PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : These Days - 1995

SPAWN-TheUndead
02-25-2008, 02:37 AM
http://img222.imageshack.us/img222/1263/200px80908pd0.jpg (http://imageshack.us)

These Days Bon Jovi'nin Haziran 1995'te yayınlanan 6. stüdyo albümüdür ve grubun, bass gitarist Alec John Such ayrıldıktan sonra yayınladığı ilk albümüdür.

Bon Jovi'nin Keep The Faith albümü ile başlayan olgunlaşma süreci These Days ile devam etmiştir.Grup,bu albümle aralarının pekte iyi olmadığı müzik eleştirmenleri tarafindan o güne kadarki en olumlu elestirilerini aldılar.Nefesliler,yaylılar,yardımcı klavyeli çalgılarla yoğunlastirdıkları müzikleri ve daha önceki Bon Jovi albümlerinde olmadığı kadar blues etkilerinin görülmesi ile These Days alışılmış Bon Jovi çigisinin dışına çıkmalarınıda sağlamıştı.These Days albümü şarkı sözlerinin etkisi ilede en karanlık Bon Jovi albümü olarak grup tarihindeki yerini almıştır.

Albümden yayınlanan ilk single Tayland'ta çekilen egzotik video klibiyle akıllarda yer eden "This Ain't A Love Song" tu.This Ain't A Love Song dışında albümden dört single daha yayınlandı."Something For The Pain","Lie To Me","These Days" ve "Hey God"

These Days,henüz çıkalı daha 1 hafta olmuş olan Michael Jackson ın History albümünü 1 numaradan indirerek İngiltere listelerine 1 numaradan giriş yapmıştır ve 4 hafta 1 numarada yer almıştır.İngiliz basını tarafından büyük sürpriz olarak nitelendirilen bu durum eleştirmenleri oldukça şaşırtmıştı.Albüm o sene Ingiliz Q dergisinin hazırladığı 1995 yılının en iyi 50 albümü sıralamasında Blur grubunun The Great Escape albümünün ardında 2. sırada yer aldı. Albüm 2006 yılında Classic Rock ve Metal Hammer dergilerinin ortaklaşa hazırladığı "90ların en iyi albümleri" sıralamasında yer almıştır.

Bon Jovi bu albümle 1995 "Mtv Europe Music Awards" ta ''En İyi Rock Grubu'', 1996 "Brit Awards" ta ''En İyi Uluslararası Grup" ödüllerini alırken 1995 "World Music Awards" ta ''Yılın En Çok Satan Rock Grubu'' ödülünü kazanmıştır.

1996 yazında grubun Avrupa turunu desteklemek adına 2 cd den oluşan These Days Special Edition sadece Avrupada yayınlanmıştır.Albüm grubun 25 Haziran 1995 tarihinde Londra'nın Wembley Stadında gerçekleştirdiği konseri içeren Live From London isimli dvd ile desteklenmiştir.

PARÇA LİSTESİ
"Hey God" (Bon Jovi, Sambora)
"Something For The Pain" (Bon Jovi, Sambora, Child)
"This Ain't A Love Song" (Bon Jovi, Sambora ,Child)
"These Days" (Bon Jovi, Sambora)
"Lie To Me" (Bon Jovi, Sambora)
"Damned" (Bon Jovi, Sambora)
"My Guitar Lies Bleeding In My Arms" (Bon Jovi, Sambora)
"It's Hard Letting You Go" (Bon Jovi)
"Hearts Breaking Even" (Bon Jovi, Child)
"Something To Believe In" (Bon Jovi)
"If Thats What It Takes" (Bon Jovi, Sambora)
"Diamond Ring" (Bon Jovi, Sambora)
"All I Want Is Everything" (Bon Jovi, Sambora)
"Bitter Wine" (Bon Jovi, Sambora)

SPECIAL EDITION 2CD
http://img13.imageshack.us/img13/9219/200pxbonjovithesedaysspue1.jpg (http://imageshack.us)
"Fields Of Fire" - (Bon Jovi) – 4:10
"I Thank You" (Isaac Hayes, David Porter) – 3:14
"Mrs. Robinson" (Paul Simon) – 3:21
"Let's Make It Baby" - (Bon Jovi, Sambora, Child) – 6:19
"I Don't Like Mondays" - live at Wembley Stadium, featuring Bob Geldof (Bob Geldof) – 5:58
"Crazy" - (Willie Nelson) – 3:29
"Tumblin' Dice" - (Mick Jagger, Keith Richards) – 4:17
"Heaven Help Us All" - (Ron Miller) – 4:34

Albümün 2 cd den oluşan special edition versyonu 1996 yazındaki Avrupa turunu desteklemek adına sadece Avrupada yayınlanmıştır.İlk cd orjinal These Days albümü şarkılarından oluşurken 2. cd de daha önce yayınlanmamış bazı şarkılar ve canlı kayıtlar yer almaktadır.

SINGLE'LAR
This Ain't A Love Song" – Haziran 1995
"Something For The Pain" - Eylül 1995
"Lie To Me" – Kasım 1995
"These Days" – Mart 1996
"Hey God" – Haziran 1996

KADRO
Jon Bon Jovi – Vokal
Richie Sambora – Gitar
Tico Torres – Davul
David Bryan – Klavye
Hugh Mc Donald – Bas Gitar

Ozanisius
02-25-2008, 04:40 PM
Crossroad'ı saymazsak en sewdiğim albümleri mükemmel bişi,her şarkı bir hit:D:D:D:D:D

Mine
02-25-2008, 10:37 PM
These Days'in soundunu çok severim, ama bana göre bu albümde asıl öne çıkan sözler. Çok oturaklı, "solid" diye tabir edilen cins bir albüm.

in these arms
02-25-2008, 10:40 PM
These days ve diamond ring in özel bi yeri var bende ,yani vardı:(

county
02-25-2008, 10:49 PM
Mükemmel bir albüm my guitar lies süper ötesi bir şarkı

king_o'swing
02-25-2008, 11:01 PM
These Days... o kadar seviyorum ki bu albümü, sanırım tarifi imkansız !

jbjey88
02-25-2008, 11:11 PM
saatlerce dinlerim burdaki parçaları zaten ne zaman these daysı dinlesem içim bi hoş olur bi hüzün kaplar beni sanırım bu wembley deki konserin etkisinden midir nedir:(

dn'z
02-26-2008, 12:40 AM
Bon Jovi'nin en sevdiğim stüdyo albümü. En en en en en sevdiklerim Hey God ve Thesedays.

OrodrethAlcarin
02-26-2008, 03:45 PM
tüm albüm süper... en başından sonuna kadar defalarca dinlediğim albüm...

Ozanisius
03-02-2008, 01:40 PM
Maalesef pek çok fan tarafından bile hak ettiği ilgi verilmemiş bi albüm aptal eleştirmenleri tınlamıyorum bile

bongiovanni
09-17-2008, 02:57 AM
Bu albüm rock albümü olarak her türlü literatür araştırmasında örnek gösterilebilir, rahatlıkla...

Her parça ayrı güzeldir, ayrı hikaye anlatır. Yaylılar ve nefesliler eşliğinde yapılan düzenlemeler ise apayrıdır.

lessien
12-28-2008, 03:31 PM
Maalesef pek çok fan tarafından bile hak ettiği ilgi verilmemiş bi albüm aptal eleştirmenleri tınlamıyorum bile

kesinlikle katılıyorum. ayrıca benim en sevdigim BJ albumudur.

dangerous kid
07-30-2009, 03:46 AM
ah bu albüm sizinle çok özel birşey paylaşacağım bu albümde ki it's hard şarkısı çalarken o dönemki kız arkadaşımla sevişmiştik hey gidi günler bence bu albüm duygusal açıdan bon jovi nin hiç bir albümüyle paralelik göstermez grubun kesinlikle en bon jovi çizgisi dışı albümüdür sözler bana eh nihayet dedirtmişti çünkü bon jovi nin grubun alt satırlarını okuyamayanlar tarafından apolitik ve ya sadece aşk meşk ( ne demekse bu da aşk dünyadaki en ciddi şeydir ) eğlence şarkıları yazıyorlar eleştirilerine tokat gibi bir cevaptır something to believe in kişisel açıdan hey god toplumsal açıdan köküne kadar sorgulayıcı ve eleştireldir these days yaşanan çağda kaybolan masumiyetin hesabını çok objektif bir şekilde sorar ve şunu söyler no one left but us these days bu albüm 100 kere sevdiğim jon bon jovi yi bir yüzkere daha sevdirmişti bana albümün teması içerdiği derin ve suya sabuna dokunan sözler yıllardır gelmekte olduğunu içten içe hissetiğim bon jovi albümünün nihayet çıktığını bana kanıtladı gerçi keep the faith te de harika gönderme ve eleştiriler vardıve ya living in sin v.s ama bunlar o albümlerin tamamına yansımıyordu bence these days sözler açısından bon jovi nin en konsept albümüdür

MeTaL JaN
03-29-2011, 01:50 AM
en sevdiğim bon jovi albumüdür. herkes crush veya slippery when wet 1 numara der ama bana göre these days 1 numara .