PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Slippery When Wet - 1986

SPAWN-TheUndead
02-25-2008, 02:31 AM
http://img339.imageshack.us/img339/6756/bonjovislipperywhenwetaqj3.jpg (http://imageshack.us)

Slippery When Wet, Kanada'nın Vanvouver şehrindeki Little Mountain stüdyolarında kaydedilen Bon Jovi'nin 18 Ağustos 1986'da Mercury Records tarafından satışa sunulan 3. albümüdür.

Bon Jovi'nin kariyerinin dönüm noktası olarak nitelendirilen Slippery When Wet grubun ticari açıdan en başarılı albümü olmuştur ve 1987'de Billboard tarafından yılın en çok satan albümü olarak belirlenmiştir

Albümün beste aşaması 1 Ocak 1986 da başlamıştır.Jon Bon Jovi ve Richie Sambora,Richie Sambora'nın annesinin evinde 30'dan fazla parça yapmışlardı.Ünlü besteci ve şarkı sözü yazarı "Desmond Child" ilk kez bu albümde Bon Jovi ile birlikte çalışmaya başlamıştır .

Grup üyeleri Prodüktör Bruce Fairbain ve o zamanlar bir ses teknisyeni olan Bob Rock ile "Little Mountain" stüdyolarında 6 ay albüm üzerinde çalıştılar.Grup Bruce Fairbain'in tavsiyesi doğrultusunda albüm kaydında canlı kayıt yöntemine ağırlık vermişti.Albümün ismi olarak ilk önce Wanted Dead Or Alive da karar kılınmıştı fakat bir gün albümün kaydı için bulundukları Vancouver'da gittikleri bir striptiz klübünde dansçı kızların şovu esnasında akıllarına bambaşka bi fikir geldi ve albümün adının o anda Slippery When Wet olmasına karar verdiler.

Jon Bon Jovi,Richie Sambora ve Desmond Child albümdeki 3 şarkıdan çok umutluydu.Jon Bon Jovi, "You Give Love A Bad Name" ve "Wanted Dead Or Alive" şarkıları hakkında Desmond Child ve Richie Sambora'ya katılıyordu fakat "Livin On A Prayer" ın yeterince iyi bir şarkı olmadığını ve onun yerine ısrarla albüm için yaptıkları başka bir şarkı olan "Edge Of A Broken Heart" ın albümde yer alması gerektiğini düşünüyordu.Richie Sambora ise Livin' On A Prayer'ın o güne kadar yazdıkları en iyi şarkı olduğunu savunup ısararla albümde olması gerektiğini düşünüyordu.

Albümün kaydından sonra New Jersey'e dönen grup albümde yer alacak şarkıları belirlemek için günümüzde New Jersey'de Pizza Pie Jury olarak bilinen pizzacıya giderek şarkıları burdaki insanlara dinlettiler ve dinleyicilerin beğenileri doğrultusunda albümde yer alacak olan şarkılara karar verildi.Şarkıların dinletildiği pizzacıdaki insanlar sayesinde Livin On A Prayer'ın albüme konulmasına Edge Of A Broken Heart'ında albümden çıkarılmasına karar verilerek grubun kariyerini olumlu yönde etkileyecek karara varılmıştır.

ABD'de "You Give Love A Bad Nam"e ve "Livin' On A Prayer" olmak üzere 2 tane 1 numara single çıkaran albüm Bon Jovi ye ard arda iki tane 1 numara single'ı olan tarihteki ilk ve tek hard rock grubu ünvanını kazandırmıştır.Günümüzde Bon Jovi'nin "Milli Marşımız" dediği grubun en bilindik hitlerinden biri olan üçüncü single "Wanted Dead Or Alive" ise Amerikan Billboard Hot 100 single listelerinde ilk 10 a girerek albüme Amerikada üç tane ilk 10 a giren şarkı çıkartan ilk hard rock albümü ünvanını kazandırdı. Bu rekor ilerleyen yıllarda 5 tane Top 10 hiti çıkaran yine bir Bon Jovi albümü olan New Jersey tarafından geçilmiştir.

Slippery When Wet ABD'de Billboard 200 albüm satış listlerinde 8 hafta boyunca 1 numarada kalarak rock müzik adına bir rekor olan Led Zeppelin'in 7 hafta boyunca 1 numarada kalan 1969 tarihli Led Zeppelin II albümüne ait olan rekoru geçmiştir ayrıca Billboard 200'ün ilk 5 inde 38 hafta yer alarak Michael Jackson'ın Thriller ve Bruce Springsteen'in Born In The USA albümlerinin ardından 80'lerin en uzun süre ilk 5 te kalan üçüncü albümü olmuştur.Slippery When Wet İngiltere Top 75 albüm listelerin'de de toplam 106 hafta yer almıştır

1995 yılında ABD'de RIAA tarafından 10 milyonun üzerinde satan albümlere verilen bir plaket olan Diamond Award ile ödüllendirilmiştir.Albümün 2003 yılında IFPI tarafından yayınlandığı tarihten itibaren tüm dünyada 24 milyon sattığı açıklanmıştır.2006 yılında Robert Dimery tarafından hazırlanan "1001 Albums You Must Hear Before You Die"(Ölmeden önce dinlemeniz gereken 1001 albüm) kitabında yer alan albüm Bon Jovi'nin plak şirketi olan Mercury Records 'un tarihi boyunca en fazla satan albümüdür

PARÇA LİSTESİ
"Let It Rock" (Bon Jovi, Sambora)
"You Give Love A Bad Name" (Bon Jovi, Sambora, Child)
"Livin On A Prayer" (Bon Jovi, Sambora ,Child)
"Social Disease" (Bon Jovi, Sambora)
"Wanted Dead Or Alive" (Bon Jovi, Sambora)
"Raise Your Hands" (Bon Jovi, Sambora)
"Without Love" (Bon Jovi, Sambora, Child)
"Id Die For You" (Bon Jovi, Sambora)
"Never Say Goodbye" (Bon Jovi, Sambora)
"Wild In The Streets" (Bon Jovi)

SINGLE'LAR
"You Give Love A Bad Name" – Ağustos 1986
"Livin On A Prayer" - Ekim 1986
"Wanted Dead Or Alive" – Nisan 1987
"Never Say Godbye" – Ağustos 1987

ALBÜMÜN DÜNYA LİSTELERİNDEKİ EN YÜKSEK POZİZYONU
ABD-#1(8 hafta)
KANADA-#1
AVUSTURALYA-#1
İSVİÇRE-#1
NORVEÇ-#1
İSVEÇ-#1
FİNLANDİYA-#1
YENİ ZELANDA-#1
HOLLANDA-#2
AVUSTURYA-#2
İNGİLTERE-#6
JAPONYA-#10
ALMANYA-#11

KAZANDIĞI ALTIN VE PLATİN PLAKLAR
ABD-DIAMOND(12x Platin)
KANADA-DIAMOND
AVUSTURALYA-6x Platin
HOLLANDA-4x Platin
İNGİLTERE-3x Platin
İSVEÇ-3x Platin
JAPONYA-2x Platin
FİNLANDİYA-2x Platin
İSVEÇ-Platin
NORVEÇ-Platin
ALMANYA-Platin

Ozanisius
02-25-2008, 04:45 PM
Tüm dünyada 30 milyona yaklaşan satışla dünyanın en çok satan 50 albümü içerisindedir:D:D:D:D

Mine
02-25-2008, 10:11 PM
Gerçekten de Bon Jovi'nin gurur tablosu SWW.
Grubu tanımayan birine tek bir albüm tavsiye edecek olsam sanırım Slippery derim.

king_o'swing
02-25-2008, 10:22 PM
İyki PATLADI çünkü album patlamasaydı muhtemelen jon şu an kel göbekli ve yaşlanmış bi adam olurdu -gerçi şüphelerim var, bu kadar hırslı bi adam, rockstar olmayabilirdi ama senatör vali falan olurdu heralde :) - richie ise bu kadar bayanı aşık edemezdi kendine ve göbekli olacağı da kesin :) Tiko ve David için de aynı şeyler muhtemel

OrodrethAlcarin
02-26-2008, 03:48 PM
Social Disease ve Without Love dışında albümü çok sevdiğimi söyleyebilirim sıralama yapmaya kalksam these daysten sonra ikinci sırada olur bu albüm...

theironist
04-08-2008, 03:57 AM
Livin' on a Prayer ve never say goodbye ikiside çook güzel parçalar!

jbjey88
07-26-2008, 01:26 AM
Richie 'nın annesıne bıle göstermekten utandığı albüm kapagına sahip albüm:D
şu richie alem adam ya:D :D

Ozanisius
07-26-2008, 08:36 PM
Evet New Jersey turnesinin ortalrında bir röportajda en az 150 grupie ile yattım diye röportaj yapıp annesine albüm kapağını göstermekten utanan bir şahsiyet:p

dangerous kid
07-30-2009, 04:34 AM
bu albüm hakkında yorum filan yapılmaz artık o ha slippery when wet ten bahsediyoruz

Judas Priest
07-16-2010, 02:02 PM
bu kadar az yorum alması gerçekten ilginç. her neyse dünyanın en çok satran bilmem kaçıncı albümüdür falan filan demicem. en büyük etkisi o güne kadar hiç patlayamamış hard rock gruplarına bu albümle beraber mtv, radyolar ilgi gösterecektir. öyle ki glam metal furyasını da europe, poison, ratt gibi 1. dalga gruplarıyla patlatacaktır. you give love a bad name ve livin' on a prayer'ın önemi anlatmaya gerek yok. country havasıyla wanted dead or alive, mötley crüe-vari power ballad never say goodbye bu albümü dünyanın en büyük rock klasikleri arasına sokmaya yetiyor. her rock dinleyicisi bu albümden en az 4-5 şarkı bilir. ezberlenmesi tavsiye olunur.

Captain_Kidd
07-17-2010, 01:08 PM
Slippery When Wet ile ilgili söyleyebileceğim şeyler bu albüm benim Bon Jovi hayranı olduktan sonra aldığım en son albümdü. Gittim bütün albümleri topladım ama en son Slippery When Wet i aldımdı çünkü zaten bu albümün hit şarkılarını biliordum Cross Road sayesinde.

En sevdiğim Bon Jovi albümü kesinlikle değildir en iyi Bon Jovi albümü olduğunuda kesinlikle düşünmüyorum ama Livin On A Prayer ve Wanted Dead Or Alive hem Bon Joviyi diğer benzeri guruplardan söz yazma kabiliyetleri ile kalın bir çizgi ile ayırırken Jon ve Richie olgusunun da oluşmasını sağlayan şarkılardır. Popüler olabilmek için, büyük bi çıkış yapabilmek için You Give Love A Bad Name gibi bi şarkıya ihtiyaç vardı bu şarkıda bu görevi başarıyla yerine getirdi ama bence Prayer ve Wanted bundan dahada ötede bi yerlerde.

Birde benim için "Jonun Slippery When Wet Vokalleri" olgusu vardır :) . Jon ne bu albümden önce nede bu albümden sonra Slippery When Wetteki gibi şarkı söylememiştir. Livin On A Prayer da "what he used to make it talk so so tough" diyişi Edge Of A Broken Heart taki "who are you using now i turn and walk away" diyişi ondan sonra çığlıkla karışık Raise You Hands te "so tell me is it true" Wanted Dead Or Alive da "all you do is think" demesi beni bitirir :) . Sıkça Slippery When Wet şarkılarının acapella versyonlarını Jonun ozamanki sesini yad ederek büyük hayranlıkla dinlerim.

Mine
08-18-2011, 11:55 AM
İYİ Kİ DOĞDUN SWW!!!

dangerous kid
08-18-2011, 03:18 PM
hayatıma yön veren, tarzımı belirlememi , müziği damarlarımda hissetmemi sağlayan, aşağı yukarı bir milyar kez shot through the heart ya da whoaa livin'on a prayer ya da wanteedd ya da never say goodbyee diye avazım çıktığı kadar beni bağırtıp defalarca sesimin kısılmasına neden olan, her dinlediğimde bana yaşam sevinci, coşkusu, güç ve pozitiflik aşılayan efsanelerin efsanesi slippery when wet iyi ki doğdun iyi ki varsın...

Dilara JBJ
08-18-2011, 03:31 PM
İYİKİ DOĞDUN SWW!

JamBon Cumali
08-18-2011, 07:15 PM
Benim için bu albüm müzik zevkimde bir milattı.Bu albümü dinledikten sonra daha önceleri dinlediğim pop şarkılarının ne kadar zevksiz olduğunu anlamıştım.İyiki doğmuş.

Juvixted
08-18-2011, 08:38 PM
İyi ki doğdun SWW!Müzik tarihinin gelmiş geçmiş en iyi albümlerinden birisi...

Newjersey35
08-18-2011, 10:40 PM
Seninle ilk tanıştığımız gün dün gibi aklımda. Takvimin o günkü yaprağı 10 Ocak 1987'yi gösteriyordu. O gün benim doğumgünümdü ama daha da önemlisi hayatımda bir "dönüm" günüydü. İtiraf edeyim, aslında seninle biraraya gelmeden evvel de seni tanıyordum biraz. Radyo ve tv'de sık sık senden parçalar çalınıyor, müzik dergileri senden bahsediyordu. Benimse sana olan ilgim giderek artıyordu. Acaba bilmediğim, duymadığım yönlerinle nasıldın? Sert miydin, yumuşak mı? Hep duyduğum gibi coşkulu muydun, yoksa duygusal mı....yoksa acaba... fazla mı abartılmıştın? Yok...artık böyle olmayacaktı, aklım hep sendeydi... sanırım tanışma vaktimiz gelmişti. Dedim ya o gün doğumgünümdü, parti falan vermiyordum...Evde annemden başka kimse yoktu. Giyindim ve dışarı çıktım. Hava soğuk ve nemliydi. Seni her zaman gördüğüm yere gitmeye karar verdim. Kendime bir doğumgünü hediyesi alacaktım. Ana caddeye çıktım, otobüs durağının arkasındaki kasetçiye gittim. İşte orada duruyordun yine. Üzerinde grubun sahnede çekilmiş, sanki beni selamlayan bir fotoğrafı vardı. Eve yalnız dönmedim, yanımda sen de vardın. Kalbim küt küt atıyordu. Seni 1985 model tek kasetli, gömme hoparlörlü Philips'ime taktım ve sonrası.....Sonrası muhteşemdi. İlk dinleyişte aşk bu değilse neydi?....Her bir parçan birbirinden güzeldi, harikaydı, muhteşemdi....İşte o günden sonra sen benim biricik yoldaşım, ilk gözağrım oldun hep. Sevinçliyken, üzgünken, yoldayken, hastayken, yalnızken, hep ama hep sana sarıldım, sana sığındım. Sen hep bana moral, coşku, azim verdin. Beni hiç hayalkırıklığına uğratmadın. Seni aldığım gün ben 13 yaşındayım, sen ise yaklaşık 5 aylıktın. Aramızdaki bu yaş farkına rağmen aslında yaşıt gibiydik. Dönüp bakıyorum da bayağı bir zaman geçmiş tanışalı ama ikimiz de yaşlanmayı reddetmişiz... Bugün senin doğumgünün ve ben seni çok ama çok seviyorum, biricik aşkım, canım SLIPPERY WHEN WET'im!.........