PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Crush - 2000

SPAWN-TheUndead
02-25-2008, 02:38 AM
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/8/84/Sds.JPG/150px-Sds.JPG

Crush Bon Jovi'nin 2000 yılının Haziran ayında yayınlanan grubun 7. stüdyo albümü ve 5 sene aradan sonra yayınlanan ilk albümüdür.

Grup 1999 yılında yeniden bir araya gelerek yeni albümlerinin hazırlıklarına başlamıştır fakat grubun yeni albümlerinde çalışmayı planladıkları Slippery When Wet ve New Jersey albümlerininde prodüktörlüğünü üstlenmiş olan Bruce Fairbain in ölmesi üzerine albümün prodüktörlüğünü Jon Bon Jovi,Richie Sambora ve Luke Ebbin üstlenmiştir.

Albümün adı ilk önce Sex Sells olarak belirlenmiştir fakat daha sonra Crush isminde karar kılınmıştır.

Albümde yer alan Its My Life şarkısı büyük bir ilgiye neden olmuştur.Grubun son albümü These Days ve Jon Bon Jovi'nin solo albümü Destination Anywhere ile yönelilen müzikal tarzdan ziyade grubun eski yıllarındaki Slippery When Wet ve New Jersey dönemlerini anımsatan Its My Life Richie Sambora'nın kendine özgü Talk Box efektleri ve "Livin' On A Prayer" da hikâyeleri anlatılan Tommy ve Ginaya taşıdığı göndermeyle birlikte Bon Jovi'nin milenyuma büyük bir geri dönüş yaparak girmesini sağladı.

Crush modern soundu ile eski Bon Jovi hayranları tarafından biraz yadırganıp pop olarak nitelendirilsede bazı eleştirmenler Crush ın grubun Slippery When Wet ve New Jersey den beri yaptığı en iyi albüm olduğunu savunmakla kalmamış ayrıca grup kariyerlerinin "En İyi Rock Albümü" ve "En İyi Rock Şarkısı" dallarındaki ilk Grammy adaylıklarını Its My Life ve Crush ile elde etmişlerdi

Crush iyi bir ticari başarı elde ederek Bon Jovi'ye bu dönemde genç ve yeni bir hayran kitlesi kazandırmıştır.Bu hayran kitlesi "Crush Generation" olarak adlandırılmıştır.

Albüm The Crush Tour adında hem vhs hem dvd olarak yayınlanan grubun 30 Ağustos 2000 tarihinde İsviçrenin Zürih kentinde verdiği konseri içeren bir müzik videosu ile desteklenmiştir.

PARÇA LİSTESİ
"It's My Life"
"Say It Isn't So"
"Thank You For Loving Me"
"Two Story Town"
"Next 100 Years"
"Just Older"
"Mystery Train"
"Save The World"
"Captain Crash & Beauty Queen From Mars"
"She's A Mystery"
"I Got The Girl"
"One Wild Night"
"I Could Make A Livin Out Of Lovin You"(Avrupa Bonus Track)
"Neurotica"(Japonya Bonus Track)

SINGLE'LAR
"Its My Life" – Haziran 2000
"Say It Isn't So" - Eylül 2000
"Thank You For Loving Me" - Aralık 2000
"One Wild Night" - Mayıs 2001

Mine
02-25-2008, 11:47 PM
It's My Life 2. jenerasyon Jovi fanları için milat sayılır, bu parçayla aramıza katılan çok kişi var. :)

king_o'swing
02-26-2008, 12:27 AM
Ben gerçekten severim bu albümü say it isnt so dan başlayarak belki mystery train i ve she is a mystery yi atlıyorum ama diğerleri gerçekten yeter de artar

dn'z
02-26-2008, 12:31 AM
Çok beğenirim kendilerini. Just Older ve Next 100 Years favori şarkılarım.

in these arms
02-26-2008, 02:54 AM
It's My Life 2. jenerasyon Jovi fanları için milat sayılır, bu parçayla aramıza katılan çok kişi var. :)
kesin katılıyorum,bonjovi yi tanımayan bi sürü kişi :aaa bu şarkıyı o mu söylüyodu ,dediklerini biliyorum:D ayrıca just older da iyiki varmış:rolleyes:

OrodrethAlcarin
02-26-2008, 03:42 PM
she's a mystery, Mystery Train ve I got hte girl dışında şarkılarını çok severim. I could make... teki o uzun arayı hala anlamış değilim...

Ozanisius
03-05-2008, 05:49 PM
Bon Jovi ile hiç ilgisi olmayan bi ton kişi reklamı tuttu diye moda diye it's my life'ı dinliyo ve bu duruma sinir oluyom

Captain_Kidd
03-28-2008, 04:02 AM
Bana göre Bon Jovi'nin 2000'lerde yaptığı en iyi ve en fazla Bon Jovi ruhu barındıran şarkılar Crush albümündedir.Ama bikaçtane şarkı varki kariyerleri boyunca yaptıkları en kötü şarkılar diyebilirim.

En sevdiğim şarkılar;Its my life,Say it isnt so,Thank you for loving me,Two story town,Just older ve One wild night tır.Albümde Just older'dan sonraki şarkıları One wild night hariç bir daha hayatımın sonuna kadar dinleyemeyeceğimi söyleseler üzülmem :)

Ve eğer Crush demolarından Stay,Neurotica,River runs dry ve Temptation o bikaçtane bana göre yeterince iyi olmayan şarkıların yerine albüme konsa idi çok daha iyi bir albüm olurdu.Real Life'ı da bonus track olarak koysalardı fena olmazdı.

Sonuç olarak herşeye rağmen Crush en sevdiğim Bon Jovi albümleri sırlamasında hep üstlerde olmuştur.

SPAWN-TheUndead
03-28-2008, 05:05 AM
İt's my life gerçektende çok tutuldu ve çobuk harcandı.5 yaşındaki çocuğun agzında sakız bile oldu zamanında.Hem böyle olması hemde BJ nin b sini bilşe bilmeyenlerin ben bj fanı oldum demeyle eski fanlarıda sinir etmesi üzerine resmen karalanmaya bile başlandı şarkı.Halbuki en büğyük rock parçalarından dı.Eger bu parça 80 lerde çıksaydı bu günkü living on a prayerimiz o olurdu klimsede buna laf diyemezdi.
Ama işte yanlış zamanda gerçek rock parçası çıkınca olanalr oldu.
It's my life dan nefret ettiğim gunler oldu.Ama o zamanlar öyle düşünüyordum.Şimdi anladım büyüklüğünü.Degerini gerçek anlamda alamayan parçalardan biri...

bongiovanni
09-17-2008, 03:00 AM
Its My Life objektif olarak bakıldığında o dönemlerde yazılabilcek en iyi rock parçalarından bir tanesidir bence.

Ozanisius
09-17-2008, 09:53 AM
İt's my life gerçektende çok tutuldu ve çobuk harcandı.5 yaşındaki çocuğun agzında sakız bile oldu zamanında.Hem böyle olması hemde BJ nin b sini bilşe bilmeyenlerin ben bj fanı oldum demeyle eski fanlarıda sinir etmesi üzerine resmen karalanmaya bile başlandı şarkı.Halbuki en büğyük rock parçalarından dı.Eger bu parça 80 lerde çıksaydı bu günkü living on a prayerimiz o olurdu klimsede buna laf diyemezdi.
Ama işte yanlış zamanda gerçek rock parçası çıkınca olanalr oldu.
It's my life dan nefret ettiğim gunler oldu.Ama o zamanlar öyle düşünüyordum.Şimdi anladım büyüklüğünü.Degerini gerçek anlamda alamayan parçalardan biri...

Ben hala nefret ediyorum......

in these arms
09-19-2008, 02:05 PM
nefret ettiğim günler olmadı fakat uzun süre dinlemediğim zamanlar oldu.ama ben herşeye rağmen bu şarkıyla gurur duyuyorum ve çok seviyorum.

dangerous kid
07-30-2009, 04:12 AM
bu albüm yayımlandığında kıbrıs ta askerdim uzun nöbetlerimde walkmanimin içinde hep o çalardı askerde olduğum için ne yazık ki yarattığı tansiyona uzak kalmıştım save the world, gene çoğu arkadaşın bayık bulduğu ama benim bayıldığım she's a mystery ve diğerleri hepsi birbirinden harika şarkılar bir tek i got the girl ün soundunu çok fazla sevemedim belki de bu şarkı en sevdiğim bon jovi dolayısıyla en sevdiğim şarkılar listesinde son sırayı bile alabilir nakaratta tico o davulları niye öyle amatörler gibi çalmış doğrusu anlamam mümkün değil intro çok yavan neyse çenemi kapayıp i got the girl ü geçiyorum it's my life a gelince ben bir çok arkadaşımın aksine şöyle düşünüyorum ki bir şarkı bu kadar iyi bir zaman da bu kadar iyi bir videoyla çıkabilir hedefi 12 den vurmak diye ben buna derim nasıl ki livin' on a prayer hala dünmüş gibi üzerimizde tesirliyse it's my life ta 2000 den sonrası için odur bu şarkı sayesinde bon jovi çok çok çok az gruba nasip olacak bir şeyi başarmış ve yeni fan jenerasyonunu yaratmıştır bon jovi forever

Captain_Kidd
06-12-2010, 08:21 PM
İçinde bulunduğumuz şu günler Crush albümünün çıkışının üzerinden tam 10 senenin nekadar da çabuk geçmiş olduğunu hatırlattı bana. 2000 senesinin Haziran ayında yayınlanmış olan bu albüm benim dinlediğim ilk Bon Jovi albümü olmaması ve bu albümün çıkışından 3 sene önce Bon Jovi dinlemeye başlamış olmama rağmen benim için çok özel bir albümdür. Genelde Bon Joviyi bu albümle dinlemeye başlayanlar dışında pek sevilen bir albüm olmamasına rağmen aramıza bir çok yeni arkadaşı kattığı bir gerçektir.

UgUrTaN
06-12-2010, 10:54 PM
ne kadarda çabuk geçiyor zaman..
daha dün gibi hatırlıyorum, kadıkoy reks sinemasının önünden aşağı doğru yürüyerek akmara gidişim ve arabada dinleyebilmek için kaset olarak albumü alışım..
sinemanın karşısındaki cafede it s my life çalıyordu yanından geçerken..

bonjovi61
06-12-2010, 11:24 PM
10 yıl geçtide o albüm için çok güzel en iyi albümlerden biri diyenler acaba hala aynı fikirdemi?

Captain_Kidd
06-13-2010, 12:06 AM
Ben hala 10 sene önce nasıl hissediyorsam şimdide öyle hissediyorum. Albüm bir başyapıt değil en iyi Bon Jovi albümüde değil. Albüm içinde Bon Joviye yakışmayacak derecede kötü birkaç şarkının yanı sıra 80lerde çıksa klasik olacak derecede çok çok iyi şarkılar barındırmakta. Crush ı seviyormuyum evet çünkü Bon Joviyi seviyorum yaptıkları herşeyi dinlerim :)

county
10-09-2010, 02:45 PM
geçenlerde uzun bir aradan sonra bu albümü dinledim baştan sona, gerçekten kaliteli bir albüm hatta I got the girl favori şarkılarımdandır, bu arada geçen madrid konserinden captain crash'i dinliyordum şarkının sonlarında söylenen isimler öylesine isimler sanmıştım dikkat ettim hepsi gerçek birinin ismiymiş :)