Orijinalini görmek için tıklayınız : Şu meşhur Bon Jovi kitapçığı :)
Bilmiyorum aramızda kaç kişinin kitaplığında bir yerde vardır, ilk basımı Eylül 1995 olan, Era Yayıncılık'a ait Bon Jovi kitapçığı. 2000 yılındaki baskısında kapak farklı (aşağıdaki gibi), eskisinde Keep The Faith dönemine ait bir Jon resmi vardı. Bu baskıda daha çok şarkı sözü var sanırım ama geri kalan içerik aşağı yukarı aynı.
Çoook uzun zaman oldu ama hala hatırlıyorum o kitapçığ alıp bir heves okumaya başladığımı. İnternet filan yoktu o zaman, grupla ilgili onca bilgiye topluca ulaşmak çok müthiş gelmişti.
Eee, kimlerde var bu kitapçık? :)
http://www.kitapalemi.com/resimgoster/?img=39598.jpg&id=7238
(Uğurtan, sende de eski baskı var, biliyorum :p :D )
alirifat
03-15-2008, 12:38 PM
10 kere okudum galiba ben de o kitabı
misslakers28
03-15-2008, 01:15 PM
resimdeki kitap var crush ekiyle akmar pasajının girişindeki dükkandan ozamanın parasıyla 4milyona almıştım üzerine okadar çok titredimki ,sardım sarmaladım şefaf kaplarla kapladım nerelere koyacağımı bilemedim ilk ay çantamda ben nerede o orda:)
jbjkızı
03-15-2008, 02:22 PM
vala bende kitap falan yok keşke olsa
jbjkızı
03-15-2008, 02:23 PM
edebiyat derslerinde sefillerdir suç ve cezadır okucama BON JOVI okurdum ne güzel olurdfu offf ya bu kitabı bulmam lazım acayip hocayı kızdırırdımmm
calamıty jane
03-15-2008, 02:31 PM
bendede var o kıtaptann 5 yıl once kabalcıdan almıstımmm 5 mılyona
Kapağı doğru hatırlıyorsam ona kitağçık demek hafif kalıyor. Baya bildiğin kalın bir kitaptı.
Ace adlı üyemizden orta son'da ödünç alıp okumuştum. Hatta wanted dead or alive'da bir tercüme yanlışının altına doğrusunu not düşmüştüm (o zamanlardan varmış bir BJ şarkı sözü çevirme merakım :).
Ne günlerdi be, internette pek bişey yoktu. Kutsal kitap muamelesi yapıyoruk öyle kaynaklara. Jon'un sabahları kalktığında ilk ne yaptığı sorusuna verdiği cevabı hala hatırlarım :D.
Tabii bütün bunları yazarken hala aynı kitap/kitapçıktan bahsettiğimizden hala emin değilim.
Kewser
03-15-2008, 06:59 PM
Bnde yok hatta ilk kez sizden duydum öyle bi kitap oldugunu! :(
Captain_Kidd
03-15-2008, 09:44 PM
İki kitapçıkta mevcut elimde.Bitanesinin üzerinde Keep The Faith döneminden bi Jon resmi var pembe bi kitapçık çok büyük değil.Diğerindede Jonun always klibinden bi görüntüsünün yer aldığı mavimsi bi kitap ki bu baya kalın bi kitap.Crush şarkı sözleri eki de mevcut.Ama ikisinin içindeki bilgiler ropörtajlar hemen hemen aynı sadece İmgeninkinde bütün şarkı sözleri var Crush a kadar.
misslakers28
03-15-2008, 09:46 PM
kitabın 36.sayfasında bon jovinin söylemiş olduğu parantez içine aldığım önemli bir cümlesi var benim çok hoşuma giden birer cümle hemen aktarayım
-biz kendimizi kanıtladık.artık birşeyler kanıtlamaya ihtiyacımız yok bizim.toplam 40 milyon albüm sattık.yeterince bir numara olduk,yeterince kapalı gişe konserler verdik,artık ispatlayacak bir şey kalmadı...
işte bu başka söze ne hacet;)
maxiko
03-15-2008, 09:47 PM
Kitapçık elimde yok maalesef.BlueJean dergisinin verdiği kitapçık vee cd mevcut elimde..Posterlerim falan var..O kitabı bulmayı isterim açıkçası..
Ozanisius
03-16-2008, 07:32 AM
BEndede eskisi war pembe olan ordaki röportajları koycam ama çok uzun yazacak waktim yok bi de jon'unkinden utanıyom biraz +18:D:D:D:D
Arkadaşlar, ah-ah, vah-vah yapacak birşey değil, devir internet devri, o kitabın içindeki herşeyi ve çok daha fazlasını okumuş, görmüş, duymuşsunuzdur zaten. :)
Kitabı okumamış, görmemiş olanlar için biraz daha içerikten bahsedeyim bakın...
İlk 5 sayfada grubun kuruluş hikayesi, sonra 2 sayfa Jon'un kısa bir biyografisi, 2 sayfa Jon'la bir röportaj, 2 sf. Richie'nin biyografisi, 2 sayfa Richie'yle röportaj var. Ondan sonra 23 sayfa çeşitli röportajlardan sorular ve grup üyelerinin cevapları, 2 sayfa da grupla ilgili ilginç notlar (rekorlar gibi) ve daha sonra da şarkı sözleriyle çevirileri yer alıyor kitapta. Tabii resimler de mevcut, hepsi siyah beyaz ve hemen hepsi herkesin görmüş olduğu resimler.
Yani bu kitabı kaçıranlar çok üzülmesin. Tabii ki hoş bir anı, rafları güzelleştiren bir kitap, ama hem güncel/yeni birşey değil hem de dediğim gibi, her Bon Jovi fanı buradaki içeriğe zaten hakimdir. :)
Ama tamam... Kitaptan bir kısmı seçip birazdan buraya yazayım, bu kadar bahsettik, aklımız kalmasın ;)
OrodrethAlcarin
03-16-2008, 10:33 AM
bende de var bu kitaptan :D hatta bana özel birinden hediye :)
Kitaptaki Jon Bon Jovi ile Özel (!) başlıklı röportaj forumun Jon Bon Jovi kısmında arkadaşlar.
http://www.bonjoviturkey.com/forum/showthread.php?p=1699#post1699 (http://www.bonjoviturkey.com/forum/showthread.php?p=1699#post1699)
misslakers28
03-16-2008, 01:13 PM
istanbuldaki arkadaşlar akmara bakarlarsa belki bulabilirler ben iki kitabıda akmardan aldım
jovistesra
10-30-2008, 04:33 PM
Bende de var 1999da Mersin'de uyduruk bir pasajda bulmuştum.Bir de takvimleri vardı o zaman için harçlığımdan çok büyük bir kısmı vermiştim ama ne değerli olmuştu bnm için.Daha grupla ilgili çok bir şey bilmiyordum ama sözlerden,şarkı isimlerinden bilmeden rastgele bi liste yapıp kasetçiye yaptırtmıştım onu unutmuyorum..Ve o zaman seçmiş olduğum şarkılar hala ayrı bi özeldir benim için..
Ozanisius
10-30-2008, 05:19 PM
Kitaptaki Jon röportajını Mine,Richie ve 30 sayfalık ana röportajı da ben koymuştum siteye....Daha detaylı birer biyograifde sitede mevcut...Kitabın tüm içeriği şu an tamamen sitede var....İlla rafımda yer alsın diyorsanız orjinal versiyonu gittigidiyor da var....Alışveriş sitesi www.gittigidiyor.com a girin ve ana sayfada arama motoruna Bon Jovi yazın....Sonuçlarda karşınıza pembe Bon Jovi kitabı da çıkıyor...Ücreti de 6 7 YTL gibi birşeydi....Bende var ama bakalım hala piyasada varmı diye İstanbul'da Akmar'a baktım. Akmar'da yoktu....
ben o kitabı ozledim ya. evet dn'z'in yaptıgı o duzeltme de hala durur orda. ya ne sevinmiştim o kitabı bulunca baş ucumda falan dururdu. vayyy be neler de soylemısler gercekten konusuyolarmıs ..gibi bi cok dusunce basımdan gecerdi sureklı=))
artık gormuyorum ondan bi yerlerde.
bu arada ben de iki sene once mı ne bi tane bon jovi takvimi almıstım. ama kullanmaya ancak o yılın eylul ayında kıyabildim=). belkı bi gun ıcındekı resımleri cerceveletirim diye basına bişi gelmiycek bi yerde saklıyorum sımdı.:)
Lucky Angel
04-06-2009, 08:31 AM
cidden böyle bii kitabım olmasını çok isterdim ama varlığından şimndi haberdar oldum :(( bulabileceğim bi yer var mı???
FanOfJovi
06-19-2009, 12:15 PM
Bu "kitapçığı" sipariş ettiğim günden beri heyecanla bekledim ve sonunda dün kitabıma kavuştum:) Dün gece bitirdim kitabı(zaten Richie ve Jon ile olan röportajları forumdan okumuştum ama ikinciye okumanın da bir zararı yok:)) Bendeki de '95 Eylül basımı olan.... İnsanın elinde bu kitaptan olması çok hoş bir duygu... Bu kitaptan beni haberdar ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim...
TheSlashest
03-21-2010, 10:45 AM
Hala edinmemiş arkadaşlar varsa Gittigidiyor'da 3 adet satılmakta şu anda. Fiyat 15 liraydı sanırım.
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.