PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trainspotting[1996]

king_o'swing
04-28-2008, 08:10 PM
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, Choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose fixed- interest mortgage repayments. Choose a starter home. Choose your friends. Choose leisure wear and matching luggage. Choose a three piece suite on hire purchase in a range of fucking fabrics. Choose DIY and wondering who you are on a Sunday morning. Choose sitting on that couch watching mind-numbing sprit- crushing game shows, stuffing fucking junk food into your mouth. Choose rotting away at the end of it all, pishing you last in a miserable home, nothing more than an embarrassment to the selfish, fucked-up brats you have spawned to replace yourself. Choose your future. Choose life... But why would I want to do a thing like that?

Trainspotting, Irvine Welsh'in aynı adlı romanından John Hodge tarafından uyarlanmıştır ve Hodge bu uyarlama ile baya ödül kazanmıştır. Konusuna dair şu cümleyi yazacağım: Mark Renton çoğu kez uyuşturucudan arınmayı denemiş bi gençtir gerisini izleyince öğrenirsiniz =) Ewan Mcgregor ve gülüşü başrolde.

Milyonlarca kez izlemişimdir heralde bu filmi, ve sevgim katlanarak artıyor ama henüz izlemediyseniz seslendirmeli olarak izleme hatasını yapmayın derim...bir de uyarlama ödüllerini kazanmasının bi nedeni var tabiki konuşmaların kısmen ilk izleyişte tam sindirilememesi, 2. ve 3. de gerçekleşiyor ama =) Filme dair şimdiki tek sorunum replikleri yeterince iskoç söyleyememem :D

Renton: I chose not to choose life: I chose something else. And the reasons? There are no reasons. Who need reasons when you've got heroin?

Dediğim gibi güzel filmdir =)

Bişey unuttum diyodum bir de tabi filmle özdeşleşen müzikler var: Iggy Pop !

simorov riddle
04-29-2008, 12:02 PM
bir ewan mcgregor fanı olarak, izleyemediğime çok üzüldüğüm filmlerden biridir. konusunu okumuş, hatta filmin dev bir afişini edinmiştim, ancak ne vcd ne de dvdsine rastladım. artık bir yerden bulmalı ve izlemeliyim..
uyuşturucuyla başımız belada.. müzik dünyasında da gelmiş geçmiş en büyük sorunlar konusunda 1 numara olmaya aday bence..
BonJoviyi bu yüzden de seviyorum, genelde herbiri oldukça sağlıklı görünüyor:)

king_o'swing
04-30-2008, 12:12 PM
bir ewan mcgregor fanı olarak, izleyemediğime çok üzüldüğüm filmlerden biridir. konusunu okumuş, hatta filmin dev bir afişini edinmiştim, ancak ne vcd ne de dvdsine rastladım. artık bir yerden bulmalı ve izlemeliyim..
uyuşturucuyla başımız belada.. müzik dünyasında da gelmiş geçmiş en büyük sorunlar konusunda 1 numara olmaya aday bence..
BonJoviyi bu yüzden de seviyorum, genelde herbiri oldukça sağlıklı görünüyor:)

Bir Ewan Mcgregor fanısın ve Trainspotting i izlemedin, şaşırdım :D

Bon Jovinin aksine bu filmdeki karakterlerden hiçbiri sağlıklı değil, abartısız herkez hasta zaten filmi bu kadar güzel yapan da bu :D

bir de Mark Renton uyuşturucunun tek çözüm olduğunu birkaç yerde dile getiriyor, bilemiyorum tabi sen ne düşünürsün :D

ozlem
04-30-2008, 01:43 PM
Favori filmlerimin başında gelir Transpotting , oyuncu kadrosu ve konusu zaten süperdir ama ona güzellik katan müzikleride unutmamak lazım... Kaç kere seyrettim sayamadım en son 9 'a kadar saydığımı hatırlıyorum , sonrada bıraktım saymayı :)

fathertime
07-17-2008, 06:15 PM
Bebeğin tavandaki sahnesi hala arada gelir aklıma irkilirim :D

king_o'swing
07-17-2008, 08:39 PM
Bebeğin tavandaki sahnesi hala arada gelir aklıma irkilirim :D

Değil mi? Baby Dawn!!! Yanılmıyorsam bir yerde trainspotting in bir bebek ölümünü bu kadar açık ve göze batırarak gösteren ilk film olduğunu da okumuştum, ama uyduruyor da olabilirim =)

fathertime
07-17-2008, 11:06 PM
Doğrudur muhtemelen, cidden çok rahatsız ediciydi.