PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aslı

Ozanisius
07-01-2008, 04:21 PM
ASLI

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/02/Asligokyokus.jpg/220px-Asligokyokus.jpg (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Asligokyokus.jpg)

26 Ekim 1977 İstanbul'da doğdu.İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu olan Aslı Gökyokuş, müziğe Özel Ortadoğu Lisesi'nde okurken kurduğu "Phoenix" adlı grubuyla başladı. Orta ve lise yıllarında grubuyla çeşitli okul aktiviteleri ve konserlerde bulundu. Liseyi bitirdiklerinde grup, birkaç eleman değişikliğiyle "Mary Jane" adını aldı. Aslı ve arkadaşları, önce Gitar Bar'da daha sonra da 3 yıl boyunca Kemancı'da, sevdikleri sanatçıların şarkılarını coverlayarak sahne aldılar. Bu süre zarfında "Mary Jane" ile çeşitli orgizasyonlarda da yer alan Aslı, 1.5 sene boyunca Teoman'ın vokalistliğini yaptı. Grubu birlikte kurduğu Ümit Özdemir'in ekonomi eğitimine öncelik vermesiyle Aslı kendisine solo bir kariyer edinmeye karar verdi.

1999 yılında Sony Müzik Türkiye ile anlaştıktan sonra Kargo grubundan Serkan Çeliköz ve Selim Öztürk ile albüm çalışmalarına başlayan Aslı, 2000 yılında "Neresindeyim" adını taşıyan ilk albümünü çıkarttı. Büyük beğeni toplayan bu albümden "Ölüm Kapımı Çalmasa da", "Keşf-i Alem" ve "Sessizce" adlı şarkılara klip çekildi.

2004 yılının Ocak ayında "Su Gibi" adlı ikinci albümünü çıkaran Aslı, Serkan Çeliköz ve Ozan Öner'le birlikte bu albümün prodüktörlüğünü de üstlendi. Sözlerin hepsinin ilk albümde olduğu gibi Aslı'ya ait olduğu bu albümdeki bestelerin büyük bir bölümünde de yine Aslı'nın imzası vardı. Albüme adını veren "Su Gibi" nin ardından orijinali Hümeyra'ya ait olan "Kördüğüm" ile söz ve müziği Aslı'ya ait olan "Tüm Şehir Ağladı"ya klip çekildi. Aslı 2000 yılında çıkardığı albümden sonra birçok festival, turne ve konserde yer alırken, aynı zamanda 2004 yılında Sound Wave turnesinde de yer aldığı Coca Cola'nın "Hayatın Tadı" ve 2005 yılında Dimes Extra reklam müziklerini seslendirdi. Kendi albümlerinin dışında Haluk Levent'in "Arkadaş" ve Kargo'nun "Sen Bir Meleksin" adlı albümlerinde de yer alan Aslı, Tanju Eren'in 2006 yılında çıkardığı içinde Teoman, Harun Tekin, Nev, Koray Candemir gibi müzisyenlerin de olduğu "40" adlı albümünde de, Tanju Eren'in "Hoşgeldin" adlı şarkısını seslendirdi.

2005 Ekim ayında Sony Müzik Bmg'den ayrılan Aslı, 2006 Mart ayında ise NR1 Müzik ile anlaştı. 2007 Mart Ayında "Söylediğim Şarkılarda Saklı" adlı 3.albümünü müzikseverlerin beğenisine sunan Aslı bu albümde yine Serkan Çeliköz'le çalıştı. Bütün şarkıların düzenlemelerinde imzası olan Serkan Çeliköz aynı zamanda albümün prodüktörlüğünü de üstlendi. Albümün çıkış şarkısı ise "Dans Etmeye İhtiyacım Var".

Şarkı albümün temposu yüksek halini iyi yansıtmasının yanında, klasik Aslı şarkılarından da kısa sürede ayrılmış ve gerek televizyonlarda, gerekse radyolarda sık sık çalınmıştır. 2.klip ise beklenildiği gibi albümün slow hiti Yardımcı Olmuyor (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Yard%C4%B1mc%C4%B1_Olmuyor&action=edit&redlink=1) olmuştur. Bu şarkıyla albümün ivmesi daha da artmış ve şarkı beklenildiği gibi birçok listede üstelik bir rock parçası olmasına rağmen ilk 3'e girmiştir. Çekilen etkili video klibi de uzun süre gösterimde kalmayı başarmıştır. Son olarak Mart 2008'de Aslı albümdeki diğer lokomotif şarkılardan biri olan Gitmiş Gibisin (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Gitmi%C5%9F_Gibisin&action=edit&redlink=1)'e ilginç bir performans klibi hazırlamış ve hayranlarını sevindirmeye devam etmiştir.

Ozanisius
07-01-2008, 04:27 PM
ASLI DİSCOGRAPHY

NERESİNDEYİM

http://www.aslionline.com/aslionline/images/neresindeyim_cover.jpg

Sessizce
Ölüm Kapımı Çalmasa Da
Neresindeyim
Keşf-i Alem
Düşten Gerçeğe
Bir Tek Seninle
Nerdesin
Anlamak Zor
Uslanmak Bilmedi Hayat
Değişen Kim?
Üzgünüm
SizSU GİBİ

http://www.muziksokagi.com/blog/wp-content/uploads/2007/06/20070216_110509_421.jpg

Su Gibi
Tüm Şehir Ağladı
Ödünç Aldığım Tüm Erkeklere
Sen de Unut
Şampiyon
Hayat Çok Kısa
Kördüğüm
İnsan Hikayesi
İronik
Artık Sevgilim DeğilsinSÖYLEDİĞİM ŞARKILARDA SAKLI

http://img158.imageshack.us/img158/768/coverdx9cd2.jpg

Dans Etmeye İhtiyacım Var
Aşkların En Büyüğü
Dergiden Resmini Kopardım
Gitmiş Gibisin
Yardımcı Olmuyor
Bir Ah Çeker misin
Yalnızlığım
Uykumda Gel
Ayrılan Yollar
Düğüm Düğüm
Dünya Durulmadan

Ozanisius
07-01-2008, 04:29 PM
ASLI'NIN İLK 10'U

1. Duran Duran ''Save a Prayer'' : İlk ve ortaokul zamanlarımı hatırlatıyor, o zamanlar en çok dinlediğim ve hayran olduğum gruptu...
2. Sezen Aksu ''Git'' : İlkokulda en sık söylediğim şarkılardan biriydi. Derslerde hoca sık sık bu şarkıyı söylememi isterdi...
3. Roxette ''Listen To Your Heart'' : Ortaokul yıllarında en çok söylediğim şarkıydı. Bugün de senelerdir görmediğim okul arkadaşlarım beni tvde her görüşlerinde bu şarkıyı hatırladıklarını söylerler...
4. Bon Jovi ''Dry County'' : Ortaokul ve lisede hiç durmadan dinlediğim grup. Keep the faith albümünde en sevdiğim şarkıydı, senelerce zevkle dinledim. Hala büyük zevkle dinlerim.
5. Toto ''Melanie'' : 98-99 yıllarını hatırlatıyor. Arkadaşlarımla en eğlendiğim senelerdi. Gece dışarı çıkarken arabada bu şarkıyı çok sık dinlerdik.
6. Garbage ''U Look So Fine'' : Çok sevdiğim bir grup, bu şarkıdan ise her dinleyişte aynı zevki almışımdır. Bana nedense ailemle yaşadığım eski evimizi hatırlatır...
7. Incubus ''Wish U Were Here'' : Çok zevk aldığım Yeni Zelanda seyahatimi hatırlatıyor.
8. Anouk ''Nobody's Wife'' : Albümler öncesinde çok fazla söylemiş olduğum bir şarkı...
9. Bush ''Letting The Cables Sleep'' : Bana 5 şarkı adı ver deseniz içinde kesinlikle bulunacak, süper bir şarkı...
10. Tori Amos ''Siren'' : Great Expectations filminin soundtrackinde bulunan muhteşem bir şarkı

Ozanisius
07-22-2008, 07:33 PM
Bir röportajdan alıntı:

- Aslı’nın evinde hangi albümler var?
Aslı: Bol bol Garbage albümleri, bütün Bon Jovi albümleri ve Duran Duran’ın eski albümleri var. Türkçe albüm olarak Kargo, Şebnem Ferah, Teoman, Duman ve Athena var. Sezen Aksu’nun eski albümleri var. Onun dışında pek Türkçe albüm yok.

Ozanisius
07-22-2008, 07:38 PM
Yine bir başka röportajdan alıntı (Billboard Haziran 2007) :

-Rock müzik yapma isteğiniz kimin sayesinde oluştu? (ÇAĞLA ÜNAL)

Rock, çocukluktan beri dinlediğim müzik tarzıydı. Dergiler alıp okurdum. Amerikan glam gruplarını çok severdim; Duran Duran, Bon Jovi. Hatta Jon Bon Jovi’ye aşıktım. Adam hakkında bilmediğim şey yoktu. Türkiye’ye gelse, eski günlerin hatırına kulise girmek isterim, ne de olsa ilk aşkım sayılır. Ablam da iyi müzik dinlerdi. Beni küçükken ilk yönlendiren, bunları dinlemelisin, diyen ablamdı. Yeni Zelanda’da yaşıyor şimdi. “Tüm Şehir Ağladı”yı onun uzaklara gittiği çok yağmurlu bir gecede kaleme almıştım.

Ozanisius
07-22-2008, 07:42 PM
Bir başkasının klibinde oynama şansı olsa bu Bon Jovi olurdu...Blue Jean'deki bir röportajında da düğününde kimin sahne almasını istediği sorulduğunda yine Bon Jovi demiştir...

jbjkızı
07-23-2008, 12:35 AM
vayy be ne kızmış ee bizim siteye ü,ye yapalım bunuda :D hepberaber takılırız

Ozanisius
07-23-2008, 07:07 AM
vayy be ne kızmış ee bizim siteye ü,ye yapalım bunuda :D hepberaber takılırız

Ah ah keşke bizim sitede olsa :D:D

Kewser
07-23-2008, 07:35 PM
Çok güzel bi paylaşım,bnde bayılırım Aslı'nın kişiligine.Bon Jovi sevdigini Blue Jean'de okumuştum.Son albümünü de ablam dogum günümde almıştı.Favori albümümdür zaten,yada dinledigim tek albümü:D
Eee başka Aslı seven yokmu??

Ozanisius
07-23-2008, 08:11 PM
Ben üç albümünü de severim....

JoviGirL!
07-23-2008, 10:31 PM
bn döverim bu aslıyı :D

Ozanisius
07-23-2008, 10:45 PM

YAVAAAAAAAAAAAAAAAAAAŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ !!!!!! ASLI'MA KİMSE LAF EDEMEZ!!!!!!!!

JoviGirL!
07-24-2008, 12:12 AM
Alala edersem nolurmuş?

jbjkızı
07-24-2008, 12:45 AM
vayy ozan sana yapalım bu aslıyı olurmu :D:D

Ozanisius
07-24-2008, 03:00 AM

Sen Aslı Hanfendiyi dövmeyi bırak da git Ereğli Demir Çelik Madenlerinde demir döv:D:D:D:DBelki bir işe yararsın:p:p:D:D:cool::cool:Hem sizin memleketede yakın:cool::cool::):)

Ozanisius
07-24-2008, 03:02 AM
vayy ozan sana yapalım bu aslıyı olurmu :D:D
Bir zamanlar iki sewgilim wardı...Biri Özlem Tekin diğeriyse Aslı...İkisini bir arada idare ediyodum işte...Biri giderse diğeri olur gibisinden...Ancak özlem beni terk etti...bir iki ay kadar önce ewlendi...Terkedildim...Artık bende yalnız Aslı'ya aşığım...I LOVE YOU ASLI !!!!!

Ozanisius
07-24-2008, 03:10 AM
Bence Türkiye'nin En Güzel Bayan Rockerları:

(TAMAMEN SIRALI LİSTEDİR.EN GÜZEL EN BAŞTA!!!!)

1. ÖZLEM TEKİN!!!!!!!!!!
2. ASLIIIIIIIIII
3. PAMELA!!!!!!
4. Gökçeee
5.. Şebnem Ferah...(Çok yetenekli ama 1.55 boylarında...Yüzü de fena diil ama ehhhh)
6. Deniz Özbey (Vega'nın Solisti...)

Bence Türkiye'nin Sesi,Tarzı Ve Şarkıları En Güzel Bayan Rockerları:

(TAMAMEN SIRALI LİSTEDİR.EN GÜZEL EN BAŞTA!!!!)

1. ÖZLEM TEKİN!!!!!!!!!!
2. ASLIIIIIIIIII
3. Şebnem Ferah
4. Pamela
5. Deniz Özbey
6. Gökçe

İki Listede de ilk üçüm sabittir...Ancak aklıma gelmeyen isimler olabileceği için ilk üçten sonrasında eksik olabilir.Ehhh o da normal gecenin bir yarısı...Aklıma anca bunlar geldi...Haaa gece demişken aklıma geldi.İnşallah gece rüyamda Aslı'yı görürüm ve rüyamda evleniriz.:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

JoviGirL!
07-24-2008, 06:28 PM
Sen Aslı Hanfendiyi dövmeyi bırak da git Ereğli Demir Çelik Madenlerinde demir döv:D:D:D:DBelki bir işe yararsın:p:p:D:D:cool::cool:Hem sizin memleketede yakın:cool::cool::):)
Espiri mi yaptın?hani ona göre gülücemde!
Biraz çocukcaydı yazık:)

Ozanisius
07-24-2008, 09:19 PM
Espiri mi yaptın?hani ona göre gülücemde!
Biraz çocukcaydı yazık:)

Bence gayette hoş espriydi sen de demirci olacak kızsın beton gibi:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

dn'z
07-24-2008, 10:13 PM
Bu kadının ilk albümünde Metallica'nın falan melodilerini kopyaladığını duymuştum. Ne kadar doğrudur bilmem... :confused:

Kewser
07-24-2008, 11:00 PM
Bu kadının ilk albümünde Metallica'nın falan melodilerini kopyaladığını duymuştum. Ne kadar doğrudur bilmem... :confused:

Daha neler!!!!!!!!!!!Belki sample denen şeyden yapmıştır ama izinsiz oluyomu öyle şeyler??Hangi şarkıları Metallica melodili acaba.

Ozanisius
07-24-2008, 11:04 PM

Ben öyle Metallica melodileri hatırlamıyorum......

Ozanisius
07-27-2008, 08:09 PM
Biricik Aşkım Aslı 28 Temmuz Pazartesi akşamı (YARIN), Gece Yolcuları'nın sunduğu,TRT 2'deki Gecenin Sesi Adlı programın konuğuı...Herkes izlesin Aşkımı...Saar 23 30 da:):):):D:D:D:D:cool::cool::cool::p:p:p

Kewser
07-27-2008, 08:13 PM
Gece Yolcuları programmı yapıyomuş yaa??!!İlkkez snden duydum Ozan!!

Ozanisius
07-27-2008, 08:19 PM
Bende demin ilk kez facebok Aslı fanclubunden duydum.Demekki warmış....

#stowaway#
11-09-2008, 11:06 PM
saol paylasm için bilmiodm bu kadarını