Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇEVİRİLER: Jonny says mesajları
Arkadaşlar, foruma Jon'ın söylediği bazı şeyleri "Jonny says" başlığı altında bir dizi mesaj şeklinde yazmıştım. Ben "Ağzından çıkanı orjinal olarak okumak en iyisi" diye düşünsem de birçok arkadaş bunların Türkçe'lerini tercih ettiklerini belirtti. Ben de sırayla tamamını çevirip paylaşmaya karar verdim.
Jonny diyor ki… 1
“Hayat asla sıkıcı değil. Sanırım benim çatlak bir işkolik olduğumu söyleyebilirsiniz, ama beni sabahları uyandıran şey bu.”
JBJ, Kasım 1996
“Ben kavgacı bir insan değilim. Mutlu bir sarhoşum.”
JBJ, Metallix, 1987
“Saygıyı talep edemezsiniz, onu kazanmanız gerekir. Benim için sanatsal tatmin en önemli şey.”
JBJ, Kerrang, 1993
Jonny diyor ki… 2
“Büyüyün ama yaşlanmayın.”
“Mucizeler her gün gerçekleşiyor. Neyi mucize olarak algıladığınızı değiştirin, etrafınızdaki mucizeleri göreceksiniz.”
“Başarı 9 kez düşüp, 10uncuda ayağa kalkmaktır.”
“Üç P’yi unutmayın:
Tutku (Passion) + Azim (Persistence) = Olasılık (Possibility)”
“Sevgiye inanın. Sihre inanın. Hatta, Noel Baba’ya inanın. Diğerlerine inanın. Kendinize inanın. Hayallerinize inanın. Eğer siz inanmazsanız, kim inanır ki? Ben, buradaki birçoğunuz gibi, hayatım boyunca bana inananlarla olma şansına sahip oldum. Onları dinleyin, karşılığında siz de kendinize inanacaksınız. Çünkü her biriniz bir başkasında olmayan birşeye sahipsiniz; parmak iziniz, beyniniz, kalbiniz. Bir birey olun. Tek olun. Dikkat çekin. Ses çıkarın. Birinin farketmesini sağlayın. Bireylerin gücü budur. Ve bu heyecan vericidir.”
JBJ, Monmouth Üniversitesi, 2001
Jonny diyor ki… 3
“Bir ön gruptan korktuğum an, aslolmayı haketmiyorum demektir.”
JBJ, Circus, 1989
“Biz insanların grubuyuz. Orada üzerlerinden uçtuğumda bir sürü gülümseyen insan oluyor, eğleniyorlar ve ne kadar yorgun olursam olayım, ben Superman’im.”
JBJ, Metallix, 1987
“İnsanların dış görünüşümüz için posterlerimizi asmalarından nefret ediyorum. Eğer bizi müzisyen olarak takdir ettikleri için yatak odalarının duvarlarına asıyorlarsa onları, bu cool. Ama sadece saçlarımız güzel olduğu içinse, bu olmadan da yaşayabilirim.”
JBJ, Hit Parader, 1989
jbjey88
05-10-2008, 09:07 PM
mine çok sağol çok güzel olmuş
ya bu adam nasıl biridir şu söylediklerine bakın insan buna hayran olamazda ne olurrr
Jonny diyor ki… 4
“Yemek pişiremiyorum ve umrumda da değil. Ama çok iyi bir ortalık toparlayıcıyımdır. Yani davet etmek için harika bir adamım çünkü iyi bir şarap getirip sonra da bulaşıkları yıkarım.”
JBJ, Smash Hits 2000
“Çocukken, eşinizle tanıştığınızda ve evlendiğinizde aşık olduğunuzu düşünürsünüz. Ama aşık olduğunuzu asıl çocuk sahibi olduktan sonra anlasınız.”
JBJ, People, 2000
Jonny diyor ki… 5
“İnsanlar ‘para tüm kötülüklerin anasıdır’ der ama bu doğru deyiş değil. Asıl söz ‘Para sevgisi tüm kötülüklerin anasıdır’ şeklinde. Parayla mutluluk alamazsınız, sınıf atlayamazsınız, saygı satın alamazsınız ve Beatles’ın da dediği gibi, parayla sevgi alamazsınız.”
“Nasıl rock’n’roll starı olunur diye bir kurs yok, ama bu kendimi görebildiğim tek gelecek şekliydi. Şimdi geriye dönüp baktığımda, inanmak için mantıklı hiçbir sebebimin olmadığını görüyorum, ama yine de inandım. Kafamda, müzisyen olacaktım. Bunu biliyordum. Hissediyordum. Benliğimin her zerresiyle buna inanıyordum. Sanırım bu kör bir inancın, saflığın ve beni hayallerime taşıyan tutkunun sağlıklı bir kombinasyonuydu. Ve bugün sözlerimden herhangi birşeyi dikkate alacaksınız, şunu hatırlayın: TUTKU + AZİM = OLANAK.”
“… Ama aldığınız dereceyle bile, hatta benim başarılarımla dahi, başarınızı çantada keklik saymayın. Şöhret değil ama tatmin başarıdır. Seyircinize duyarsızlaşmayın. Asla nereden geldiğinizi unutmayın. Alçakgönüllü olun. Ve alçakgönüllü kalın.”
JBJ, Oxford Üniversitesi, 2001
Jonny diyor ki... 6
(Grup arkadaşları hakkında)
“Birbirimizi kardeşten daha iyi tanıyoruz çünkü 12 yıldır biraradayız. Keşke herkesin hayatında böyle arkadaşları olsa diyorum. Ayrı soyunma odaların olduğu tip ilişkilerden değil bizimkisi, böyle birşeyi kaldıramazdım zaten. Dördüncü konser turnenin sonu olmuş olurdu ve şimdi evde tv izliyor olurduk.”
JBJ, 1995
(İlk öpüşmesi hakkında)
“Bir Salı gecesi geç vakitti. Dün gibi hatırlıyorum. Ama ismini hatırlayamıyorum. A, evet, Bertha’ydı. Uzun boylu, kızıl saçlı, dövmeli, 200 kilo falandı. Şu ev videolarından bir tane almıştım, “Yüz nasıl emilir”di adı. Adım adım komutlar vardı. Onu attım gitti tabii, çünkü artık bir profesyoneldim, pratiğe de ihtiyacım yoktu. Bildiğim herşeyi bana Bertha öğretti”
JBJ, 1990
(Al Parinello, 14 yaşında ders aldığı gitar hocası hakkında)
“Bana sordu: ‘Niye gitar çalmayı öğrenmek istiyorsun?’ ‘Piliçleri tavlamak için, başka neden olacak?’ ‘İyi düşünce’ dedi Al, ve bana öğrettiği ilk parça New Orleans’da bir genelev hakkındaki House of The Rising Sun oldu. Aynı yıl bekaretimi kaybettim, benden büyük bir kızla. Onbeşimde olgun bir adamdım artık. Ama kız tavlamada hiçbir zaman iyi olmadım. Hala da değilim. Söyleyecek sözlerim yoktu, benim metodum müzikti.”
JBJ, Slippery When Wet dönemi
king_o'swing
05-16-2008, 01:44 AM
İçip mi yapıyo bu açıklamaları acaba :D
Ahhh Bertha!!! :D
Jonny diyor ki… 7
“Bana istediğinizi deyin ama seks sembolü demeyin.”
JBJ, Rock Pix, 1989
“Ben sadece rahat olmak istiyorum. Müzede filan yaşamk değil.”
JBJ, Metal, 1988
Jonny diyor ki…8
“Doğrusu, daha önce ölmedim. O halde nasıl ölüm hakkında yazabilirim ki? Ben yaşamakla ilgili şarkılar yazarım. Büyüdüm, bununla ilgili yazdım. Başka insanlar da yaşıyor, büyüyor, o yüzden şarkılarımla kendilerinden birşeyler bulabilirler diye düşünüyorum. Bu kadar basit. Rock’n’roll eğlendirmektir, eğlencelidir.”
JBJ, Circus 1989
Jonny diyor ki… 9
- Sahnedeyken aklınızdan neler geçer?
- Eğer kusursuz bir geceyse konserden başka herşeyi düşünüyor olurum. Barda düzenleyeceğim bir parti ya da gideceğimiz restoranı filan düşünüyor olabilirim. Eğer konseri düşünüyorsam, bir sorun var demektir, birşeyler yolunda değil demektir.
- Grup olarak başarınızın sırrı nedir?
- Bunu biliyor olsaydım, şişeleyip satardım.
- Bon Jovi’nin müziğini özetlemeniz gerekirse?
- 3 dakikalık optimizm.
JBJ, 2003
Jonny diyor ki… 10
- Eğer 2 yılınızı küçük ama her türlü gereksinimin varolduğu bir Antartika kulübesinde geçirecek olaydınız, ve bu eşiniz olamayacaksa, kim olabilir?
- Sadece bir kişi mi? Hmm.. Caprice yemek ve temizlik yapmayı biliyor mudur?
- Onu lastik eldivenlerle hayal edemeyiz.
- Ama ben lastik bir kıyafet içinde hayal edebiliyorum! Yemek ve temizlik yapacaksa Caprice’i seçerim. Hatta gitmeden önce birini tutup ona bu tip işleri öğretmesini sağlarım.
- 1’den 10’a kadar bir skalada ne kadar ünlü sayarsınız kendinizi?
- Altı veya yedi; 10 Amerikan Başkanı veya İngiltere Kraliçesi olursa.
World Celebrity Mag, Kasım 2002
İçip mi yapıyo bu açıklamaları acaba :D
Ahhh Bertha!!! :D
Ben de bazen merak ediyorum sarhoşmuydu acaba bunları söylerken diye :D :D :D
jbjkızı
05-20-2008, 03:41 PM
aman yarabbi nasıl sozler onlar jon napmış yawww
in these arms
05-21-2008, 12:48 PM
saygı hakkında söylediklerine insanların katılmamasına imkan yok
bu kadar güzel özetlenebilir...
Jonny diyor ki… 11
“Rock’n’roll aşırılık işidir –iki tanesine sahip olamayacağım hiçbir şey yok. İki tane pizza istersem, alırım. İki kadın istesem, alırım. Ama iki pizzaya ihtiyacım yok. Ve iki kadın istemiyorum. Ayrıca da her iki pizzayı da kendi başıma yesem bu kimsenin üstüne vazife olmaz zaten!”
JBJ, 2002
“Bana göre, beni bugün olduğum yere getiren insanlar onlar (hayranlarımız). Onlar olmasa bugün Bon Jovi nerede olurdu? Bence imza vermek de işimin bir parçası.”
JBJ, 1995
Jonny diyor ki... 12
“Beş yıldır birlikteyiz ve bu çocuklar isimlerinin bilinmesini hakediyorlar. Birinin Tico’ya Alec veya Alec’e Tico dediğini görmek benim için zor. Richie’yi aşağı yukarı tanıyorlar artık, kovboy şapkasından filan, ama Tanrım, bu çocukla bundan çok daha fazla saygıyı hak ediyorlar! Grubumdakilerin böyle şeylerle karşılaşması sinir ediyor beni. Eğer kendimi kameradan uzak tutmam işe yarayacaksa, yaparım. Öyle olunca daha az albüm satacak halimiz yok ya?”
JBJ, Faces, 1989
“Bir rock grubunda olmak bir sürü zor iş getirir. Fanlarımızın müzik endüstrisindeki herşeyin eğlence olduğunu düşünmelerini istemem. Çünkü sonuçta bu bir iş. Hiçbirşey çocukken sandığınız gibi değil. Kontrat imzalamak demek birilerinin bir çekmeceden çıkardığı bir kağıda imza atıp hemen zengin olmak filan değil. Yok böyle birşey.”
JBJ, BOP, 1986
“Biz herşeyi yeniden oluşturabiliyoruz. Beşimiz de şarkı söyleyebiliyoruz. Gerçekten canlı bir albüm kaydı yapabilecek tek grup biziz belki de.”
JBJ, CREEM - 1987
Jonny diyor ki… 13
Hiç uyuşturucu kullandınız mı?
Hayır.
Kıyısından köşesinden bulaşmışsınızdır?
Hayır. Benim mental kapasitem buna uygun değil.
Eğer hiç denemediyseniz, nereden biliyorsunuz bunu?
Çok gençken denedim. Bir-iki kez. Ve farkettim ki bu bana göre bir şey değil. Çok gençtim zaten, on üç yaşındaydım.
Pekala, bir Jon Bon Jovi acid-trip (LCD kullanımı sonrasındaki durum) nasıl oluyor?
Hatırladığım şey bir kapıdan koşup annemlerin ödünü kopardığım. Dünya böyleydi: (elini yumruk yapıp dalga hareketi ve vuuuuv diye bir ses çıkarıyor). Ertesi gün de geçmedi bu. Hatta beni tüm yaz rahatsız etti. O yaşta tüm vücudunuz ve hormonlarınız değişirken böyle bir şey yaptığınızda mental kapasitenizi ölçmüş oluyorsunuz. Şanslıyım ki ben direk “Wow, ben bunu kaldıramam” dedim ve bir daha tek bir jointe (esrarlı sigara) bile dokunmadım. Yan, bir daha işim olmadı, zaten ağır şeylere hiçbir zaman bulaşmadım.
Ya kokain?
İnsanın sesini mahvediyor. Kullansam şarkı söyleyemezdim. Zaten onu alacak kadar param da yoktu.
JBJ, Kerrang 2000
Mr.Josambo
06-07-2008, 02:53 AM
gerçekten çok güzel, bunların devamını isteriz
ellerine sağlık mine , sen birtanesin !!! :)
jon u çok daha iyi tanıyoruz böylece,grubun diğer üyelerininde böyle söyledikleri varsa çok hoş olur :)
jbjkızı
06-07-2008, 02:04 PM
mine süper bunlar sağol cnm
Jonny diyor ki… 14
George Jr. tüm Iraklılar’dan nefret ediyor diye benden de aynı şeyin beklenmesi bana çok abes geliyor. Benim Iraklı insanlarla en ufak bir derdim yok, benim nefret ettiklerim teröristler. Zaten ben Bush’un politikalarına da katılmıyorum, ben Al Gore tarafındayım.
Öyle radyolar vardır ki asla ve asla Bon Jovi çalmazlar. Albümün üstüne BJ yerine Goo Goo Dolls yazsanız, seve seve çalarlar o şarkıları. Ama Bon Jovi deyince, “Onlar artık yaşlı” deyip geçiyorlar. Ve buna sinir oluyorum bazen. Altı üstü 40 yaşındayım, ne var ki bunda? Sadece müziğin insanlara ulaşmasını istiyorum, o kadar.
The Post, 2002
Jonny diyor ki... 15
Beni gözünüzde bir nükleer fizikçi olarak canlandırabiliyor musunuz? Tamam, hayatım boyunca kızlara atıp tuttuğum olmuştur, ama bu kadar da değil. Ne kadar alkol alırsam alayım bu kadar yüksekten atmam yani!
JBJ, basın toplantısı, 1989
Hiçbir zaman kızlardan rahatsız olmayacağım! İnsanlar konserdeki kitlenin çoğu bayan olunca sinirlenip sinirlenmediğimi soruyorlar bana. Ne bu, şaka mı? Karşımda bir sürü erkek görmeyi mi tercih edeyim? Tabii ki “Born To Be My Baby” yi söylerken bir grup deri ceketli erkeğe bakmaktansa kızlara bakmayı tercih ediyorum.
Jon Bon Jovi, Hot, 1990
Saçlarımın niye bu kadar ilgi çektiğini anlamıyorum. Saçlarımdan konuşmayı da hiç sevmiyorum. Saç saçtır, adam adamdır. Kimin umrunda ki!
Jon Bon Jovi, Temmuz 1993
jovistesra
06-07-2008, 05:07 PM
Jonny diyor ki… 14
George Jr. tüm Iraklılar’dan nefret ediyor diye benden de aynı şeyin beklenmesi bana çok abes geliyor. Benim Iraklı insanlarla en ufak bir derdim yok, benim nefret ettiklerim teröristler. Zaten ben Bush’un politikalarına da katılmıyorum, ben Al Gore tarafındayım.
Öyle radyolar vardır ki asla ve asla Bon Jovi çalmazlar. Albümün üstüne BJ yerine Goo Goo Dolls yazsanız, seve seve çalarlar o şarkıları. Ama Bon Jovi deyince, “Onlar artık yaşlı” deyip geçiyorlar. Ve buna sinir oluyorum bazen. Altı üstü 40 yaşındayım, ne var ki bunda? Sadece müziğin insanlara ulaşmasını istiyorum, o kadar.
The Post, 2002
Jonny diyor ki... 15
Beni gözünüzde bir nükleer fizikçi olarak canlandırabiliyor musunuz? Tamam, hayatım boyunca kızlara atıp tuttuğum olmuştur, ama bu kadar da değil. Ne kadar alkol alırsam alayım bu kadar yüksekten atmam yani!
JBJ, basın toplantısı, 1989
Hiçbir zaman kızlardan rahatsız olmayacağım! İnsanlar konserdeki kitlenin çoğu bayan olunca sinirlenip sinirlenmediğimi soruyorlar bana. Ne bu, şaka mı? Karşımda bir sürü erkek görmeyi mi tercih edeyim? Tabii ki “Born To Be My Baby” yi söylerken bir grup deri ceketli erkeğe bakmaktansa kızlara bakmayı tercih ediyorum.
Jon Bon Jovi, Hot, 1990
Saçlarımın niye bu kadar ilgi çektiğini anlamıyorum. Saçlarımdan konuşmayı da hiç sevmiyorum. Saç saçtır, adam adamdır. Kimin umrunda ki!
Jon Bon Jovi, Temmuz 1993
kesinlikle born to be my babyi bana bakarken söylemesi tercihimdir:)ayrıca saçları harika ne kadar mütevazi ya bnm onun saçına hayran olup perma yaptırmayı düşünen erkek arkadaşlarım var
Jonny diyor ki... 16
“Fareli bir dairede yaşıyorum. Jersey sahiline yakın tek odalı bir yer. Çok da seviyorum. Şunu söylemeliyim ki nasıl olduğunu takamayacak kadar az uğruyorum eve. Bir evim olmasının temel nedeni bana gelen postaların yollanacağı bir adresin gerekiyor olması!”
JBJ, Metal, 1987
“Bunu yapmak zorunda olduğum için değil, istediğim için yapıyorum. Bu turnenin 60. konserinde ‘yeter, artık devam etmek istemiyorum’ desem evime gidebilirim. Tüm kaybedeceğim de para olur. Para kimin umrunda ki? Bizim hayatımız Cleveland’e 12. kez gidiyor olmamıza bağlı değil, bizi bağlayan mutlu olmak, sağlıklı olmak ve orada olmayı gerçekten istemek.”
JBJ, 1995
“1991’e gri yaz diyorum ben. Eşimle California’daydım, tüm yaptığım içmekti. Aşırıya kaçmaktı. Aklım çok karışmıştı. Hayal kırıklığı yaşıyordum. Sinirliydim. Güvertede oturup o güne dek yaptığım herşeyi sorguluyordum. Küçükken aynanın karşısına oturup Southside Johnny olmayı düşlerdim, ama olanlar o zamanki beklentilerim gibi değildi. İşlerin çirkin bir hal alacağını düşünememiştim. Masumiyet yoktu artık. Ve ben sadece içiyordum.. O yazı bunlarla boğuşarak geçirdim ben.”
JBJ, Temmuz 1996
Jonny diyor ki… 17
“Gerçek dostlarım çalışmadığım zaman acınacak bir hale geldiğimi bilirler. Şöhret ve param zaten var, şimdi işlerin güzelliğine ulaşmak istiyorum. Sanatla ilgilenmemin asıl nedeni de budur zaten. Yavaş yavaş, oyunculuğa da aşık oldum ben. Ve tüm bu mücadelye –oyunculuk dersler, ufak bütçeli filmler filan. Bunlardan bir sürü şey öğrendim.
“Rocky’ye ne olduğunu bilirsiniz. 2. ve 3. filmlerde kariyerinin zirvesindeyken kıçına tekmeyi yer ve geri dönüp boksta neyi neden sevdiğini tekrar anlamayı dener. Ben de, tüm bu başarıya rağmen asıl istediğimin ne olduğunu yeniden keşfetmek istedim. Ve şimdi olaya tamamen farklı bir gözle bakıyorum. Ve ne şanslıyım ki, Rocky’nin aksine ben hiçbirşey kaybetmedim.”
“Sean Penn ‘ bakın (ki bence bizim jenerasyonun en iyilerinden biri), istese her gün her dakika film çevirebilir. Ama öyle yapmamayı tercih ediyor. Aynı o şekilde, ben de You Give Love A Bad Name’i baştan yazmayı reddediyorum. Çünkü kolay ve gayet başarılı olurdu ama n’olursa olsun sabah traş olurken aynaya bakmak durumundayım.”
Jon Bon Jovi, Şubat 1998
Kewser
06-14-2008, 01:41 AM
“Rocky’ye ne olduğunu bilirsiniz. 2. ve 3. filmlerde kariyerinin zirvesindeyken kıçına tekmeyi yer ve geri dönüp boksta neyi neden sevdiğini tekrar anlamayı dener. Ben de, tüm bu başarıya rağmen asıl istediğimin ne olduğunu yeniden keşfetmek istedim. Ve şimdi olaya tamamen farklı bir gözle bakıyorum. Ve ne şanslıyım ki, Rocky’nin aksine ben hiçbirşey kaybetmedim.”
Bu cümle bi şahane olmuş,aralarında nasıl da bir baglantı kurmuş,süper!Teşkkürler Mine.Valla ben hiç sıkılmadan bu başlıkta zaman geçiriyorum,insan okuyup okuyup sıkılamıyo :D ..Bazı cümleleri çok ayrıntılı,yani üzerinde çok düşündükten sonra kurulmuş cümleler gibi.
Mr.Josambo
06-14-2008, 04:51 AM
mine bunlar müthiş ya
ellerine sağlık
bu topiğin fanıyım artık :D
Jonny diyor ki… 18
“Dış görünüşüm benim için hem avantaj hem dezavantaj oldu. Ama artık sorun değil. On – on bir yıl önce Slippery hitken, Rolling Stone’a kapak olacağım için çok heyecanlıydım. Muhabir geldi ve bana söylediği sürekli “Çok tatlısın, saçların harika!” gibi şeylerdi. “İstediğin benimle yatmaksa, yapalım gitsin!” diye düşünmekten alamadım kendimi. Çünkü çok sinirlenmiştim. Ama ne yapabilirdim ki? Yüzümü yaralasa mıydım? Dişlerimi mi sökseydim? Bir süre sonra şunu anladım ki dönüp dolaşıp çok tatlı bir yüzüm olduğunu söyleyenler gerçeklerle ilgilenmeyen tiplermiş. Gerçek derken sadece işle ilgili olanlardan bahsetmiyorum, kişisel şeyler de mesleki ayrıntılar kadar önemli sonuçta. Mesela kimbilir kaç kişi böyle para ve şöhreti görünce karısını bırakıp giderdi, bir düşünün. Ama ben, örneğin Michelle Pfeiffer için, neden karımı bırakayım ki? Bu çok aptalca olurdu. Kimbilir kaç kişi arkadaşlarını terk ederdi ünlü olunca, veya grup üyelerini kovardı. Ben böyle şeyler yapmadım çünkü bu insanlar bundan on yedi yıl önce bana inanmış olanlar. Şimdi onları görmezden gelsem yaptığıma devam edemem, hatta uyuyamam bile geceleri! Zamanında bana emek verenlere borcum olduğunu biliyorum."
Jon Bon Jovi, Interview dergisi Şubat 1998
Bu cümle bi şahane olmuş,aralarında nasıl da bir baglantı kurmuş,süper!Teşkkürler Mine.Valla ben hiç sıkılmadan bu başlıkta zaman geçiriyorum,insan okuyup okuyup sıkılamıyo :D ..Bazı cümleleri çok ayrıntılı,yani üzerinde çok düşündükten sonra kurulmuş cümleler gibi.
Gerçekten neyi nasıl söyleceğini, nerde ne zaman bahsetmesi gerektiğini çok iyi biliyor Jon. Çok ama çok zeki bir insan.
jbjey88
06-15-2008, 12:09 AM
okudukça daha çok hayran kalıyor insan sağol mine çevirilere devam
Jonny diyor ki... 19
“Müzik hayatımda çok başarılı olmuş olabilirim, ama bir film kariyerine başladığımda sadece iş arayan herhangi bir aktördüm. Şöhretimin bana bir yardımı yoktu, hatta dezavataj oldu benim için. Hollywood’da kimse müzisyenlerin oyunculuğa geçişini desteklemiyor. Bir oyunculuk koçu tutmak için bile mülakata girdim ben!”
“3 yıl boyunca bir odanın içinde koçla çalıştıktan sonra nihayet gerçek bir sette Gwyneth Paltrow, Whoopi Goldberg ve Kathleen Turner’la duruyordum. Korktum mu pekala? Evet! En baştan başlıyordum, ve en alt basamaktan. Benim için okulun ilk günü gibiydi. Ve elimi tutması için annemi çağırmam da söz konusu değildi! Yepyeni bir başlangıçtı yani.”
Jon Bon Jovi, Monmouth Üniversitesi, 16 Mayıs 2001
Mr.Josambo
06-15-2008, 04:32 AM
jon gerçektende çok zeki ve yaptığı açıklamalar o kadar güzelki insan okurken söylediklerinden hiçbirinin yanlış olduğunu düşünemiyor,jon un bu kadar zeki olduğunu bilmiyordum
mine harikasın
devam please :D
Jonny diyor ki… 20
“Bir sürü insan ‘Ha ha, bu kez beceremedin’ demeyi bekliyor, ve kendi kendinize düşünüyorsunuz, ‘Acaba bunu tekrar başarabilir miyim?’ Benim tek söylediğim, ‘Slippery’den daha iyi olacal’ oldu. Tavrınızın pozitif olması gerekiyor sonuçta, yoksa dibe doğru giden yolu yarılamışsınız demektir.
JBJ, Faces, 1989
“Tüm ömrüm boyunca yaşlı hissettim. Doğduğumdan beri yaşlıyım ben. Bir delikanlının vücuduna sıkışıp kalmış yaşlı bir adamım ben. Sanırım Elvis bende yaşıyor.”
JBJ, RIP, 1989
“Keep The Faith’i bir meydan okuma olarak değil, bir evrimleşme olarak görüyorum. Sözler açısından 30 yaşıma gelmiş olmakla yüzleşmem var. Açıkçası bu albüm Bon Jovi’nin 90’lı yıllara geçişini anlatıyor.”
JBJ, Kerrang!, Ekim 1992
jon gerçektende çok zeki ve yaptığı açıklamalar o kadar güzelki insan okurken söylediklerinden hiçbirinin yanlış olduğunu düşünemiyor,jon un bu kadar zeki olduğunu bilmiyordum
mine harikasın
devam please :D
Siz okumaya devam edin arkadaşlar, ben seve seve çeviriyorum bunları. 1000 kere okusam sıkılsam, kitap gibi adam hakikaten!!! :D
“Tüm ömrüm boyunca yaşlı hissettim. Doğduğumdan beri yaşlıyım ben. Bir delikanlının vücuduna sıkışıp kalmış yaşlı bir adamım ben. Sanırım Elvis bende yaşıyor.”
JBJ, RIP, 1989
Jon böyle diyor ama maaşallah 46 yaşında 26'lik delikanlı gibi
içini bilemem ama dıştan bayaa bi genç hala kendisi! :D
Jonny diyor ki 21
“Aşırıya kaçmak benim doğamda yok.”
JBJ, Metalliz, 1987
"Şunu bilmek istiyorum, neden Tom Selleck yaşayan en seksi erkek seçiliyor ve ben yedinci sırada yer alıyorum!”
JBJ, US Magazine, 1988
“Kendi kişisel hikayelerimi anlatıyorum şarkılarımda. Başıma gelen şeyleri ve insanların kendilerinden bir parça bulabilecekleri şeyleri yazıyorum.”
JBJ, 1989’daki bir basın toplantısından
jbjkızı
06-16-2008, 08:24 PM
((("Şunu bilmek istiyorum, neden Tom Selleck yaşayan en seksi erkek seçiliyor ve ben yedinci sırada yer alıyorum!”
JBJ, US Magazine, 1988)))
jon sen benim için yaşayan en seksi erkeksin hemde 1. olarak :D:D duy benii
jbjkızı
06-16-2008, 08:25 PM
bu adamın soylediği butun sozleri dikkate almamız lazım çünkü oyle sözler varki insan aman tanrım bnlar gercekmi diyebiliyo
bu adamın soylediği butun sozleri dikkate almamız lazım çünkü oyle sözler varki insan aman tanrım bnlar gercekmi diyebiliyo
Eh, niye hem İngilizce hem Türkçe olarak koyuyorum bunları siteye? BJ.com'da da yapardım aynı şeyi. Çünkü insanların Jon'un dış görünüşü ve müzikal kimliği dışında da gerçekten çok özel biri olduğunu hatırlatmayı seviyorum. Hayat felsefesi, olaylara bakış açısı, fikirleri, tecrübeleri... Jon'dan öğrenilecek çok şey var bence. Sokaktaki insan O'nu "Aaa tanıyorum evet, yakışıklı bi şarkıcı" diye anlatıyor olabilir, ama fanlar daha iyi tanımalı, anlamalı bence. Diyorum ya, "kitap gibi adam" gerçekten. Oku oku sıkılmaz insan. Ve her seferinde yeni birşey öğrenip kendine birşeyler katmak mümkün. Bence. :)
Kewser
06-16-2008, 11:43 PM
Gerçekten kitap gibi bi adam!Mine sana ne kadar teşkkür etsek azdır bu süper paylaşım için,çok sagol!!!!Sıkıldıkça bu başlıktayım valla!!!
tuuuche
06-16-2008, 11:48 PM
Helal olsun Mine sana.. :) Oturup çeviriyosun bi de bunları.. ( Ben ite kaka geçtiğim için çeviri dersini pek sevmiyorumda).. EEee devamını bekleriz ;)
Jonny diyor ki... 22
"Yaptığımız herşeyde bir tutku var. Ben şarkıları söylerken ve grup parçaları çalarken hep bu tutku var."
JBJ, Starblitz, 1988
"Biz kendimize 'yeni ayakkabılar giymiş eski çocuklar' olarak bakıyoruz. Bugünlerde böyle hissediyoruz yani. Ve biliyoruz ki bizi en iyi eleştirecek olanlar, en samimi ve içten olanlar fanlarımızdır. Sadece onlar gerçekten herşeyi mahvettiğimize inandırabilirler bizi."
JBJ, Circus, 1989
"Şu anda Bon Jovi kampında işler pek iyi gitmiyor. Hatta hiç iyi gitmiyor. Ama, bu grubun dağılmasını istemiyorum. Bu grubu birarada tutmak istiyorum çünkü bu çocuklar bundan 7 yıl önce kraker alacak kadar bile paramız yokken birarada kalmayı başarmış olanlar."
JBJ, Kerrang, Temmuz 1990
Jonny diyor ki... 23
- Bunca yıl sahne performansı sergilediğiniz halde, hala shane korkusu yaşıyor musunuz?
- Hayır, hayır, hayır. Yaşamıyorum. Hiçbir zaman böyle bir korkum olmadı benim. Ayrıca bence adrenalin için yegane şey sahnede olmaktır. Heyecanlanırsınız, sizi geren bir enerji oluşur, ve enerjiyi lehinize veya aleyhinize çevirmek de size kalmıştır.
- Kazandığınız ilk toplu parayla ne yaptınız?
- 78 model Datsun 280Z aldım, 5000 dolara. Ve çok heyecanlanmıştım onu satın aldığım an. Ya arabayı alacaktım ya da California'da büyük bir müzik festivaline gidip bir yandan da tatail yapmış olacaktım. Araba daha iyi bir fikir gibi geldi ve onda karar kıldım. Bu olay kendi kendimi ilk kez şımartmamdır.
- Mesleğinizin en az sevdiğiniz kısmı nedir?
- Sanırım klip çekmek. Çünkü o sırada gerçekten şarkı söylemiyor oluyorsunuz, çalmıyorsunuz parçaları, çalıyor gibi yapıyorsunuz. Kameraya maymunluk yapmak bir bakıma. Kliplerden sonra en sevmediğim ikinci şey de fotoğraf çekimleri bu arada.
Jon Bon Jovi, 2002
jbjkızı
06-21-2008, 05:48 PM
mine çok sağol cnm ayrıca bana yazdıgın cevapta çok dogru fanlar daha iyi tanımalı evt nlıyorum gerçekten cok dogru :D
Jonny diyor ki... 24
"18 yaşıma geldiğimde 10000 kişiye çalmaya alışmıştım bile. Ve daha yeni, tam bir milyon kişiye çaldım. Hem de albüm anlaşması filan ortada yokken Madison Square Garden'da ZZ top! Demek ki tüm gereken şey cesaret. Yani birşeyi gerçekten isterseniz yapabilirsiniz.
Jon Bon Jovi, Kerrang, Nisan '84
"İmaja önem veren bir grupta olmaktansa hiç grubumun olmamasını tercih ederim. Çünkü aksi takdirde kendime saygım kalmaz. Tamam, biz de imajımıza dikkat ediyoruz ama bunu minimumda tutmaya da çok dikkat ediyoruz.
JBJ, Kerrang 1985
"Slippery When Wet şarkıları hazır olduğunda bir pizzacıda tanıştığımız gençleri davet ettik, şarkıları dinleyip fikirlerini söylemelerini istedik. Bu da albüm çıkmadan albümü alacak olanlardan bir çeşit feed-back olmuş oldu.
Jon Bon Jovi, Kerrang, Eylül '86
jbjkızı
06-23-2008, 01:00 PM
çok güzeller minecm sağol ellerine sağlık
Mr.Josambo
06-24-2008, 03:17 AM
çok güzel
bunları derleyip bir bülten bastırılabilir
başlık
Jon Says
Derleyen = Mine ;)
jbjkızı
06-24-2008, 12:52 PM
iyi fikir fatih
çok güzel
bunları derleyip bir bülten bastırılabilir
başlık
Jon Says
Derleyen = Mine ;)
Bana uyar tabii ki!!! ;) :D
Hatta böyle bir çalışma için bizzat görüşüp izin almak gerekebilir, şahsen hiiiiç üşenmem giderim ayağına :D :D
Ozanisius
06-27-2008, 04:34 PM
Bir tane de benden :
"Eğer Ağustos ayında tur bittikten sonra bana gelip de Eylül ayında bir albüm yapıp yapmayacağımı sorsaydınız söyleyecek bir şeyim olmadığını söylerdim.Top 40 listelerinde duyduğum şeylerden hoşlanmıyordum.Onlarla benzer hiçbir yanım yoktu.Ama ne zaman Keith Urban,Gary Allen ve Big Rich’i dinledim,25 yıldır yazdığım hikayelerin aynısını duydum.Sonra anladım: Bir şarkı yaz,hikaye anlattığın eski günlere dön ve kendin hakkında bir şeyler söyle."
Blue Jean Temmuz 2007
Jonny diyor ki... 25
“Uzun bir turne oldu bu. Yorgunum, hem de çok, ve şu an ne istediğimi sorsanız ‘eve gidip biraz tv izleyip uyumak’ derim. Ama hep istediğim bu turne gibi bir şey değil miydi aslında? Ve bunu gerçekleştirmek için çok çalıştık, kıçımızı yırttık biz buralara gelebilmek için.”
JBJ, Kerrang, 1987
“Dün gece sahneye bir sürü iç çamaşırı atıldı, gördünüz mü? Hatta biri çarşaf bile attı! Emin olun ki çamaşırlarını atmalarını şişe filan fırlatmalarına tercih ederim!”
JBJ, METALLIX, '87
“İlk turnemiz için yola bir station vagon’la çıktık. İnanabiliyor musunuz?”
JBJ, WOW, '89
“Bizim kadar sık ve uzun süre turnede olmak insanı delirtebilir. Aksini söylesem yalan olur şu an. Bu kadar yolculuk yapmak çok yorucu oluyor bazen, arkadaşlarımızı, ailemizi geride bırakıp yola koyulmak hiç de kolay veya eğlenceli değil zaten. Ama yine de şikayet etmiyorum! Sonuçta bu mesleğin başka zor bir yanı yok, ve dediğim gibi, bu benim mesleğim.”
JBJ, BOP, 80’lerin ortalarında bir röportajdan
“Otobüse biniyoruz, bir yere varıp iniyoruz. Sonra yine otobüse binip gidiyoruz. Açıkçası bazen tam olarak nerede olduğumuzu bile bilmiyoruz.”
JBJ, BOP, 80’lerin ortalarında bir röportajdan
“Yeni bir albüm çıkarmaya ihtiyacım yok. Turneye çıkmaya da ihtiyacım yok. Birilerini veya birşeyleri kovalamıyorum artık. Bunlar gençken yaptığımız şeylerdi. Şimdi olay farklı, alıştığım şekilde devam etmekle ilgili herşey, aldığım kadar vermekle ilgili, yeni jenerasyonlara bazı şeyleri iletmekle ilgili. 22 senedir albümler yaptık, Japonya’ya 25 kere filan gitmişimdir. Dünyada görmediğim, kaçırdığım pek fazla şey kalmadı açıkçası. Pekala 88 yaşına geldiğimde hala bunu yapıyor olacak mıyım? Bilmiyorum.”
Jon Bon Jovi, 7 Nisan 2006, Associated Press
“Bu bir nostalji turnesi değil. Yeniden biraraya gelme hiç değil! Bu bir kariyerin devamı sadece. Uzun ve büyük bir kariyerin.”
Jon Bon Jovi, 7 Nisan 2006, Associated Press
Jonny diyor ki... 26
"Ben bir kontrol manyağıyım. Ama, iyi bir liderin etrafında iyi bir ekibin olması gerektiğini bilecek kadar da akıllıyım."
"Küçük gibi gözüken ama aslında multi-milyon-dolarlık olan bir iş bizimkisi. Çekleri yazmak umrunuzda değilse, bu işi hafife alabilirsiniz. Ama ben, yazdığım çekleri umursuyorum."
"Soul için bilet satarken, onu satmak için neler yapmak gerektiğini öğreniyorsunuz. Bence bu mütevazı bir iş.
Jon Bon Jovi (Philadelphia Soul hakkında bir röportaj)
Associated Press, March 14th, 2005
Jonny diyor ki... 27
"15 yaşındaydım ve rahibe yazın keşfettiğim iki muhteşem şeyden bahsetmeye çekiniyordum. Bu iki şey bana hayal bile edemeyeceğim şeyleri öğretecekti. Adını bile duymadığım yerlere gitmemi sağlayacaktı bu iki şey. Bana bir günahkara dua etme isteği verecek kadar güzel bir cennet parçası sunacaklardı. Bu iki şeyden ilki kızkardı. Kızlar, Tanrı'nın dünyaya verdiği en muhteşem hediye. İkincisi ise gitardı. Gitarım bana umut verdi. Bana güç verdi. Bana inanç verdi. Ve bana bir hayal verdi. Ben de bu hayali gerçekleştirmeyi kafama koydum. Ve o adamın gözlerine bakıp "Brother Richard (rahibin adı), bu işler bana göre değil. Ders programına bakınca gördüm ki ihtiyacım olan şeyler bu okulda öğretilmiyor. Söylemek istediğim şu ki, ben bir rock'n'roll yıldızı olmak istiyorum."
Jon Bon Jovi, 14 Kasım 2004, Amerikan Müzik Ödülleri
jbjkızı
08-01-2008, 06:25 PM
çok güzeller mine çok sağol cnm
Jonny diyor ki... 28
"Gelecekte neler olabileceğini her zaman dikkate aldık biz. Radyolarda artık o kadar popüler olmadığımız söylendiğinde, Asya'da, Orta ve Güney Afrika'da başka kimsenin gitmeyeceği yerlere gittik. Çünkü her zaman çıkabileceğimiz bir yerler olduğunun farkındaydık.
"Evet, bilet fiyatlarında belli bir sınırı aşmama kararımız var. Çünkü ben işimi nasıl yapacağımı biliyorum, ve insanların bizden başka alternatifleri olduğu gibi, bizim de kazanmak için birçok alternatifimiz var. Daha da önemlisi, faturaları ödemek için parayı ancak biraraya getirmenin ne demek olduğunu da gayet iyi hatırlıyorum. Konsere gitmek için para biriktirmenin nasıl birşey olduğunu da biliyorum. Bu yüzden bilet fiyatlarımız fırlamayacak.
Reuters, Temmuz 2006
Jonny diyor ki... 29
- Bir rockstar olarak mutlu bir evliliği sürdürmek zor mu?
- İşte bu, bizim işimizdeki en büyük yanlış inanışlardan biri. Bu benim mesleğim, sadece yaptığım iş. Yani sabah aşağı indiğimde çocuklarım beni alkışlamaya başlamıyorlar. Mutfağa girdiğimde özel bir müzik filan da çalmıyor.
- Neden birçok rockstar oyunculuğa soyunmak istiyor? Neden tanrılaştığınız bir dünyayı bırakıp insanların eleştirip dalga geçecekleri bir yere geçmek istiyorsunuz?
- Ben Young Guns II filminin setine ayak basana kadar oyunculuk için hiçbir isteğim olmamıştı. Beni çeken şey, hiç bilmediğim bir sanat dalında bilgi edinmek oldu. Doğal olarak, bu yeni bir başlangıç gibi oldu tabii. Gitarı alıp solakmışım gibi çalmayı baştan öğrenmek gibi birşey. Böyle bir başlangıç, bence, yaptığım müziğe de bir alçakgönüllülük olarak yansıdı.
- Şimdiki gençlerden biri olsaydınız, American Idol'a katılmaya çalışır mıydınız?
- Hayır. Ben o programı hiç izlemedim henüz. Bir şarkı yazana dek, bir cover grubu olan şişirilmiş bir şarkıcıdan fazla birşey olamazsınız. Eğer bir şarkınız yoksa, American Idol'a seçilecek kadar şanslı olsanız bile, bir yıl kadar sonrasında başladığınız yere dönersiniz. Unutulursunuz. Kendi şarkınızı yapmalısınız. Bu kadar. Bir bara girip, sahneye çıkıp izleyenleri coşturmayı öğrenmezseniz ve kalabalıklara çalmazsanız, silinip gidersiniz.
Time Out New York, Temmuz 2006
jbjey88
08-05-2008, 04:44 PM
okumayı en sevdiğim köşe minenin :d su derleme işını bı düsün bence :D
Jonny diyor ki... 30
(80’lerdeki yenilenme olayını anlatırken)
“Sonuçta, bu MTV ödüllerine gittik. Bize yaşam boyu ödülünü layık görmüşlerdi. Ne yapmıştık ki? Dört tane albümümüz vardı ve birbirimizle anlaşamıyorduk bile. Farkettim ki oraya çağrılmamızın tek nedeni reytingleri yükseltecek olmamızdı. Oraya gittik ve ben gruptakilerle oturmak istemiyordum, zaten onlar da benim yanımda durmak istemiyorlardı. İyice sinirlenmiştim yani. Çıkıp ödülü aldım, sahneden indim ve orada tanıdığım bir kıza verdim o ödülü. Sonra limuzine bindik ve menajerimiz bazı değişikliklerin şart olduğunu söyledi. Ben de ‘evet, harika fikir’ deyip, ekledim: ‘İlk değişiklik şu: Kovuldun’.”
“Teoride bu Rock’n’Roll Hall of Fame fikri hoşuma gidiyor. Ama bilmiyorum, hiçbir zaman aday olmayabiliriz, çünkü biz ‘eski çocuklar’ın arasında kabul görmüyoruz pek. Ama sanırım aradan 25 yıl geçtiğinde ben de daha çok umursuyor olurum bunu. Hak edip de aday olmazsak, ‘Sizi gidi p!çler’ diyebilirim. Ayrıca herhalde o zaman da 150 milyon albüm satıp aday olamayan tek grup oluruz!”
Q Dergisi, Temmuz 1996
Jonny diyor ki .... 31
- Bu milenyumun en iyi icadını yapan kişiye ödül verecek olsanız, kimi ne için seçerdiniz?
- Thomas Edison. O olmasaydı; albümler, filmler ve size şu an olduğu gibi sabahın 4ünde cevap yazmamı sağlayan şu ampul olmazdı.
- Müziğin size getirdiği en güzel şey nedir?
- Özgürlük, birşeyler yaratıp her ayrıntısında kontrolü elimde tutup bir de bunun için para kazanıyor olmak.
- Hayatınızda aldığınız en iyi öğüt neydi?
- Dürüst ol, sadık ol, affet ama unutma ve asla menüde telaffuz edemediğin şeyleri ısmarlama.
Backstage w/ JBJ Q&A, 2002
jbjkızı
08-12-2008, 01:04 AM
haha harika asla menüde telaffuz edemediğin bir şeyi ısmarlama harika mine çok teşekkürler harikasın :D
Jonny diyor ki... 32
- Hepimiz biliyoruz ki Godfather I ve II’yi çok seviyorsunuz. Eğer bunlardan birinde oynama şansınız olsaydı, hangi karakter olurdunuz? Neden?
- Ben biraz Michael’ım, biraz da Sonny. Birçok insana bakıyorum, ama bazen de onların bana göz kulak olmaları gerekebiliyor.
- Hayranlarınıza tek bir cümle söyleyecek olursanız, bu ne olur?
- Hala orada olduğunuz için teşekkürler.
- Oğlum rock müzik yapıyor. Gayet başarılı. Şu ana kadar işi çok yaver gitti, hep şanslıydı. Peki Bon Jovi’nin üne kavuşması da böyle mi olmuştu?
- Şansın payı mutlaka vardır. Ama aslolan şarkılardır. Eğer iyi müzik yapmıyorsanız, albüm yapabilirsiniz sadece. Kariyer değil.
Q&A @ Backstage With JBJ, 2002
haha harika asla menüde telaffuz edemediğin bir şeyi ısmarlama harika mine çok teşekkürler harikasın :D
Evet ya, o lafını ben de çok severim.
"Be true, be loyal, forgive but don't forget and don't order anything on the menu you can't pronounce."
Çok iyi bir öğüt bence.
jbjkızı
08-18-2008, 01:42 AM
kesinlikle harika bir öğüt :D
Jonny diyor ki.... 33
- “Zirveye ulaşmayı hayal etmekten vazgeçme” derler, “çünkü oraya vardığında para dışında herşey hayal kırıklığı olabilir”. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
JBJ: Ben her zaman yarışı bitirme çizgisine tercih etmişimdir. Birşeyleri yaratma süreci yorucu olabilir ama iş bittiğinde hiçbirşeyle karşılaştırılamayacak bir duygu oluyor. Başarı ise asla beklediğiniz herşeyin gerçekleşmesi değildir, her zaman iniş ve çıkışlar olacaktır, çünkü hayatın akışı böyledir. Sonuç olarak, geride kalan 20 yılımı hiçbirşeye değişmem –aynen öyle geçecek olan bir 20 yıl hariç.
- Sizinle tanışmak isteyen çok insan var. Pekiyi, sizin tanışmak istediğiniz biri var mı?
JBJ: Frank Sinatra, çünkü o tam bir ‘cool’du. 60 tane film çevirdi, 80 yaşına kadar turneye çıkmaya devam etti, bir başkanın seçilmesinde rol aldı ve bir sürü insan için sayısız iyilik yaptı.
- Ünlü olmamayı istediğiniz oluyor mu?
JBJ: Nadiren. Çünkü ben olmak iyi bir iş.
Q&A @ backstage with JBJ, 2002
Jonny diyor ki.... 34
AP: Neden arşivlerinizi açmaya karar verdiniz?
JBJ: Bu 20 yıl geçip giderken özel anları kutlama konusunda iyi olamadım hiçbir zaman. Özellikle daha gençken, at gözlüğüyle koşuyordum ve bu benim suçum. Bir sürü sihirli an sayemde silinip gitti çünkü ben her zaman bir sonraki güne odaklanmış, bir sonraki albümü, bir sonraki adımı düşünüp durdum. Yaşım ilerleyince işin tadını çıkarmayı öğrenmeye başladım. 20nci yılımızla 100 milyonuncu albümün çakışacağını fark edince de “Neden olmasın?” dedim. Grup arkadaşlarım ve bizi 20 yıldır destekleyenler için bir teşekkür ve bir kutlama için böyle bir şey yapmak iyi olur diye düşündüm. Böylece arşivlerimizi açtık ve daha önce duyulmamış parçaları gün ışığına çıkardık.
AP: Hem de 50 şarkı, öyle mi?
JBJ: Bu grupla paranız ne yapsanız değerlenir, buna şüphe yok. Bu iş ilk aklıma geldiğinde, doğru dürüst bir sebep olunca yapmak istediğimi fark ettim. Ve biliyorsunuz, 20nci yıl hoşuma giden bir sebep oldu.
AP: 20 yıl geri gidip baksak, herşey istediğiniz gibi mi gelişti?
JBJ: 20 yıl önce kadar böyle iyi bir yalan söyleyemezdim. Kimse inanmazdı bana, hatta ben bile! Bana göre şöhret bir turne otobüsü, ülkenin kuzeydoğusu, 3 ay ve 3000 kişilik yerlerde çalmak demekti. KISS ve Led Zeppelin’de çalmak gibi bir hayalim yoktu. Bu biraz komik çünkü 70lerde büyürken olunabilecek en muhteşem şeyler bunlardı. Ama ben o tarafa yönelmemiştim. Ben Bob Dylan olmak istiyordum.
AP: Pekiyi işi daha ne kadar büyüteceksiniz?
JBJ: Bunu benim radarlarımın bile söyleyebileceğini sanmıyorum. Ama o zamanları aştım, o kadarını söyleyebilirim. Artık kimsenin izinden gitmiyorum, kimin neyi önemli bulduğunu izlemiyorum.
AP, Kasım 2004
Jonny diyor ki.... 35
AP: İşinizi bu aşamada nasıl devam ettiriyorsunuz?
JBJ: Yaptığım şeyi severek. En sevdiğim kısım şarkı yapmak, sonra kayıtlar, en son da turne. Sanırım uzun yıllardır benim için bu sıralama böyle oldu. Hep bir rock’n’roll yıldızı olmak istedim, insanlar yaptığım müziği duysun istedim her zaman. İster 6 yaşında olsun, ister 60, Amerika’da veya Afrika’da, insanlar şarkılarımı dinlesin istedim. Ve bu hiç değişmedi. Birisi bir şarkım için “Evlat, bu şarkıyı seviyorum” veya “Beni etkileyen bir şarkı bu” dediğinde, “Bende bu parçanın bir hatırası” var dediklerinde, çok mutlu oluyorum. Çünkü eskiden aynı cümleleri ben başkaları için kurardım. Ve o duyguyu biliyorum.
AP: İnsanlar böyle şeyler söyleyince yaşlı hissediyor musunuz?
JBJ: Evet, kesinlikle. Şu an yaptıklarıma bakınca, hala 18imdeymişim gibi hissediyorum. Ama sonra etrafa bakıp, “Oh!” diyorum. Geçen gün Ashlee Simpson stüdyodaydı, ve bizimle tanışmaya geldi. Çok tatlı, çok şeker bir kız ve bu arada iyi bir de albümü var. Ama on dokuz yaşında. On dokuz! Çok genç yaşta kontratları imzalatıyor şirketler ve inanılmaz başarılar da elde ediyorlar. Bunu düşününce biraz yaşlanmış hissettim tabii. Yaşlı hissetmek değil tam olarak aslında, sadece “Wow, babası olabilirdim!” i fark etmek de diyebiliriz.
AP: Pekala, 20 yılın sonunda, hala devam ediyor olmanızın sırrı nedir?
JBJ: Yeni bir albümüm var ve benim için bu heyecan verici. Bugünlerde artık değişik şeyler yapmak durumundayız. Yeni ve heyecan verici olmalı. Yoksa niye yapalım ki zaten? Artık yeni ve farkedilecek birşeyler yapmanız lazım, yoksa radyoda ilk 20’ye girmek için rekabet eden 500 kişiden biri olup kalırsınız.
AP, Kasım 2004
Jonny diyor ki.... 36
- Turnede olmak nasıl birşey? Hala groupieler, çılgınca eğlenmek ve rock’n’roll aşırılıkları mı?
- Hayır, pek öyle değil. İşin özü şu, biz gerçekten çok iyi dostuz, ve tabii ki birlikte bir bara gidip birşeyler içiyoruz, dışarı çıkıp hep beraber yemek yiyoruz filan. Yani bizimkisi tam aile işi aslında.
- Kendinizi müzisyen olarak mı görüyorsunuz, aktör olarak mı? Yoksa durdurulamayan yaratıcılığını sanatın değişik kollarında deneyen biri misiniz?
- Yurtdışından ülkeye dönüş yaptığım zaman doldurduğumuz giriş formuna eğlendirici (entertainer) yazıyorum genellikle. Ve sanırım bugünlerde kendimin aktörden çok müzisyen gibi hissediyorum. Çünkü filmlere o kadar zaman ayırmışlığım yok henüz.
Radio Times, Kasım 2006
(Politikaya girip girmeyeceği konusundaki soruya cevap olarak)
“ ‘Asla asla dememeli’ diyorum. Hayatımda yaptığım bir sürü şeyi önceden düşünemezdim bile. Mesela, Nashville! Ya da country müzik ödüllerine gitmek! Ve bir futbol takımı –böyle birşeyin olacağını hiç planlamamıştım açıkçası. Ama politika için niyetim ‘hayır’dan yana. Sosyal görevimi bir politikacı yerine bir hayırsever olarak yaparsam daha faydalı olacağını düşünüyorum.
The Andrew Billen Interview, Kasım 2006
Jonny diyor ki… 37
“Biraz top oynardım –Pop Warner tarzı futbol, ve lisede beyzbol- ama boyum 1.72’den sonra pek uzamamaya başlayınca ben de müziğe daha ciddi yaklaşmaya başladım. Onuncu sınıfa geldiğimde müziğin hayatım olacağını biliyordum ve şansıma herşey gayet yolunda gitti.”
JBJ, Sports Illustrated, 18.08.2003
(Yaptığı hayırseverlik işlerinin bir çeşit ortayaş krizi sonucu olup olmadığı sorusuna yanıt olarak)
“Bunun bir kriz olduğunu sanmıyorum. Bir rock grubunun benmerkezci vokalisti olmak yerine herkesin iyiliği için birşeyler yapmayı keşfetmek olduğunu düşünüyorum. Bu yaş, deneyim ve bilgelikle gelişen bir şey.”
Sunday Times, 10 Haziran 2007
“Gücün bir kadında olmasıyla bir problemim yok. Hayatım hep kadınların kontrolünde olmuştur. Annem olmazsa eşim, eşim olmazsa kızım olmuştur bu.”
Aralık 2007, Interview with Jeremy W. Peters
Jonny diyor ki… 38
“Bilirsiniz, iş artık birşeyleri kanıtlamaya çalışmakla ilgili değil artık, sanırım bunu her albümde daha da az hisseder olduk –çünkü neler başarmış olduğumuzu biliyoruz. Ama yeni şeyler denemek önemli her zaman. Denemeden ilerleme olmaz, ve o zaman nostaljik olma riskine girersiniz, eski başarıları tekrarlamaya çabalıyor olursunuz.
(Politikaya atılma konusu üzerine)
“Böyle bir işi yapabileceğim en iyi şekilde yapmamı sağlayacak kadar eğitimli olduğumu düşünmüyorum. Öyleymiş gibi de davranılabilir tabii –bazı konuları iyi bilip, diğer konuları da iyi danışmanların tavsiyeleriyle halledebilir insan. Ki, böyle yapan politikacılar var. Ama sanırım ben hayırseverlik işlerimle bundan çok daha iyisini yapabilirim”
(Röportajı yapan “O halde bu bir ‘hayır’, öyle mi?” deyince)
“Bakın, asla asla dememeli.”
Jon Bon Jovi: New Hair, Old Roots, 2007
Jonny diyor ki… 39
“Whole Lot Of Leaving diye bir şarkımız var, eşime telefon açıp, “Bebeğim, güçlü ol, çünkü şu sıralar fazlasıyla ayrılık yaşanıyor” dememle direk ilgili bir parça.”
(Till We Ain’t Strangers Anymore’un yazılmasıyla ilgili olarak)
“Ben o yatakta oturan üçüncü kişiyim, Richie Heather’a veya Dave April’a artık birer yabancı olduklarını söylerken, ben de onlara tünelin sonunda bir ışık olduğunu söylüyorum.”
“Seat Next To You diye bir parça var; Richie için, babasını özlemekle ilgili, benim içinse uzaktayken kızımı özlemekle ilgili.
“Büyük yayınevlerinden biri bize bir milyon dolar verdi, deneyimlerimizle ilgili bir kitap yazmak için. Ama biz parayı geri verdik çünkü bunlar bizden başka kimseyi ilgilendirmez. Rockstar olmakla ilgili klişe bir hikaye istiyorlar ve onlara böyle bir şey anlatmayacağım. Bu, böyle şeylerin olmadığı anlamına gelmiyor. Olduğu anlamına da gelmiyor. Sadece şu anlama geliyor: Konuşacak daha önemli bir şey yok mu?”
Daily Mail, June 2007
Jonny diyor ki… 40
Lise aşkıyla hala evli olan tek rockstar siz olmalısınız.
Bu doğru değil. Bono da var. Hatta benim ismi B, Bo, hatta Bon’la başlayan tek rockstar olduğumu bile söyleyemem.
Eşiniz karate ustası değil mi? K*çınızı tekmeleyemez mi?
Belki. Ama ben daha hızlı koşarım.
Dört çocuğunuz var, ama hiç fotoğraflarını görmedim!
Doğru, ben bir medya şeyi değilim…
…Fahişesi?
(Gülerek) Evet. Prömiyerlere onlarla gitmiyorum, veya otel çıkışlarında çocuklarım yanımda olmuyor. Çünkü bu benim mesleğim. Onların değil.
Bunca yıldır farkettim ki, bazen göğsünüzde kıl oluyor, bazen hiç olmuyor.
Mahsülleri yetiştirmek işte. Büyüyorlar, kesiyorum. Sonra da satıyorum.
Newsweek, 25 Haziran, 2007
Jonny diyor ki… 41
Yaptığınız müzik genelde soft rock veya hafif rock olarak tanımlanıyor. Bu konuda ne hissediyoursunuz?
Istediğiniz gibi isimlendirin –bu Bon Jovi.
Yaşınız ilerledikçe müziğiniz de değişti mi?
Izleyiciye muhabbet tellalığı yapmadan ve popüler sürülere uymadan, geçici heveslere ve modaya takılmadan geliştiğini düşünmeyi tercih ediyorum. Bir sürü şey moda oldu ve sonra gözden düştü. Biz ise kendi yolumuzdan sapmadık ve halkın gözü önünde büyüdük. 24 yıldır albüm yapmaya devam ediyoruz. Bence ortadaki iş durumu yeteri kadar anlatıyor zaten.
Bir depresyona girip ne yapmanız gerektiğini bilmediğiniz bir dönem olduğu doğru mu?
Kesinlikle. Buna müzik “işi” denmesinin bir sebebi var. O dönem neyin müzikle ilgili olmadığını algılamakla, bir işi sürdürebilmekle ilgiliydi; böyle bir dönemde ya o engeli atlatırsınız ya da daha az başarılı bir duruma düşersiniz, sonunda da tıkanıp kalırsınız veya grup dağılır veya öyle birşeyler olur.
Hannah Pool – 7 Haziran 2007, The Guaridan
Jonny diyor ki … 42
- Birlikte çalışma konusunda nasıl bir insansınız?
- Pu*t. Lanet olası bir pu*t. İnsanların limitlerini zorluyorum sanırım. Kendim de dahil. Daha çok çalışmaya iterim insanı, anlatabiliyor muyum? Benim tarzım bu.
JBJ - 1989, Rusya
- Kahrolası bir figür bile beceremiyorum (sahnede dans ederken). Biraz hareketliyimdir. Atletiğimdir. Koşmayı da severim. Sanırım Britney’den (Spears) çok Mick’im (Jagger) ben.
02/03/2006 contactmusic.com
“Neden her zaman ‘ben, ben, ben, benim vergim ve ‘bana benim olanı verin’ ile ‘biz, biz, biz ve daha az şanslı olanlara yardım etmek’ karşıt olmak zorunda? Ben politikacı olmak istemiyorum. Bu tip şeylere karşı bir isteğim yok. Sadece topluma geri vermek bu.”
5 Eylül 2008, NJ
Jonny diyor ki … 42
- Birlikte çalışma konusunda nasıl bir insansınız?
- Pu*t. Lanet olası bir pu*t. İnsanların limitlerini zorluyorum sanırım. Kendim de dahil. Daha çok çalışmaya iterim insanı, anlatabiliyor muyum? Benim tarzım bu.
JBJ - 1989, Rusya
Kısacası, tam bir işkolik ve herkesi çalışmaya zorluyo yani?
Patron işte! :)
- Kahrolası bir figür bile beceremiyorum (sahnede dans ederken). Biraz hareketliyimdir. Atletiğimdir. Koşmayı da severim. Sanırım Britney’den (Spears) çok Mick’im (Jagger) ben.
02/03/2006 contactmusic.com
Eh, danslarının biraz "ilginç" olduğu konusunda hemfikiriz zaten :p :D
“Neden her zaman ‘ben, ben, ben, benim vergim ve ‘bana benim olanı verin’ ile ‘biz, biz, biz ve daha az şanslı olanlara yardım etmek’ karşıt olmak zorunda? Ben politikacı olmak istemiyorum. Bu tip şeylere karşı bir isteğim yok. Sadece topluma geri vermek bu.”
5 Eylül 2008, NJ
"Not me, we" son zamanlardaki yeni favori lafı oldu galiba Jon'un. Çok da doğru bi yaklaşım aslında, helal olsun valla
“Saygıyı talep edemezsiniz, onu kazanmanız gerekir. Benim için sanatsal tatmin en önemli şey.”
JBJ, Kerrang, 1993
“Büyüyün ama yaşlanmayın.”
“Mucizeler her gün gerçekleşiyor. Neyi mucize olarak algıladığınızı değiştirin, etrafınızdaki mucizeleri göreceksiniz.”
“Başarı 9 kez düşüp, 10uncuda ayağa kalkmaktır.”
“Üç P’yi unutmayın:
Tutku (Passion) + Azim (Persistence) = Olasılık (Possibility)”
“Sevgiye inanın. Sihre inanın. Hatta, Noel Baba’ya inanın. Diğerlerine inanın. Kendinize inanın. Hayallerinize inanın. Eğer siz inanmazsanız, kim inanır ki? Ben, buradaki birçoğunuz gibi, hayatım boyunca bana inananlarla olma şansına sahip oldum. Onları dinleyin, karşılığında siz de kendinize inanacaksınız. Çünkü her biriniz bir başkasında olmayan birşeye sahipsiniz; parmak iziniz, beyniniz, kalbiniz. Bir birey olun. Tek olun. Dikkat çekin. Ses çıkarın. Birinin farketmesini sağlayın. Bireylerin gücü budur. Ve bu heyecan vericidir.”
JBJ, Monmouth Üniversitesi, 2001
Bunların hepsi atasözü gibi kıymetli laflar aslında, Jon konuşmayı harbiden iyi biliyor.
Şöyle bi düşününce çok yerinde, basit ve akılda kalan bi sürü mesajı olduğunu fark ediyor insan.
Jonny diyor ki… 43
“Bugün yeni birşeye başladığımıza inanıyorum. Birlikte, bir fark yaratabileceğimize inanıyorum; bir sokak, bir mahalle, bir şehir –her seferinde bir can.
2 Eylül 2008, NJ - "The Genesis Apartments" Basın Toplantısı
“Ben gerçekten kutsanmış olmalıyım. Bir önceki yaşamda ne yaptığımı bilmiyorum, veya bir sonrakinde bunu ödemek zorunda kalacağım. O veya bu şekilde çok şanslıydım.”
JBJ, Mtv Music Awards, 1997
“Çocuklarım benim çalışma etiğimi görürlerse belki bu onlara da işler. Ben ne yaparsam yapayım sıkı çalışırım, bu ister futbol takımım olsun, ister hayır işleri isterse albüm yapmak olsun.”
JBJ, The Sunday Times 2007
MJ It's My Life
05-21-2010, 07:09 PM
Sözler çok hoş! Bilhassa bize asla yaşlanmamızı söylediği an tamam dedim sıradan değil sahiden... Ama grupların kaderi bu sanırım birileri hep daha ön planda oluyor evet haklı bu işin içinde sadece 1 kişi yok ama kader işte Gun's N Roses'dan da genel olarak tanınan bir Slash birde Axl'dır mesela bu onlarında ellerinde değil sanırım birileri hep daha önde... Bazıları için açık konuşmalıyım ''bunları ayık mı anlattın sen??'' :D die sorma isteği geldi ama dediğim gibi genel anlamda çok hoş...
Jonny diyor ki... 32
- Ben biraz Michael’ım, biraz da Sonny. Birçok insana bakıyorum, ama bazen de onların bana göz kulak olmaları gerekebiliyor.
Birde sormak istiyorum burda Michael derken MJ'i kastediyor diğmi birçok ünlünün adını anarken soyad kullanmış bir kaçındada yok buda onlardan biri ve ben cidden merak ettim?? :confused:
Sözler çok hoş! Bilhassa bize asla yaşlanmamızı söylediği an tamam dedim sıradan değil sahiden... Ama grupların kaderi bu sanırım birileri hep daha ön planda oluyor evet haklı bu işin içinde sadece 1 kişi yok ama kader işte Gun's N Roses'dan da genel olarak tanınan bir Slash birde Axl'dır mesela bu onlarında ellerinde değil sanırım birileri hep daha önde... Bazıları için açık konuşmalıyım ''bunları ayık mı anlattın sen??'' :D die sorma isteği geldi ama dediğim gibi genel anlamda çok hoş...
Birde sormak istiyorum burda Michael derken MJ'i kastediyor diğmi birçok ünlünün adını anarken soyad kullanmış bir kaçındada yok buda onlardan biri ve ben cidden merak ettim?? :confused:
Burada bahsettiği Michael ve Sonny, Godfather filmlerindeki Don Vito Corleone'nin oğulları olan Michael ve Sonny.
(Jon'ın favori filmidir Godfather)
MJ It's My Life
05-22-2010, 02:32 AM
Burada bahsettiği Michael ve Sonny, Godfather filmlerindeki Don Vito Corleone'nin oğulları olan Michael ve Sonny.
(Jon'ın favori filmidir Godfather)
Sonny'i malum plak şirketi konumunda anladım ve sonrası böle... Teşekkür ederim cevabınız için... John'dan MJ'e bir söz ben yazıyım (Çevirim buradakiler kadar mükemmel değil kusura bakmayın...)
''80'ler ortalık Thriller ve Livin on a Prayer'la yıkılıyor sanırım Michael hala bakirdi o dönem...''
Bunu söylerken öle ciddi ki keşke o videoyu yeniden bulabilsem yani gerçekten çok farklı bir adam... :D
dangerous kid
06-03-2010, 05:14 PM
mine hakikaten nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum harika ve çok gerekli bir çalışma yapıyorsun çok emek ve zaman harcıyorsun ama sonuçta bizleri kendine müteşekkir bırakıyorsun tek kelimeyle harikasın
EgeJbJ
08-02-2010, 04:14 PM
Jon Bon Jovi Akar...
watersome
08-07-2011, 10:48 PM
"Bunca yıldır farkettim ki, bazen göğsünüzde kıl oluyor, bazen hiç olmuyor.
Mahsülleri yetiştirmek işte. Büyüyorlar, kesiyorum. Sonra da satıyorum"
Hahahaha güzel soru, harika cevap!:D :D
Kilosu kaça acaba :D
Semt pazarında şöyle bir yazıyla karşılaşırsak şaşırmayalım;
"New Jersey'den ithal her derde deva Con Bon Covi kılı gelmiştir.":p
Juvixted
08-08-2011, 08:17 PM
Çok iyi konuymuş yahu. :) Ellerine sağlık Mine.
Yeniden gündeme geldiğine sevindim bunların...
Ana sayfada da var bunlar...
Yenilerini ekleyip güncellemeli bu yaz,
Daha neler var neler... patrondan kulaklara küpe tadında ;)
Juvixted
08-08-2011, 09:02 PM
Richie'den yok mu yahu? :)
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.