PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : V for Vendetta[2005]

king_o'swing
03-09-2008, 02:28 PM
Filmin konusu kısaca; Geleceğin İngiltere'sinde (2020) geçmektedir. Diktatör bir rejime bireysel bir başkaldırının nasıl toplumsal hale geldiğini anlatır.

V for Vendetta, Alan Moore'un yazıp David Lloyd'un çizdiği aynı adlı çizgi romandan (V for Vendetta) beyaz perdeye uyarlandı. Filmin başrollerini Hugo Weaving ( "V") ve Natalie Portman ("Evey Hammond") paylaşır.

İzlemekten son derece keyif aldığım bir film, ama çizgi romanlarını hiç okumadım açıkçası... Hugo Weaving in performansı mükemmele yakın, gerçi her yerde öyle zaten o adam =) Ben özellikle Natalie Portman dan bahsetmek istiyorum çünkü daha öncede izlemiştim oynadığı karakterleri ama bu filmle benim en sevdiklerim arasına girdi, vay be dedim Leon daki çocuk bu kız mıymış =)

county
03-09-2008, 07:45 PM
süper bir film matrix'den sonra bunu izleyince Wachowski'lerin çok derin, mantıklı düşünceleri olduğunu iyice anlıyorsunuz

Mine
03-22-2008, 10:57 PM
Bu filmi izlemedim ama etrafımda izlemiş olan hemen herkes çok pozitif konuşuyor, galiba bir ara izlesem iyi olacak

santafe
03-25-2008, 10:55 PM
remember, remember, the fifth of november, gunpowder treason and plot. i see no reason why the gunpowder treason should ever be forgot. filmimizin en unutulmaz sözüdür . Guy Fawkes gerçek hayat hikayesinden esinlenmiştir İngiliz tarihinin en büyük "vatan haini" olarak kabul edilen bu adam 1570-1606 yılları arasında yaşamış bir asker. 1593’te Katolik olur ve İspanyol ordusunun Hollanda’da bulunan birliğine katılır. Kısa zamanda askeri zekasıyla sivrilen Guy, 1604’te yurduna döndüğünde, İngiliz tarihinde "Barut Entrikası" (Gun powder plot) olarak bilinen bir olaya karışır. O devirde Katoliklere yapılan dini baskıya karşı gelmeye hazırlanan bir avuç insan, Westminister Sarayı’ındaki İngiliz Parlamentosu’nu o yılki ilk toplantı gününde havaya uçurmaya karar vermiştir. Plan ortaya çıkınca Fawkes, 4 Kasım’da suçüstü yakalanır, işkence edilir, bir süre sonra yandaşlarının adını verir ve çıkarıldığı mahkemede vatan hainliğinden hüküm giyerek 31 Ocak 1606’da sarayın karşısında asılır. Tarihlerindeki bu olayı İngilizler ülke demokrasisi zincirinde önemli bir halka olarak kabul ediyorlar. Her yıl yapılan bu kutlamalar hain Guy Fawkes’u hatırlattığı gibi zihinlerde demokrasinin değerini de pekiştiriyor.
Olayı tam anlayabilmek için İngiltere’nin son bir asırlık tarihine, özellikle dinsel gelişmelere bir göz atmak gerek ama bunu başka bir zamana bırakıp sizleri şimdi ateşli bir kasabaya götüreceğim. Anlatacaklarımdan sonra mutlaka bir kasım ayında İngiltere’nin güneybatısındaki Ottery St. Mary kasabasında kutlanan ateşli festivali görmeye geleceksiniz. Yalnız bu kasabada kutlanan festival 1600’lü yıllara dayanıyor. O tarihlerde bulaşıcı hastalıktan birçok insanın ölmesi üzerine, fıçıları yakarak deva bulunacağına ve cinlerin gideceğine inanıyorlar, o günden bugüne her kasım ayında Guy Fawkes ile birlikte bugünün anısına düzenlenen karnavalda, İngilizler ateşle oynuyorlar.

Ve kendiine v adnı veren bu arkadaşımız ki vendetta italyanca intikam demektir .Guy Fawkes'ın intikamını, kendi intikamını ve totariter rejime boyun eğmiş bütün ingiliz halkının intikamını alır 3'ü bir arada yapar ve film biter :)

king_o'swing
03-25-2008, 11:17 PM
"Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition"

Kendini böyle tanıtır V, ne söylediğine bi fikrim yok ama kulağa hoş geliyo =)

dn'z
04-27-2008, 08:37 PM
Ara sıra üniversite dışında film gösterimleri yapıyoruz (üniversite içinde yasağ) ve dün bu filmi gösterdik, ben de bu vesileyle ilk defa izlemiş oldum. Hayatımda izlediğim en iyi filmlerden biri diyebilirim ve 1 mayıs'a hazırlandığımız şu günlerde izleyicileri çok etkiledi.

Hugo Weaving ve Natalie Portman'ın oyunculuklarına hayran kaldım. Yönetmenlik ve kurgu da çok iyi. Bu filmi kesinlikle tavsiye ederim.

simorov riddle
04-29-2008, 09:11 AM
natalie portman'dan çok hoşlanmasam da, bence bu bir gerçektir ki V for Vendetta, şuana kadar izlediğim filmler arasında ilk 10a girmeye aday olacak nitelikte.
''siyasi düşünce'' konusunu işleyen filmlerden çoğu zaman uzak dururum, konunun tarafsız işlenmeyeceği ve sıkılacağımı düşünerek. ancak bu film ''siyasi düşünce'' konusunu aşarak işin ''inandığın düşünceye karşı sorumluluk'' ve ''bu sorumluluğu gerçekleştirmek için felsefe ve özgürlük'' boyutuna geçmiştir. izlemeyen arkadaşların izlemesini şiddetle öneriyorum. (bir akşam içecek soğuk bişey eşliğinde) (sonrasında bir yürüyüş de iyi gider aslında)

king_o'swing
04-30-2008, 09:15 AM
Yani evet bu filmde esas tema aslında siyasi düşünce değil, bir düşüncenin toplumu nasıl ayağa kaldırabileceği ve peşinden neler değiştirebileceği, günümüze çok benziyo tek sorun kendi kendimize uyanamayışımız..

"V" ye olan ihtiyaç diğer bi sorun da.

maxiko
03-03-2009, 09:39 AM
Über süper ötesi bir film,kesinlikle ölmeden önce yapılması gerekenler listesinde bu filmi izlemek olmalı herkesin.