PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Persepolis

dn'z
05-12-2008, 11:40 PM
http://img387.imageshack.us/img387/6845/persepolisnn3.jpg

Yönetmen: Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi
Oyuncular: Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Danielle Darrieux, Simon Abkarian
Yapım Yılı: 2007
Süre: 95 dk.
Yayın Tarihi: 14.05.2008 22:15 (cnbc-e)

Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazanan animasyon Persepolis, küçük bir kızın tanıklığı ile İran devriminin anlatıldığı dokunaklı bir hikaye. Yaşıtlarına göre erken serpilmiş ve açık sözlü bir kız olan 9 yaşındaki Marjane'in gözleri önünde yaşananlar, insanların umutlarını yitirdiği bir ortamda, binlerce kişinin tutuklanması ve yerinden yurdundan edilmesine yol açan süreç. Özellikle kadınlara gündelik hayatta yaşatılan dayatmalar, bu canlandırmanın uluslararası alanda popüleritesini artırırken, filmin asıl tema ekseni, cinsiyet ayırt etmeksizin ''özgürlük'' sorununun kendi içinde tartışılması

İranlı yazar Marjane Satrapi ve senarist-yönetmen Vincent Paronnaud'in ortak ürünü olan filmde karakterlere ruh katan sesler arasında Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni ve Gena Rowlands gibi popüler isimlere rastlıyoruz. Persepolis, asla bir ideoloji taşlaması tuzağına düşmeden, özgürlüğün en yalın halini sıcak bir anlatımla çiziyor. Kendi kökeni olan kültürden, topraktan uzakta yaşamak zorunda kalmanın derin acısını iliklerimize kadar hissettiren, bunu da canlanmış çizgilerle tıpkı bir kanaviçe gibi işleyen bir başyapıt.

Kaynak: cnbce.com (http://www.cnbce.com/filmgrup.asp?GroupID=1)

dn'z
05-12-2008, 11:47 PM
Geçenlerde izledim ve çok beğendim. Ülkemiz için de filmden pek çok ders çıkarılabilir. Çizimlerdeki yaratıcılık ve aralardaki ince espriler filmi daha da özgünleştiriyor. Kesinlike izlemenizi tavsiye ederim.

king_o'swing
05-13-2008, 12:04 AM
Ben izlediğimde acayip tırsmıştım, nerelere gidiyoruz ne oluyor soruları hala dönüyor beynimde bu film aklıma geldikçe ve ne oluyorsa yine kadınlara oluyor, ama yine de akıllandığımız yok...HEmcinslerimi bazen hiç anlamıyorum!!! Neyse bu izlediğim en acı ama en gerçek filmlerden ve tabi en iyilerinden, ben de tavsiye ederim izleyin. Bi ara cnbc-e göstericekti ama hiç takip etmedim ne zaman yada ne zamandı.

En kötüsü de Marjane asla kendini bir yere ait hissedemiyor, ne kendi yurduna ne de gençliğini geçirdiği yurtdışına sanırım Fransa idi. Filmde benim sevdiğim noktalardan birisi de Marjane'in şeriat gelmeden önce kendisinin bir peygamber olduğuna inanmasıdır, bu da özel benim için.

jbjey88
05-13-2008, 10:23 PM
Ben izlediğimde acayip tırsmıştım, nerelere gidiyoruz ne oluyor soruları hala dönüyor beynimde bu film aklıma geldikçe ve ne oluyorsa yine kadınlara oluyor, ama yine de akıllandığımız yok...HEmcinslerimi bazen hiç anlamıyorum!!! Neyse bu izlediğim en acı ama en gerçek filmlerden ve tabi en iyilerinden, ben de tavsiye ederim izleyin. Bi ara cnbc-e göstericekti ama hiç takip etmedim ne zaman yada ne zamandı.

En kötüsü de Marjane asla kendini bir yere ait hissedemiyor, ne kendi yurduna ne de gençliğini geçirdiği yurtdışına sanırım Fransa idi. Filmde benim sevdiğim noktalardan birisi de Marjane'in şeriat gelmeden önce kendisinin bir peygamber olduğuna inanmasıdır, bu da özel benim için.
bende sinemaya gelir gelmez gitmiştim harika bi film cnbc-e(13 mayıs) çarşamba günü saat 22:15 te veriyor tekrar izliyebilecegim filmler arasında sende kaçırma bence;)

dn'z
05-13-2008, 10:50 PM
cnbc-e(13 mayıs) çarşamba günü saat 22:15 te veriyor

Bugün cnbc-e'de ''It could happen to you'' filmi var, yarın (14 Mayıs - ki dediğin gibi çarşamba) izleyebilirsiniz.

king_o'swing
05-13-2008, 10:54 PM
bende sinemaya gelir gelmez gitmiştim harika bi film cnbc-e(13 mayıs) çarşamba günü saat 22:15 te veriyor tekrar izliyebilecegim filmler arasında sende kaçırma bence;)

Ben çok izledim zaten :D
Hem yarın avrupa yakası günü :D

jbjey88
05-13-2008, 11:54 PM
Bugün cnbc-e'de ''It could happen to you'' filmi var, yarın (14 Mayıs - ki dediğin gibi çarşamba) izleyebilirsiniz.
tarihte bi yanlışlık olmus kusura bakma dedigin gibi 14 mayıs çarşamba:o

Ozanisius
07-22-2008, 10:45 PM
Henüz izleyemediğim ama konusu itibariyle anlayabilidiğim ibret alınası bir film....Başımıza gelmemesi için ibret almak şart...