PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bounce - 2002

SPAWN-TheUndead
02-25-2008, 02:38 AM
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/3/3a/Bounce.JPG/150px-Bounce.JPG

Bounce Bon Jovi'nin 23 Eylül 2002 tarihinde yayınlanan 8. stüdyo albümüdür.

Grubun yeni albümü Bounce için çalışmak üzere stüdyoya kapandığı sırada gerçekleşen 11 Eylül 2002 tarihinde New York taki World Trade Center ikiz kulelerine yapılan terörist saldırılarından sonra Jon Bon Jovi ve Richie Sambora daha çok 11 Eylül trajedisini anlatan ve yaraları sarmak amacı taşıyan şarkılar bestelediler.

Bounce,Richie Sambora'nın sert distortion lı gitarları,Tico Torres'in vurucu davul soundu ve David Bryan'ın keyboard partisyonları ile Bon Jovi'nin köklere dönüşünü simgelemekteydi.Bounce'ın klasik Bon Jovi soundu barındırması bazı fanları rahatlatmış olsada eleştirmenler Bon Jovi'nin başarı formüllerini uyguladığını ve kendini tekrar ettiğini düşünüyordu.

Albümden yayınlanan ilk single Everyday,11 Eylül olaylarından sonra ayakta kalma ve yola devam etme temasını içerirken albümde 11 Eylül trajedisini en açık olarak anlatan albümün açılış şarkısı Undivided ve albümün 11. şarkısı olarak yaşanan olaylara bir gönderme taşıyan ve New York halkının içinde bulunduğu durumdan kurtulup bir sıçrama yapmasını dile getiren "Bounce" albümde 11 Eylül trajedisinin etkilerinin en çok hissedildiği şarkılardır.

PARÇA LİSTESİ
"Undivided" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Billy Falcon) – 3:53
"Everyday " (Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Andreas Carlsson) – 3:00
"The Distance" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Desmond Child) – 4:48
"Joey" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora) – 4:54
"Misunderstood" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Carlsson, Child) – 3:30
"All About Lovin' You" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Carlsson, Child) – 3:46
"Hook Me Up" (Jon Bon Jovi,Richie Sambora, Carlsson, Child) – 3:54
"Right Side of Wrong" (Jon Bon Jovi) – 5:50
"Love Me Back to Life" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora) – 4:09
"You Had Me From Hello" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Carlsson) – 3:49
"Bounce" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora, Falcon) – 3:11
"Open All Night" (Jon Bon Jovi, Richie Sambora) – 4:22

SINGLE'LAR
Everyday-Eylül 2002
Misunderstood-Aralık 2002
All About Lovin You-Mayıs 2003

Ozanisius
02-25-2008, 04:36 PM
Bon Jovi tarihinin en az ticari başarı etmiş albümü ama everyday gibi bir hiti barındıran güzide bi yapıt

county
02-25-2008, 10:53 PM
son yıllarda yaptıkları en iyi albüm bence hem sözler hem de müzikal açıdan en mükemmeli

king_o'swing
02-25-2008, 10:56 PM
"Love Me Back to Life" ve "You Had Me from Hello" gibi saatlerce ard arda dinleyebileceğim şarkıya ev sahipliği yapıyo, iyidir, güzeldir, hoştur

in these arms
02-25-2008, 11:05 PM
everyday ve the distance ilk dinlediklerimde çok sevmiştim hala çok seviyorum tabi de bi albümü ilk dinlerken bazı şarkıları 2 kere dinlersiniz ya buda onlardan işte:)

king_o'swing
02-25-2008, 11:09 PM
everyday ve the distance ilk dinlediklerimde çok sevmiştim hala çok seviyorum tabi de bi albümü ilk dinlerken bazı şarkıları 2 kere dinlersiniz ya buda onlardan işte:)

Evet distance ı nası unutabildim...distance ı da çok severim

Mine
02-25-2008, 11:50 PM
Benim için Crush ve Bounce aşağı yukarı aynı.
Hemen hemen eşit severim bu iki albümü yani.

dn'z
02-26-2008, 12:03 AM
Sonra sonra sevmeye başladığım, müzikten çok şarkı sözleriyle öne çıkan güzel bir albüm. Undivided, Joey ve Open All Night albümdeki en sevdiğim şarkılar.

http://a807.ac-images.myspacecdn.com/images01/118/l_6c43990f23fa4d2e96c72d92a7ce8456.gif
Jon Undivided'ı Bitirirken

OrodrethAlcarin
02-26-2008, 03:40 PM
joey ve misunderstood sevdiğim iki şarkı bide Right side of Wrong var onuda çok severim sürekli dinnerim.

Ozanisius
03-02-2008, 01:42 PM
Everyday yegane favorim olur

salome
03-04-2008, 04:19 AM
"Misunderstood" klıbı ılk cıktıgında fazlasıyla dönüyordu tv lerde onu hatırlıyorum çok iyi güzel bir albümdü ve alır almaz günlerce çevirip çevirip dinlemiştim.All About Lovin' You belkide o sıralar ask mevzularında oldugumdandır cok sarmıstı beni ama albümü şuan da bile tümüyle bastan sona atlamadan dinlerim defalarca everday ve distance güzelliğine güzellik katıyor tabiiki albümün...

maxiko
03-16-2008, 12:14 PM
Sanırım en sevdiğim albümleri bu.. İstisnasız tüm şarkılar akla zarar seviyede..
Missunderstood'la All about loving you grubun en iyi 2 klibi bence.

santafe
03-16-2008, 01:17 PM
Kendi içinde güzel şarkılar barındırsada artık dönüp dinlemeyeceğim , Hiç bir şarkısının öncesinde ki BJ şarkılarının üstüne çıkamadığı herhangi bi yenilik sunmayan Jon'un 11 eylül'ün gölgesinde yazıldığını söylediği Undivided ile başlayan herhangi bi ticari başarısıda bulunmayan bir albüm ,olmasaydıda olurdu yapılan şarkılar demo tadında this left feels right'ta da yayınlanabilirdi zaten o sınıftaydılar

EXELANS.MUTANT
05-31-2008, 01:20 AM
Yapit Güzelde Link Olsa Daha Güzel Olurdu

dangerous kid
10-24-2009, 11:02 PM
bence oldukça sıkı bi albümdür bounce bi kere richie uzun süre sonra belki keep the faith ten sonra ilk kez bu kadar koyu gitar çalmıştır sound albümün tamamına mükemmel yayılmış bence crush ın soundunda albüme yayılış açısından bazı sorunlar vardı ama bounce ta böyle birşeyi hiç hissetmedim 12 şarkının 12 side birbirinden iyi

Mamaluj
03-27-2010, 01:51 AM
All About Lovin' You balladıyla kendini sevdirmişti bana bu albüm. Genel olarak vasat sayılabilecek bir Bon Jovi albümü. Fakat balladları çok önemli ve güzeldir.

FanOfJovi
03-27-2010, 12:00 PM
Ne kadar karmaşık fikirler varmış albüm hakkında:D... Ben çok severim Bounce'u mesela. Bir albümün "her" şarkısını sevmek zordur, her nekadar BJ bunu hakkıyla yapsa da, bu albümün de her şarkısını severim bütün olarak da olsa ayrı ayrı da olsa...

bonjovi61
06-12-2010, 11:26 PM
taş gibi bir albüm bounce özellikle distance ın konser performansına bitiyorum sözlerde mükemmel

Captain_Kidd
06-13-2010, 12:18 AM
Bounce çıktığında 5 yıldır Bon Jovi hayranı olan biriydim. 23 Eylül 2002 Pazartesi günü çıkan bu albüm Türkiyede tüm dünya ile aynı gün çıkan son Bon Jovi albümüydü. Büyük bi yıkım yaşamıştım ilk çıktığı gün alamadığım için ama ertesi gün almayı başarmıştım :) . İlk önce kasedini almıştım kasedi koydum Undivided bittiğinde çok enteresan bir ruh hali ile iyiki Bon Jovi hayranıyım ve hayatımın sonuna kadar bu gurubu dinlemeyi bırakmayacam dedim. Albümün üzerinden geçen yaklaşık 8 sene içinde gurup beni çok büyük hayal kırıklıklarına uğratmasına rağmen (ilk büyük hayal kırıklığı Undiveded ın single olarak yayınlanmamış olması idi ki ilk single bu olmalıydı bence bu albümden) her albümde dahada bağlandım guruba.

Albümün beklenen ticari başarıyı yakalayamaması 2003 senesindeki en büyük sıkıntım ve kederimdi Üniversite sınavında başarısız olmam bile canımı bukadar sıkmamıştı :)

Judas Priest
11-15-2010, 09:07 PM
an itibariyle D&R'da "5" liraya satılan albüm. nedeni mi? universal adlı plak şirketi türkiye'deki lisans davasını kaybetti ve stoklarını eritiyor.

bonjovi61
11-16-2010, 07:42 PM
albümün değeri 50 tl satış fiyatı 5 tl :)

e.deniz
11-21-2010, 12:13 AM
evet bugun d&r da gördüm bende 2 sıra full dizmişler 4.99 5 tl bile değil satılıyordu hemde bayagı bir vardı yani üzüldüm bir an görünce onları bu fiyata. içimden hepsini satın almak geçti. 4.99 diye bon jovi'yi tanımayıp aman ucuzmuş diye birisinin eline geçmesindense...

shotthroughtheheart
07-12-2011, 08:06 PM
Ben bu albümü aldım ve kitapçığında AmericanXS kampanyası için bonjovi.com'a girin diyor ama orada öyle bir yer yok

Captain_Kidd
07-12-2011, 09:23 PM
Kampanya geçerlilik tarihini yitireli 8 sene oldu. Malum albüm 2002'nin Eylül ayında çıkmıştı.

UgUrTaN
07-13-2011, 12:05 AM
Kampanya geçerlilik tarihini yitireli 8 sene oldu. Malum albüm 2002'nin Eylül ayında çıkmıştı.

:D :D
konser sonrası aramızda yeni hayranları görmek ne güzel.. hoşgeldiniz hepiniz..
gençliğime gittim bir an.. Bon Jovi ile tanıştıktan sonra akmar pasajında ilk albümlerini araştırıp kasete çektirişim geldi gözümün önüne

Newjersey35
07-13-2011, 12:46 AM
Bounce bence müzikal açıdan çok sağlam bir albüm. Belki bu promosyonlar aramıza yeni fanların katılmasını sağlayabilir. Dinleyip de beğenmeyecek çok az insan vardır diye düşünüyorum.

shotthroughtheheart
07-29-2011, 07:39 PM
bençe çok az değil hiç insan yoktur beğenmeyecek, herkes beyenir

Captain_Kidd
07-29-2011, 07:46 PM
bençe çok az değil hiç insan yoktur beğenmeyecek, herkes beyenir

Ahh ah bu lafları 9 sene önce duymak isterdim. Bounce çıktığında albümü okadar çok beğenmiştimki ama etrafımda albümü beğenen yada dinleyen tek bi insan bile yoktu eski Bon Jovi fanları onlarda yabancı forumlardan takip ettiğim kadarıyla albümle ilgili sürekli olumsuz şeyler söylüyordu dünyanın en yalnız Bon Jovi fanıydım ozamanlar :) Undiveded hala gelmiş geçmiş en sevdiğim Bon Jovi şarkıları arasındadır aşırı derecede underrated olduğunu düşünürüm.

shotthroughtheheart
07-29-2011, 08:12 PM
1980-2000 heavy metal dönemiydi, 2000-2005 pop-rock dönemiydi, 2005 yıllarında ise yeniden heavy metale geçti diye biliyorum. Bence hayranlar yeniden heavy metal'e geçişi pek beğenmemişlerdir.