Orijinalini görmek için tıklayınız : Bon Jovi bir grup mu ? bir yaşam felsefesi mi?
santafe
03-13-2008, 06:26 PM
Ben 13 yaşında Bon Jovi 'yi kolejde okuyan abim sayesinde tanıdım ve sevmeye başladım ilk aldığım kasetleri keep the faiht'ti ve abime keep the faith'in ne demek olduğunu sorduğuma bana ''inancını koru'' dedi . Dinsel bir inanç değildi ama bahsettiği, zaten kaset kapağındaki üstüste konmuş 5 tane el basket oynadığım zamanlar sahaya çıkmadan önce galibiyete olan inancımızı göstermek için yaptığımız küçük bir hareketti sadece.Bon Jovi bu noktada sarmaya başladı beni çünkü onlar hırslıydı. çalışkandı ve en önemlisi hiç pes etmezlerdi , Başarmayı çok istiyordu ve'' i'll never give up the fight i'll go the distance'' derdi hayat her zaman insanın yüzüne gülmezdi bunuda bilirdik ''I feel like a monday but i'll be a saturday night'' der geçerdik . biraz eğlenmek istediğimizde ''Raise Your Hands'' derdik ve kaçamaklarımızı ''One Wild Night'''le yapardık ;) Platonikken ''She dont know me'' ile efkarlanırdık . Ama yeri geldiğinde deli gibi aşık olur ''Always'' i söyler sevdiğimizi ''Bed of Roses'' a yatırır ve kavgalarımızdan sonra ''Never Say Goodbye'' derdik Eğer gitmekte kararlıysa bizi ayıran ''Wild is the wind'' idi onun kolundan tutup , gözlerinin içine bakıp '' If u dont love me Lie to Me'' demek isterdik bazen . Yinede her koşulda ''Price of love'' u öderdik . Kimi zaman sevdiklerimizi bırakıp uzaklara gitmek zorunda kaldığımıza''Wanted Dead or Alive'' çınlardı kulaklarımızda ,Geceleri Yanlız bir kovdoy gibi Ride Cowboy Ride'' ı mırıldanırdık çünkü ''Hardest part is the night'' idi , ''Who says cant go home'' dan güç alır ve ''Homebound train'' ile evimize dönerdik , İnsanlar bizi bir şeyleri zorla seçmeye zorladıklarında ''It's my life''ile yolumuza gider peki ne istiyosun dediklerinde ''All i want is everything'' der gülerdik .Her zaman ''Keep the Faith'' in gerekliliğini bilir çünkü biz daha ''half way there and Livin' on a prayer'' dık .Hayat bizi yorduğunda evimize dönüp güçlü adam zırhımızı çıkardığımızda gözümüzü kapatıp ''My guitar bleeding in my arms'' ı söylerdik ''These days''lerin ne kadar zor olduğunu görüp bu ''Dry Country'' den ''Runaway '' isteği uyanırdı . Belkide ''Santa fe'' yi aradık orda huzurla yaşabileceğimiz sonra olgunlaştık ve anladık '' We got it Going on'' eskiden kalan bir çok güzel şey ''whole lot of leaving'' olmasına rağmen hayatımızda o kişiyle ''seat next to you'' ile bir ''Lost highway'' de gittiğimizi bilir ona hayatımıza anlam kattığı için ''Thank you for loving me'' der cebimizden ''Diamond Ring''imizi çıkartıp ona vermek isterdik ve o yolculuk sırasında biliriz ki '' We can pack up our old dreams and our old lives We'll find a place where the sun till shines''
Herşey için ''Blame it on the love of rock'n roll'' mu deriz ? ''I believe'' Bon Jovi bir yaşam şeklidir . Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim
Herkeze ''Have a nice day'' :)
SPAWN-TheUndead
03-14-2008, 08:14 PM
Vayy güzel olmuş genç ;)
Öyle tabi BJ artık hayatımızın bir parçası büyük bir parcası.Onla yatar onla kalkarız.Onla yer içeriz.Otobüste yollarda bizimle.İstediginde şarap olurum susadığınd su.
Neyse uzatmıyayım...
Kewser
03-14-2008, 08:33 PM
Kesinlikle çok başarılı süper bi yazı olmuş!!!Tekrar tekrar okudum çok sevdim :p ..
Gerçektende Bon Jovi bi yaşam felsefesi!Alper in de dedigi gibi Onla yatar onla kalkarız,Onla yer onla içeriz,Otobüste yollarda bzimle!!!Heyt be!
ekin&jbj
03-14-2008, 08:39 PM
çok güzel olmuş tebrik ederim
evet bon jovi kesinlikle bir yaşam felsefesi yaşadığımız her saniyede bon jovi'den bi parça var
santafe
03-16-2008, 12:44 AM
Teşekkür ederim arkadaşlar :)
Cevap veriyorum:
Bon Jovi bir yaşam felsefesidir. (en azından bence! ;))
Not: Güzel yazın için de teşekkürler bu arada... :)
jbjkızı
05-04-2008, 04:25 PM
çok güzeldi evet jon gerek şarkılarıyla bizi eğlendirdi gerekse şarkılarından bizlere anlam çıkarttırda o hem sanatçı hemde bir yaşam felsefesi çok hoş bir yazıydı paylaşım için sağol
JoviGirL!
05-07-2008, 12:27 PM
Ben tam bir BONJOVİ özentisiyim açıkcası..
Onlar benim hayatımın parçası oldular..
Onları örnek alıoyrum onlara özeniyorum..
BONJOVİ BİR YAŞAM FELSEFESİDİR;)
şu aralar yaşam felsefem olmak üzere yavaş yavaş onlara tamamen bağlanmaya başlıyorum geç kaldığım içinde çok üzgünüm
jbjey88
05-08-2008, 06:47 PM
yazı süper olmuş gerçekten
bon jovi hayatıma bı grup olarak girdi ama belirlı bı süre sonra herkeste oldugu gıbı bende de felsefeye dönüştü:)
in these arms
05-09-2008, 11:07 AM
kesinlikle bi yaşam felsefesi,nasıl olmasın ki ;tanıyan herkes adımı unuttu bonjov gel bonjov git :D hiçte şikayetçi değilim aslında,umarım bu felsefem hayatımın sonuna kadar devam eder
jbjey88
05-10-2008, 02:09 AM
kesinlikle bi yaşam felsefesi,nasıl olmasın ki ;tanıyan herkes adımı unuttu bonjov gel bonjov git :D hiçte şikayetçi değilim aslında,umarım bu felsefem hayatımın sonuna kadar devam eder
kesinlikle bende de aynısı hatta lısede yıllıgınına bıle millet benımle ılgılı seyler yazmak için once bon jovi'yi tanıtmıslardııı:D :D :D
jbjkızı
07-14-2008, 02:46 PM
santa fe nin bu yazdığı yazıyı bon jovi grub üyeleri okusa keşke bizim gerçekten nerdeyse onlar için var oldugumuzu anlarlardı emininm çünkü o kadar içten yazılmış bir yazı ki onlar kesin duygulanırdı ve en onemlisi heralde bizden irtibatlarını kesmezdi gibime geliyor. ama keşke boyle bişey olsaydı ama ne olur ne olmaz bu yazıyı konserede goturmeliyiz :D belli mi olur belkide orda okunur :D:D
county
07-14-2008, 11:45 PM
when you find your medicine you take what you can get cause if there's something better baby well they haven't found it yet
jbjkızı
07-15-2008, 02:14 PM
türkçe konuşsan çok iyi olur county herkes için :D:D:D
FanOfJovi
04-24-2009, 08:29 PM
Bana birisi ben Bon Jovi dinlemeden önce "Bon Jovi bir yaşam felsefesi" dese hayatta inanmazdım. Ama şuan çok net anlıyorum. Bon Jovi dinlemeye başladığımdan beri saçıma perma yaptırmak istiyorum, yaptıramadım izin alamadım permavari bişiler uyduruyorum; yarı cow girl bi havadayım:) dar paça giymeyi hiç sevmezdim şuan baya hoşuma gidiyo bunlar sadece dış görünüşte olanlar içte ne fırtınalar kopuyo:) İlk yazı sanırım bu felsefeyi özetliyor. Yazı için çok teşekkürler
ayse83
11-16-2009, 01:18 PM
çok geç okudum ama geç hiçten iyidir. bu yazı için seni içten kutluyorum ve gerçekten içimdeki duygular bu yazı çok çok iyi yansıtıyor, ekleyecek bir şey kalmadı, geçekten süper olmuş, çok etkiledim. :)
jovistesra
11-16-2009, 02:41 PM
Bildiğim bazı şarkıları o kadar yaşayarak kattım ki hayatıma anlamları çok başka şimdi,sayesinde bi sürü arkadasım oldu,sayesinde aşık oldum,sayesinde ayrılık acısını atlattım,sayesinde yurt dışına gittim vizyonum gelişti...Kesinlikle yadsınamaz hayatımdaki yerleri...
RocknRolls
11-18-2009, 11:02 AM
Bon Jovi hayat felsefesinden Çok bi benimsemedir onlar gibi olmayı hedeflemek ve buna inanmakdır. aşktan öte aşktır.
Teşekkürler düşüncelerin çok sağlam ellerine sağlık : )
dangerous kid
12-16-2009, 12:39 AM
meğer ne kadar da çokmuşum meğer hiçte yalnız sayılmazmışım yazılanları okuyorum sanki ben yazdım yaşadıklarınızı hissettiklerinizi sanki ben hissettim artık biliyorum her arkadaşının hatta tanıdığının telefon rahberinde adı jon ya da bon jovi diye geçen tek kişi ben değilim ki bunu sadece bu siteyle değil bu ülkeyle ve dünyayla da çarpmak lazım belki dünya ötesinden bile dinleyenler vardır bu grubu kim bilir yaşam felsefesi mi hayır dostum onlar yaşamın ta kendisi.
meğer ne kadar da çokmuşum meğer hiçte yalnız sayılmazmışım yazılanları okuyorum sanki ben yazdım yaşadıklarınızı hissettiklerinizi sanki ben hissettim artık biliyorum her arkadaşının hatta tanıdığının telefon rahberinde adı jon ya da bon jovi diye geçen tek kişi ben değilim ki bunu sadece bu siteyle değil bu ülkeyle ve dünyayla da çarpmak lazım belki dünya ötesinden bile dinleyenler vardır bu grubu kim bilir yaşam felsefesi mi hayır dostum onlar yaşamın ta kendisi.
Çok iyi demişsin, aynen katılıyorum (ki sanırım aramızda katılmayan yoktur) buna:
"onlar yaşamın ta kendisi" ;)
dangerous kid
12-16-2009, 08:55 PM
görüşüme daha doğrusu gerçeğime katıldığın için çok teşekkür ederim mine çok sevindim bon jovi forever
phantom
03-21-2010, 07:16 PM
bi gün abime bon jovi dinletiodm o da hayran kaldı şarkısına bu adam yaşıyo mu die sordu dedim ki bon jovi nin sesinin alt yapısında göremedigimiz pek cok sey war :)
sunshine
03-28-2010, 05:20 PM
bon jovi bir yaşam felsefesi mi yoksa yaşam tarzıdır bilemiyorum ama yaşamsal bir şeyler olduğu kesin.bj ile yakın bi geçmişim var bu yüzden yanlış bi bilgi vermek istemem.ama onların müzikleri 'günlük pozitif enerji ve her şeye rağmen yaşamak' gibi.gerek şarkı isimleri,gerek giyim kuşamları,country havaları,gerek konserlerindeki mütevazi tavırlar,gerek who says you cant go home' klibindeki halkla içiçelik ve sıcaklık üzerine müzikal anlamda da klasik rock sınırları içerisindeki
yapı girince tadından yenmez oluyor adeta bilmiyorum bu bj'nin bir icatı mıdır yoksa bu tür altında kimi gruplar var mıdr ama evet başa dönersek bence o bir halk kahramanı:) yaşam pınarı,bilumum güzellik;)
Judas Priest
04-04-2010, 03:19 PM
Felsefe değil belki ama hayatımın büyük bi parçası. Her grup eminim bi insan için bi şarkı yazmıştır ama bon jovinin bi şarkısı bütün insanlar için.
gamze
12-23-2010, 05:22 PM
Yazı çok güzel olmuş tşk. Kesinlikle yaşamımın ayrılmaz bir parçası, always...
jambco
12-23-2010, 07:09 PM
Bence daha çok bir din.
jovistesra
12-24-2010, 12:00 PM
Zamanında Jonun doğumgününde yazdığım yazı
Fanatizm kelimesi negatif yüklü gibi o yüzden onu kullanamam ama bu adamların müziği,felsefesi,yaşam tarzları şu anki benin oluşmasında etkilidirler…İlk memleket sınırlarını aşma isteğini özgür ruhumun gezme ihtiyacı olarak tarif edemem çünkü tek amacım onları sahnede canlı izlemekti…Gerisi teferruat gibiydi tüm o insanlar,şehir,Paris bile…Ne zaman seslerini duysam çocukluğumdan kalan,çok aşina olduğum ve güvendiğim bir sesi duyar gibi hissediyorum.Hayatıma giren insanları bile berlirlediler…Kimi dost kimi sevgili oldu…Ortak olunca payda aile oldu…Hatta kredisi oldu kimi insanların benim hayatımda yerleri olması için…İyi ki doğdun Jon Bon Jovi…
in these arms
12-24-2010, 01:12 PM
esra bu yazı harika,tek kelimyle harika ,
jovistesra
12-24-2010, 01:14 PM
Blogumdan bir sahne:)Sağol ama aynı hissettiğiniz için kelimelere de gerek kalmıyor:)
misslakers28
12-25-2010, 12:41 PM
felsefe değil ama sadece bir grupta değil belki yaşamımın büyük bir parçasını kaplayan bir......virüs:D
93 senesinde girdi ve çok kısa bir anda heryerime yayıldı.biara ara verdim ama gene girdi:)hiç bir ilaç fayda etmiyor olgunluk ilacı bile:D alıştım ben virüsümle mutlu mesut yaşıyodum sonra ;benim gibi bon jovi virüslü birsürü kişi ile tanıştım arkadaş oldum.
şimdi arkadaşlarımla tek amacımız virüsümüzü herkese bulaştırmak bebek çocuk yaşlı demeden.
misslakers28
12-25-2010, 12:45 PM
…Ne zaman seslerini duysam çocukluğumdan kalan,çok aşina olduğum ve güvendiğim bir sesi duyar gibi hissediyorum… buarada negüzl ifade etmişsin duygularını esra
jovistesra
12-25-2010, 02:59 PM
buarada negüzl ifade etmişsin duygularını esra
çok sağol aynı duyguları paylaşabilmek çok güzel
Dilara JBJ
04-07-2011, 09:35 PM
Daha küçükken yabancı şarkıların anlamını bilmediğim halde dinlediğim o ton,o ses,o müzik,içimdeki kıpırtılara sebep olup o şarkıları yalan yanlış söylemeye çalışırken,kimi zaman bir moral bozukluğunda yaşama sevinci, o pozitif enerji,herşeye rağmen inan gibi mesajlarıyla kendi dünyanda yeniden eğlenceyi yaratmanı sağlayan,her yeni yaşta olgunlaşırsın misali her yılda ona kendini daha yakın hissetmek ve dinlediğin o şarkılarda kendini bulmak...Hatta onun şarkılarında kelimelerin arasına gizlediği mesajları anlamak\anlamaya çalışmak...
İşte insana bu duyguları yaşatan Bon Jovi yaşam felsefesi midir? yoksa bir grup mu?olarak tartışılabilir ama yazdığı her şarkı ve her melodisiyle benim ruhuma işlediği kesin:)Kısacası benim hayatımın felsefi olan Bon Jovi'nin anlamı budur;)
dangerous kid
04-07-2011, 11:10 PM
Daha küçükken yabancı şarkıların anlamını bilmediğim halde dinlediğim o ton,o ses,o müzik,içimdeki kıpırtılara sebep olup o şarkıları yalan yanlış söylemeye çalışırken,kimi zaman bir moral bozukluğunda yaşama sevinci, o pozitif enerji,herşeye rağmen inan gibi mesajlarıyla kendi dünyanda yeniden eğlenceyi yaratmanı sağlayan,her yeni yaşta olgunlaşırsın misali her yılda ona kendini daha yakın hissetmek ve dinlediğin o şarkılarda kendini bulmak...Hatta onun şarkılarında kelimelerin arasına gizlediği mesajları anlamak\anlamaya çalışmak...
İşte insana bu duyguları yaşatan Bon Jovi yaşam felsefesi midir? yoksa bir grup mu?olarak tartışılabilir ama yazdığı her şarkı ve her melodisiyle benim ruhuma işlediği kesin:)Kısacası benim hayatımın felsefi olan Bon Jovi'nin anlamı budur;)okey okey okey okey okey
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.