PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dan Brown Ve Kitaplari

misslakers28
03-14-2008, 10:41 PM
DAN BROWN
Amherst Koleji ve Philips Exeter Akademisi’nden mezun olduktan sonra bir süre eğitim gördüğü bu okullarda İngilizce öğretmenliği yaptı. Şifre çözme ve gizli hükümet örgütlerine duyduğu ilgi, 1996’da ilk romanı Dijital Kale’nin ortaya çıkmasını sağladı. roman yayımlanmasından hemensornra bir anda elektronik kitap listelerinde bir numaraya yükseldi.ulusal güvenlik teşkilatınıkonu alan roman sivil halkın mahremiyeti ile ulusal güvenlik arasındaki ince çizgiyi irdeliyordu.
Yazar tecno-gerilim türündeki 2. kitabı ihanet noktası'nda politikada ahlak güvenlik ve gizli teknoloji konularını işledi
Başkanlık ödülünü kazanmış bir matematik profesörü ile ilahiyat müzisyeni bir annenin oğlu olan dan brown, bilim ve din gibi paradoksal felsefelerin egemen olduğu bir ortamda büyüdü bu birbirini tamamlayıcı görüşlerden aldığı esinle ünlü romanı melekler ve şeytanlar'ı yazdı. bu yapıt da isviçre fizik laboratuarı ile vatikan kenti arasında geçen bilim ve din odaklı bir gerilim romanıdır
sanat tarihçisi ve ressam olan eşi de araştırmalarına yardım etmektedir...
Eserleri
* Digital Fortress - Dijital Kale (1998)
* Angels & Demons - Melekler ve Şeytanlar (2000)
* Deception Point - İhanet Noktası (2001)
* The Da Vinci Code - Da Vinci Şifresi (2003)
* The Solomon Key(SÜLEYMAN'NIN ANAHTARI) YAYINLANMAYI BEKLİYOR) ama içeriğini merak edenler grek taylor'ın yazmış olduğu DAN BROWN süleyman'ın anahtarı adlı kitabını okuyabilirler.

VE SİNEMAYA UYARLANMIŞ ESERLERİ

DA VİNCİ CODE

Da Vinci Code yani Şifresi’nde, Robert Langdon Harvard Üniversitesinde görev yapan Amerikalı bir simgebilim uzmanıdır. Paris´te verdiği bir konferans sonrasında görüşmek için randevulaştığı Louvre Müzesi Müdürü´nün o gece, üstelik onunla görüşeceği sırada öldürülmesi sonucu kendini "baş şüpheli" olarak olayların içinde bulur.??Dahası ölen müze müdürü arkasında bir not ve çözülmesi gereken bir bilmece bırakmıştır. Bu bulmacayı çözerken Robert Langdon´un en büyük yardımcısı Fransız polisinde Kriptoloji uzmanı olan öldürülen müze müdürünün torunu Ajan Sophie olacaktır...Kitap her ne kadar bir bulmaca çözme oyunu gibi başlasa da, gizli tarikatlar, İsa peygamberin hayatında gizli kalan bilgiler ve hıristiyanlığın kökenleri gibi konulara da el atarak geniş bir kurgu içerisinde bizlere bir komplo teorisi sunuyor. Anlaşıldığı kadarıyla teorisinin gerçek olduğunu iddia etmek yerine, sadece kitabın merakla okunmasını garanti eden öğelerin üstünde duruyor Dan Brown. Çünkü kitabın sonunda komplo teorisiyle ilgili bir bulguya veya sonuca yer verilmiyor.??Sonuç olarak kitap kendini okutuyor, merak ve gizlilik unsurlarını dozunda kullanarak sizi sona kadar getiriyor ama herşeyin arkasında kim olduğu sorusuna verdiği yanıt tahmin ettiğiniz kişi oluyor. Ayrıca bilmeceye de tam bir çözüm alamadığınız için ikinci bir hayal kırıklığı yaşıyorsunuz...

MELEKLER VE ŞEYTANLAR 28 ARALIK 2008'DE SİNEMALARDA

Mine
03-14-2008, 11:45 PM
The Solomon Key'i okumadım ama diğerlerini en beğendiğimden başlayarak sıralarsam şöyle oluyor:

- Angels & Demons
- The Da Vinci Code
- Digital Fortress
- Deception Point

Gerçekten kendine özgü ve sağlam bir yazar bence. Orjinal fikirleri iyi bir kurgu ve sağlam bir anlatımla yazıyor, sürükleyici eserler çıkıyor sonuçta.

misslakers28
03-15-2008, 11:58 AM
Dan brown kitaplarını okumayanlar için İHANET NOKTASI(DECEPTİON POİNT) önerebilirm büyük bir zevk heycanla okuyacaksınız eminim kitabın knusunu özetleyecek olursak ...

NASA'ya bağlı bir uydu Kuzey Kutbu'nun derinliklerine gömülü nadir bulunan bir nesnenin varlığını belirler. Bir süredir bocalamakta olan NASA bunu bir zafer olarak niteler. Amerikan uzay politikasını ve yaklaşmakta olan başkanlık seçimini derinden etkileyecek bir zaferdir bu...

Başkan, Beyaz Saray Gizli Haber Alma Analisti Rachel Sexton'ı Milne Buzul Katmanı'na gönderir. Karizmatik bilim adamı Michael Tolland başkanlığında uzmanlardan oluşan bir ekiple Kuzey Kutbu'na giden Rachel, bir süre sonra akla gelmedik bir oyunu ortaya çıkarır. Tüm dünyayı amansız bir düşmanlığa sürükleyecek bir bilim sahtekârlığı söz konusudur.

Rachel, Başkan'la bağlantı kuramadan Michael ölümcül bir saldırıya uğrar. Gerçeğin ortaya çıkmasını istemeyen esrarengiz biri, katil-lerden oluşan bir ekiple herkesi ortadan kaldırmaktadır.

Issız ve ölümcül bir çevrede bir avuç insanın tüm umudu bu korkunç sahtekârlığın arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasıdır. Öğrenecekleri gerçek ihanetin doruk noktasıdır.

jbjey88
02-11-2009, 11:31 PM
dijital kale ve süleymanın anahtar'ını okumadım ama diğer 3 kitabı okudum.gerçekten de betimlemeri ve kurgusu oldukça güzel kitaplar

jovistesra
02-12-2009, 02:27 PM
Tom Hanks şimdide melekler ve şeytanlarda oynuyor yakında vizyonda..Bende okdum kitapları oldukça heyecanlı

dn'z
02-12-2009, 04:40 PM
Dan Brown'un kurgu yeteneğine hayranım, ama asıl kitaplarında hoşuma giden hikayenin yanında birçok ilginç genel kültür bilgisinin bulunması. Bazen hikayeden daha çok sarıyor beni o bilgiler...

Mine
02-12-2009, 11:40 PM
Dan Brown'un kurgu yeteneğine hayranım, ama asıl kitaplarında hoşuma giden hikayenin yanında birçok ilginç genel kültür bilgisinin bulunması. Bazen hikayeden daha çok sarıyor beni o bilgiler...

Aynen katılıyorum, Dan Brown okurken insan farkına bile varmadan bir sürü yeni şey öğreniyor ve üstelik her an her yerde öğrenilecek şeyler de olmuyor bunlar. Hikayelerin sürükleyiciliği kadar o bilgiler de ayrıca zevkli kılıyor bu kitapları okumayı.

misslakers28
08-22-2009, 01:42 AM
http://i278.photobucket.com/albums/kk111/misslakers/th_3.jpg (http://s278.photobucket.com/albums/kk111/misslakers/?action=view&current=3.jpg)Dan Brown‘un çok fazla satan kitabı Da Vinci Şifresi‘nin devamı niteliğindeki kitabı
The Lost Symbol 15 Eylül’de kitap raflarında olacağı açıklandı.fakat ülkemizde de raflara aralık ayı düşmesi bekleniyor:(
aslında Süleymanın anahtarı ismnde çıkacakken isim değişikliği yapıldı .son anda ( sanırım bunun nedeni ise bir iki yazarın Dan brown'dan önce davranıp kitaplarında bu ismi kullanmasıydı )bence
kitabın konusu ;
Romanda, Da Vinci Şifresi‘nin baş kahramanı Robert Langdon‘ın 12 saatlik bir zaman dilimi içinde yaşadıkları anlatılacak.ayrıca,Brown, 2006 yılında bitmesi planlanan ama geciken kitabı yazım sürecini ”Tuhaf ama harika bir yolculuk” olarak niteledi.
Dan Brown’un yeni kitabı ”The Lost Symbol’ın ilk baskısı 6,5 milyon adet basılacak.

Söyleyebileceğim tek şey yine Profesör Robert Langdon iş başında olacak. “The Lost Symbol”de konu 12 saat içinde akıl almaz hızla gelişiyor. 15 Eylül’de Amerika ve Kanada’da piyasaya çıkacak. Yönetmen Ron Howard ve Tom Hanks okuyunca havada kapıp hemen filmini yapmak için sabırsızlanacaklar.” dedi
nihayetinde kitap çıkıyor ama, aralık ayında ülkemize gelmesi canımı sıktı. bu durum Bon jovi'nin yeni albümünün önce avrupada çıkması 3-4 ay sonrada Türkiye'ye gelmesi gibi bişe :(