonu olan bir yer değil....Ankara Karanfil Sokak'ta 5 6 yerde pasaj var...Her pasajda en az 3 4 tane yer var Akmar daki dükkanlar gibi...Ayrıca şehrin başka yerlerinde de bir sürü store war....Tam bir hayal kırıklığı....

akmar pasajı 90 lı yıllarda çok ünlüydü, alt kat tamamen dükkanlarla doluydu ve aradığın herşeyi bulabiliyordun. Adım atamıyordun pasajın içinde , şimdiki gibi internet olmadığı için akmar dan başka bir seçeneğimiz yoktu. paran yetmediği zaman albumleri boş kasetlere çektirebilirdin. Örneğin ben BJ nin ilk albumlerini kaset alacak param olmadığından akmar pasajında kopyalattığımı hatırlıyorum. (ne günlerdi be..)

Hiç bir yerde bulamayacağın arşivlik materyalleri akmarda bulabilirdin.

zamanla internetin yayılması ve rock müziğin gerileme süreci ile beraber dükkanlar satış yapamadı ve çoğu kapandı. dediğin gibi bir kaç tane dükkan şu an faaliyette sadece. Ama akmar ın ünü eski görkemli tarihinden geliyor hala :)

jambco
08-18-2008, 04:21 PM
Tabi bir müzik adamı sonuçta.Profosyonel bir insan.Bence hiç tahmin etmeyeceğimiz başka tür müzikler de dinliyodur.Böyle bir müzik adamının Richie hastası olması çok hoş.Richie'nin süper bir gitarist olduğunun kanıtı.Richie bence artık yaşayan bir efsane.

in these arms
08-18-2008, 05:32 PM
bu tür müzisyenlerin bonjovi den ve samboradan bi,haber olmaması hem normal hemde sevindirici kendi adıma,,
SAMBORA efsanesi sözünede kesinlikle katılıyorum!!!

misslakers28
08-19-2008, 09:04 PM
Hatırlıyorumda...ilk Bon jovi tişörtümü Akmar pasajından aldım sene 1995 .yanımda babam annem ve kardeşim :o tam bir rezillik

Ozanisius
08-19-2008, 09:20 PM
İşte asıl bomba:D:D:DPentagram bu sonbaharda kayıtlar için stüdyoya gircekmiş....Albümün 2009 yazında çıkması planlanıyormuş:):):)

İşte bomba:D:D:D:D

in these arms
08-23-2008, 12:05 PM
Ozancım İstanbul lara kadar gittinde jovidaşlarınla görüşmedin mi???

Kewser
08-23-2008, 12:13 PM
Ben Pentagram dinlemem ama orda hep görürüm Cenk abiyi.Scorpions tişörtü kalmamıştı sagolsun getirtti.Bon Jovi baskılı çanta yalan oldu ama..:D Bi de ben hiç rastlamadım arka fonda Bon Jovi'ye.Bana inatmıdır nedir.:D

Ozanisius
08-23-2008, 12:14 PM
Dayımla gittim Barışcım yaaa.Dayım yalnız hiç bir yere yollamadı.Kendi de gelmedi...Yoksa gelcektim.Herkesden özür dilerim....