PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bon Jovi kendi plak şirketini kursa ya

dn'z
08-17-2008, 05:09 PM
Ara ara aklıma gelen bir mevzudur. Birçok avantajı var bence. Madde madde sıralayım.

- Single'larını kendileri belirlerler.
- Videoklip bütçelerini de.
- Bir albümün satışından şimdikine oranla yaklaşık 3 kat daha fazla para ellerinde kalır.
- Jon yıllardır müzik endüstrisinin gidişatından şikayet eder durur. Bu plak şirketi aynı zamanda gerçek yetenekleri de müzik dünyasına kazandırabilecekleri bir yer olur.
- Plak şirketi yönetmek zor ve baya uğraştırıcı bir iştir, Jon'un film çekmeye zamanı kalmaz :D

Ne dersiniz?

Kewser
08-17-2008, 05:39 PM
Gerçekten avantajlıymış bayaa!!Aslında düşünseler böyle bişi yapmayı ya.Ne iyi olurdu..

JoviGirL!
08-17-2008, 09:39 PM
Oldukça mantıklı...

Ozanisius
08-17-2008, 09:53 PM
Daha mantıklı...Ama indie gibi de olur...Mercury gibi bir firmanın dağıtım ağına ulaşamazlar.Madonna kendi şirketini kapattı mesela....

Mine
08-17-2008, 10:05 PM
Benim de aklıma gelen birşeydir bu zaman zaman. Jon "the one and only boss" olmayı seven bir "control freak" olduğunu kendi söylüyor zaten. Eh, Deniz'in yukarıda saydığı nedenleri de göz önüne alırsak gayet mantıklı ve yerinde bir karar olur kendi plak şirketini kurması. Hem böylece beğendiği grupları, hoşuna giden yeni isimleri filan da tam destekleme şansı olur.
O zaman Jon "Tam patron" olur yani hehe :)

king_o'swing
08-17-2008, 11:09 PM
Bencede Ozanın dediği gibi olur kaset satışı sekteye uğrayabilir. Üstelik ve kuvvetle muhtemel bunu istemeyen insanlar olacaktır. Sonuçta büyük para kaldırtan bi grup,,,,-ya da paranoyak mı oluyorum?-

Mine
08-17-2008, 11:32 PM
Bencede Ozanın dediği gibi olur kaset satışı sekteye uğrayabilir. Üstelik ve kuvvetle muhtemel bunu istemeyen insanlar olacaktır. Sonuçta büyük para kaldırtan bi grup,,,,-ya da paranoyak mı oluyorum?-

Yoo, hiç de paranoyaklık değil bence bu. Sonuçta bu iş karlı ve o kadar kolay olsaydı, avantajları dezavantajlarına baskın olsaydı, Jon çoktan girişirdi bence. İşadamlığına gelince iyi çalışıyor kafası (başka birşeyde çalışmıyo gibi oldu yav :p :D), belli ki şartlar (en azından şu an) çok da uygun değil.

Ozanisius
08-17-2008, 11:42 PM
Benim de aklıma gelen birşeydir bu zaman zaman. Jon "the one and only boss" olmayı seven bir "control freak" olduğunu kendi söylüyor zaten. Eh, Deniz'in yukarıda saydığı nedenleri de göz önüne alırsak gayet mantıklı ve yerinde bir karar olur kendi plak şirketini kurması. Hem böylece beğendiği grupları, hoşuna giden yeni isimleri filan da tam destekleme şansı olur.
O zaman Jon "Tam patron" olur yani hehe :)

Jon yeni grupları desteklemek istedi de önüne engel mi kondu....Skid Row yada Cinderella nasıl ünlü oldu?? Ayrıca bu işler bu kadar kolaydı da Madonna niye kendi firmasını kapatıp büyük bir firma ile anlaştı....Spice Girls'den Mel C'nin de kendi plak şirketi var.Red Girl Records adında...Mel C kendi solo albümlerini orda yayınlıyor.Ama sadece İngiltere ve Batı Avrupa'da dağıtım yapıyor.Mel C albümleri orda satıyor sadece...Amerika ve Türkiye'ye gelmiyor...Bir başka örnek de Led Zeppelin...1969'da ilk albümlerini yayınladılar.80'de davulcuları John Bonham ölünce dağıldılar.1975'de kendi firmalarını kurdular Deniz'in dediği gerekçelerle....Ama albüm satışları % 65 den fazla oranda düştü....Gerçi Bonzo ölünce ve yıllar geçince değere binip yine satmaya başladılar ama 75 80 arası albüm satışları bayağı düştü....

Bon Jovi rüştünü ispat etmiş olgun bir grup...Daha ilk albümü yeni çıkan organizatörlere bağlı genç teenager lar değil...Şöyle yap böyle yap diye baskı yaşasınlar...Mercury satışlar için yönlendirse müziklerine karışsa baskı yapsa,onlar da Mercury'ye rest çekseler, böyle bir grubu kaybedeceğiz diye Mercury korkar.Bon Jovi'yi zorlamaz.Çünkü yeni çıkan satış garantisi olmayan bir gruptan değil hala tek başına stad konserleri veren bir kaç isimden birinden bahsediyoruz...Böyle yağlı bir kapıyı zorlayıp kaybetmeyi hiç bir firma kabul edemez....Ayrıca Mercury Bon Jovi'yi zorlasa Lost Highway'den "We Got It Going On" a mutlaka klip çekilir ve single olurdu değil mi???Albümün reklama en açık ve en gaz şarkısı...Country sevmeyen pop gençlik de dinleyebilir onu...Hoş Mercury baskı yapabilse "We Got It Going On" da olmazdı.Bon Jovi kendini tekrarlar hit kaygısıyla satış kaygısıyla yeni It's My Life lar yapardı....Ya da These Days gibi olgun deneysel bir albüm yerine yeni You Give Love A Bad Name'ler dinlerdik...Bon Jovi hiç country yapmazdı...Baskı yapılan gruplar genelde en başarılı olduğu dönemin taklidini yapmaya zorlanır.Sert bir hard rock gruptan country dinlemezdik değil mi???

Uxaktan kulağa hoş geliyor kendi firması...Bon Jovi zaten istediğini yapıyor.Ayrıca çok ciddi problemleri var kolay görünsede....5 albümle 150 milyonu bulmaya yanaşan Zeppelin düştü mesela ilk paragrafta dediğim gibi

Ozanisius
08-17-2008, 11:53 PM
Ki ayrıca böyle bir plak şirketi de var...Jon'un şirketi...Pembe Bon Jovi kitabında yazıyordu.Jon bazı isimlerin albümünü kaydetti...Prodüktör de oldu...Power Station değil...New Jersey albümü sonrası verdikleri arada kurdu...Ama 4 yıldır beklenen yeni Bon Jovi albümü Keep The Faith'i yine Mercury'den çıkardı.Profesyonellik için...Köklü firmalara emanet ediyor kendi albümlerini ve grubun albümlerini....Adam bence işini biliyor.Benim gibi düşünüyor.Dağıtım reklam albüm tanıtımı önemli işler.Bunları köklü profesyonel isimlerin yapması daha doğru...Grunge çıkmışken hair band ler tarihe karışırken Bon Jovi'nin albümünü indie bir firmadan çıkarması Keep The Faith'in sesini ne kadar duyururdu sizce???Bon Jovi de Motley Crue,Skid row gibi geriler belki de yıllarca silik olurdu....

Ozanisius
08-18-2008, 12:00 AM
Kafama düşürdünüz pembe kitabı aradım taradım evde buldum.....Pembe kitap diyorki özet olarak :1990 yılında Jon Bon Jovi Blaze Of Glory ile altın küre aldıktan sonra kendi plak şirketini kurdu...Firmanın ismi "Jambco Records" Bu şirketi Don Hennley ile 3 grammy kazanan prodüktör "Danny Kortchmar" ile ortak kurdu...Bu ikili ilk olarak Kanadalı ünlü besteci Alda Nova'ya albüm yaptılar....

Mine
08-18-2008, 12:01 AM
Ki ayrıca böyle bir plak şirketi de var...Jon'un şirketi...Pembe Bon Jovi kitabında yazıyordu.Jon bazı isimlerin albümünü kaydetti...Prodüktör de oldu...Power Station değil...New Jersey albümü sonrası verdikleri arada kurdu...Ama 4 yıldır beklenen yeni Bon Jovi albümü Keep The Faith'i yine Mercury'den çıkardı.Profesyonellik için...Köklü firmalara emanet ediyor kendi albümlerini ve grubun albümlerini....Adam bence işini biliyor.Benim gibi düşünüyor.Dağıtım reklam albüm tanıtımı önemli işler.Bunları köklü profesyonel isimlerin yapması daha doğru...Grunge çıkmışken hair band ler tarihe karışırken Bon Jovi'nin albümünü indie bir firmadan çıkarması Keep The Faith'in sesini ne kadar duyururdu sizce???Bon Jovi de Motley Crue,Skid row gibi geriler belki de yıllarca silik olurdu....

Adam bence işini biliyor.Benim gibi düşünüyor

Bu iyiydi işte Ozan! :D

jbjkızı
08-18-2008, 01:03 AM
bence herşey jona kalmış ve grup üyelerine tabii onlar bu işi düşünmediyse sorun yok bnce :D

Ozanisius
08-21-2008, 10:31 PM
Adamın zaten plak şirketi var ve ordan albüm çıkarmıyor....Mercury'nin imkanları varken....İşi biliyor Bizim esas oğlan:cool::cool::cool:

dn'z
08-23-2008, 12:03 AM
Müzik endüstrisinde bu yıl da cd ve kaset satışları düştü.Geçen sene bu zamana göre %11'lik bir düşüş var. Artık gruplar albümlerini kendi siteleri üzerinden paylaşıyor. Hatta bazıları bedavaya veriyor. Hardcopy dedikleri, bir albümün gerçek cd veya kaset formatındaki hali birkaç yıla kadar sadece koleksiyoncular için alınık birşey olacak. Bon Jovi gibi gelirinin çok büyük bir kısmını turnelerden kazanan bir grubun da bu yola girmesi çok uzun sürmez. Bunları yazmamın sebebi yani artık yapılan bir albümün satışında dağıtım ağı falan sorun olmayacak birkaç yıla kadar. Evet karlı bir girişim olmaz ama zaten benimki maddiyattan çok BJ'nin daha iyi temsil edilebilmesi ve kaliteli yeni isimleri dinleyebilmemiz için bir fikirdi.

Turnelerinde evet işini bilenlerle çalışıyorlar ama albüm ve single tanıtım çalışmalarında bunun böyle olduğunu düşümüyorum. Öyle olsa BJ dinleyicisini resmen salak yerine koyan LH'inki gibi bir senaryoya sahip bir klip çekilmezdi. Bon Jovi albümün çıkışıyla Billboard, RS, Q başta olmak üzere birçok dergiye kapak olurdu vs... Jon teknolojiye ayak uydurmak için özellikle kızından tavsiyeler aldığını söyler. İyi de yapıyor, o uzman dedikleri adamlar çoğu zaman, dönemi o çağı yaşayanlar kadar iyi göremiyor. Bunu da şundan yazıyorum, koskoca BJ'nin gerekli uzmanları vardır biz ne anlarız moduna girmeye gerek yok. 15 yaşındaki biri kadar biz de bu müzik çağını tahlil edebiliriz değil mi?

Fikrime katılın katılmayın, siz de kendinizce ''BJ şunu şöyle yapsaydı daha iyi olabilirdi'' diye düşündüklerinizi paylaşın da sitedeki tartışma ortamı biraz hareketlensin, fikirler havada oluşsun falan filan :cool::rolleyes:

in these arms
08-23-2008, 12:00 PM
benim aklıma, son zamanlarda bi sinema filmi yapsa nasıl olur diye gelmişti aslında
;)

in these arms
08-23-2008, 12:00 PM
tabi bunun için gerekli herşeyi vardır ama zamanı yoktur ,orası kuvettle muhtemel...

Ozanisius
08-23-2008, 12:33 PM
Müzik endüstrisinde bu yıl da cd ve kaset satışları düştü.Geçen sene bu zamana göre %11'lik bir düşüş var. Artık gruplar albümlerini kendi siteleri üzerinden paylaşıyor. Hatta bazıları bedavaya veriyor. Hardcopy dedikleri, bir albümün gerçek cd veya kaset formatındaki hali birkaç yıla kadar sadece koleksiyoncular için alınık birşey olacak. Bon Jovi gibi gelirinin çok büyük bir kısmını turnelerden kazanan bir grubun da bu yola girmesi çok uzun sürmez. Bunları yazmamın sebebi yani artık yapılan bir albümün satışında dağıtım ağı falan sorun olmayacak birkaç yıla kadar. Evet karlı bir girişim olmaz ama zaten benimki maddiyattan çok BJ'nin daha iyi temsil edilebilmesi ve kaliteli yeni isimleri dinleyebilmemiz için bir fikirdi.

Turnelerinde evet işini bilenlerle çalışıyorlar ama albüm ve single tanıtım çalışmalarında bunun böyle olduğunu düşümüyorum. Öyle olsa BJ dinleyicisini resmen salak yerine koyan LH'inki gibi bir senaryoya sahip bir klip çekilmezdi. Bon Jovi albümün çıkışıyla Billboard, RS, Q başta olmak üzere birçok dergiye kapak olurdu vs... Jon teknolojiye ayak uydurmak için özellikle kızından tavsiyeler aldığını söyler. İyi de yapıyor, o uzman dedikleri adamlar çoğu zaman, dönemi o çağı yaşayanlar kadar iyi göremiyor. Bunu da şundan yazıyorum, koskoca BJ'nin gerekli uzmanları vardır biz ne anlarız moduna girmeye gerek yok. 15 yaşındaki biri kadar biz de bu müzik çağını tahlil edebiliriz değil mi?

Fikrime katılın katılmayın, siz de kendinizce ''BJ şunu şöyle yapsaydı daha iyi olabilirdi'' diye düşündüklerinizi paylaşın da sitedeki tartışma ortamı biraz hareketlensin, fikirler havada oluşsun falan filan :cool::rolleyes:

İnternet yada yeni teknolojilere bende tarafım....Zaten Bon Jovi'nin resmi sitesinde ve Island Records sitesinde 25 dolar karşılığında mp3 formatlı Bon JOvi albümleri satılıyor...Ama dediklerimde haksızmıyım????Grunge çılgınlığı varken Bon Jovi türü gruplar ölmüşken Keep The Faith Bon Jovi'nin kendi indie plak şirketi Jambco Records'dan çıksa ne derece ses getirirdi???Yada son albüm These Days ticari açıdan beklentilere cevap vermemişse aradan da 4 yıl geçmişse yani yine bir kritik dönem varken Crush, Mercury'nin yerine Jambco Records'dan çıksa ne derece ses olurdu??Ayrıca internette yayınlanan albümler listelere girmiyor.Radiohead'ın In Rainbows'u listelere Billboard'a ws girmedi plak şirketi albüm basmadı albüm satışı olmadı diye....

Ayrıca Lost Highway ile ilgili dediklerine tamamen katılıyorum...Tanıtımı klip seçimi reklamı ws çok sönük...Daha iyi bir tanıtım gerekirdi...Albüm çok geride kaldı...

Bence ilk başta dediğin plak şirketinin baskısı da yok Bon Jovi için...Eğer öyle olsa kumar oynanıp Lost Highway yapılmazdı.Satış ve ticaret açısından Lost Highway tam bir kumar bence...Bon Jovi'nin yine bir hard rock albümü çıkardı plak şirketi baskı yapsaydı....Yeni New Jersey benzeri albümler olurdu....Bon Jovi kendini taklide başlardı satış için....Hep aynı şeyler olurdu....Bon Jovi country yapmazdı.Yaptı hadi....O zaman da albümün gaz şarkılarından We Got It Goin On'a klip çekilrdi...Gerçekten gaz bir şarkı...Klibi hakediyor...Albümün satış getirecek farklı duran tek şarkısı...En ticari şarkı...Böyle olurdu...Bir çok grup bu devri yaşadı.

Bir önceki Have A Nice Day albümü içinse bence tanıtım,reklam,klip ve single seçimi konusunda bir sorun yok.Klipler gayet iyi...Turne yılın 3. büyük turnesi...Have A Nice Day 2000'lerdeki en iyi klip bence....Albüm satışı da 7 milyona yanaştı....Ama Lost Highway de komple haklısın...Pazarlaması klip seçimi ws çok kötü....Bunda da bence Mercury yerine Mercury'nin yan kruluşlarından küçük bir firma ile çalışmanın etkisi var....

Madonna,U2,Led Zeppelin dediğin görüşlewrle kendi firmasını kurup sonra vazgeçen ünlülerden....Madonna 2008'de kendi firmasını kapatıp büyük bir firma ile anlaştı....Önümüzde böyle örneklerde var....

White Lion
11-05-2010, 08:48 PM
kendi plak şirketiyle uğraşacak zamanı olmaz. sanatçı ticaretten anlamaz. sadece sanatını icra eder. ticari olarak bakan kişiler profesyonel olarak yaparlar bu işi.