PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tico Torres Haziran 2000 Blue Jean Röportajı

Ozanisius
03-06-2008, 04:32 PM
Rock müzik gruplarında davulcular hep geri planda kalır.Ve ben hep merak etmişimdir Jon Bon Jovi ve Richie Sambora neon ışıklarının altında bir büyüyü yaşarken David Bryan ve Tico Torres napar ne eder diye.Doğrudan bu soruyu sorduğum Tico gayet şık bir şekilde çalımladı beni:Ne sanıyosun müzik yapıyorum tabiki,bahçemle uğraşıp Yalan Rüzgarının saatinin gelmesini beklemiyorum :o

İnsanların sizi özlediğinin farkındasınızdır herhalde?
Evet These Days in üzerinden koskoca 5 yıl geçti ve bu 5 yıl içerisinden fanlarımızdan arzulu okadar çok mektup ve mail adık ki Bon Jovi nin dönüşü için herkezin istekli olduğunun farkındaydık.

Peki sana göre tüm dünya yeni bir Bon Jovi albümü için hazır bekliyormu?
Biz öyle umut ediyoruz.

Bu beş yıl içinde rock müzikte eğilimler değişti gibi geliyor bana.Korn ve Slipknot benzeri grupların yeni trendler olarak belirlediği bir piyasada Bon Jovi adına herhangi bir korkun yada endişen varmı?
Nedemek istediğini anlıyorum.Korn,Slipknot yada Backstreet Boys...Bon Jovi tüm dünyada 80 milyon albüm satmış bir grup.Biz hiç bir zaman doğrularımızdan taviz verip trendleri izlemedik.Adı geçen gruplara hayatta başarılar diliyorum;Bon Jovi trendlerin peşinden gitmez,böyle kaygıları yoktur.Klasik bir soundumuz var.Neden korkularım yada endişelerim olsunki?Üç albüm yaptıktan sonra nereye gideceği bile meçhul olan bir düzine grupla kendi grubumu niye kıyaslayayımki?Bon Jovi rock müzik tarihinin en kalıcı gruplarından biri oldu.

Peki yüzlerce grubun cirit attığı müzik piyasasında Bon Jovi'nin misyonu nedir?
Bon Jovi'nin misyonu insanları mutlu etmektir.Hayatı yaşarken sıklıkla tökezlersiniz,dünya güllük gülistanlık bir yer değil.Biz mesela konserlerimize gelen insanların sıkıntılarını o bir iki saat içinde atmalarını istiyoruz.Herhangi bir sosyal yada politik mesajımız yok.Tüm dengelerin insan olma olgusu üzerine kurulu olduğunu düşünüyoruz.Ve bütün insanlar bizim gözümüzde eşit değer taşıyor.Rock N Roll yada dance müziği dinleyen insanlar hepsinin mutlu olmasını arzulusundayız.

These Days yaptığınız en karanlık albüm olarak nitelendiriliyor.Bu albüme bu niteliği veren neydi?Yaşla ilgili bir şeymi?Hala These Days günlerindeki gibi karamsarmısınız?
Gençken daha iyimserdik evet.Yıllar geçtikçe bir dolu tecrübe ediniyorsun ve yaşlandıkça topal ördek konumuna düşebileceğin günlerin yakın olduğunu hissine kaplıyorsun.Ama These Days e hakim olan alaycı ve gerçekçi havanın bizim bu tür iç hesaplaşmalarımızla ilgisi yoktu.Karanlık bir albüm olduğu söylenebilir ama yeni Bon Jovi albümü ile kıyaslamamı istersen şunu söyleyebilirim;These Days'den dha farklı bir albüm oldu çünkü daha farklı bir dönem yaşıyoruz.Albüme iyimser bir hava hakim ve mutlu günler geri geldi diyebiliriz.

Yeni albümle ilgili birşeyler sormadan önce,size bu aralar en sık sorulan soruya kendim adına bir cevap almak isterim.Bu beş yıl içinde nerler yaptınız?
These Days'den kazandığımız parayı yedik,ha ha ha.Aslnı istersen These Days albümünün promosyonu için çok büyük bir turneye çıktık ve dünyanın her yerine gittik.Jon Destination Anywhere,Richie Undiscovered Soul albümlerini yaptı,albümlerinin tanıtımı için turnelere çıktılar.Bende bol bol resim yaptım ve hayatın keyfini çıkardım.

Peki sen bir solo albüm düşündünmü hiç?
Zaman zaman evet düşündüm,çok istedim.İspanyol Bolero'suna taparım.Böyle bir albüm yapmak için bir grupla stüdyoya girdim ve 60 şarkı kaydettik.Sizi sonuçtan sonra haberdar ederim.

Biraz dedikodu gibi olacak ama Jon ve Richie'nin albümleri için ne düşünüyorsun?
Bence Jon çok iyi bir Jon Bon Jovi albümü yaptı,gerçek bir Jon Bon Jovi albümü.Tamamen kişisel ve bir tek adam projesi olduğu için aynı zamanda bir rock vokal albümü olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum.Richie'nin albümü ise tamamen bir gitarist albümü.Her nekadar Undiscovered Soul'da başka tatlar olsada Richie'nin kullandığı gitar teknikleri bu albümü virtiöz albümlerine yakın kılıyor.

Bunca yıldan sonra birbirinize karşı ne hissetiğinizi merak ediyorum.Profesyonel adamlar olarak mesela stüdyoda yaşadığınız kavgalar birebir ilişkilerinizi etkiliyormu?
Biz insanlara birbirimizi takdim ederken buda akrdeşim Richie gibi ifadeler kullanıyoruz,dostluğu hiç bir zaman kaybetmedik.Müzik çalışmalarımızın olmadığı zamanlarda bile sık sık bir araya geliriz,dışarıya birlikte çıkarız.

Gelelim yeni albüme.Slippery When Wet ile arasındaki ilişki nedir.Sürekli Slippery... günlerindeki gibi şeklinde yorumlar yapıyorsunuz.
Şunu söylemem lazım,daha önce duymadığınız kadar güzel bir albüm oldu.İstek ve heyecanla çaldık.Slippery When Wet i yaptıktan sonra gerçekten çok şey değişti yıllar geçti ve dünyada en çok tanınan rock grubu olduk.İki albüm arasındaki bağlantı diğer albümlere oranla bu ikisine daha büyük heyecanla sarılmamız ve kullandığımız kavramlar,albümü dinlediğinde göreceksin son derece benzer.

These Days'i yaparkende kariyerinizin zirvesindeydiniz,herşey yolundaydı ve mutluydunuz.Sanki o dönemde durum daha farklıydı ama şimdi çok çok mutlusunuz da hayatınızın en neşeli albümünü yapmışsınız gibi davranıyorsunuz.Neden?
Firmamız böyle davranırsak iyi promosyon olur dedi de ondan,ha ha ha.Biz These Days'in de son derece pozitif bir albüm olduğunu düşünüyorduk stüdyodan çıktığımızda.Ama insanlar bunun karamsar bir albüm olduğunu söylediler.Şaşırtıcı ama sizin yaptığınız şeye yüklediğiniz anlamlar bazen insanların o şeye yüklediği anlam karşısında yokolup gidiyor bir süre sonra ona inanmaya başlayabiliriz.

Belki beş yıl aradan sonra biraraya geldiğiniz için hayatınızın en mutlu dönemini yaşadınız?
Evet,yeni başlamış veletler kadar heyecanlıydık ve stüdyo ortamı çok eğlenceliydi.

Albümün adı neden defalarca değiştirildi? Crush ismini iyi promosyon olur diye firmanızmı seçti?
1998 yılında demo kayıtlarına devam ederken albüm ismi olarak Sex Sells'i belirlemiştik ama bu şarkı daha sonra başka şarkılar eklenince albüm dışında kaldı.Sonra albüme One Wild Night demeyi uygun bulduk ama bu isimlede bir konser albümüymüş gibi duruyordu.En sonunda Crush'da karar kıldık çünkü özellikle Jon'a göre bu isim pek çok insan için pek çok değişik şey ifade ediyor ve insanlar üzerinde yaratmak istediğimiz etkide bu.

Yeni Bon Jovi şarkıları hakkında birkaç detay istesem?
Çok fazla şey söylemek istemiyorum.Ama sanıyorumki albümü dinlediğinizde ilk olarak yeni bir grupla karşı karşıya olduğunuz hissine kapılacaksınız.Yinede Bon Jovi olduğunun bilincinde dinleyeceksiniz albümü.Oldukça deiğişik şarkılar yazdık.Gerçek bir grup albümü yaptık.Herşeyin yanı sıra çok geniş orkestrasyon kullandık ve enstrumanlarımızı daha organize edilmiş bir şekilde çaldık.Göreceksiniz eski Bon Jovi şarkıları tadında ama daha güçlü şarkılarımız var.

Crush için büyük bir geri dönüş albümü diyebilirmiyiz?
Bunun bir dönüş olduğunu düşünmektende çok hoşlanmıyoruz.Bu beş yıl ara verilen fakat sürekliliği olan büyük bir projenin şimdilik son ayağı.2000 yılına girdik ve şimdi kendimizi son birkaç yıla oranla daha istekli ve daha taze hissediyoruz.Yapmak istediğimiz şeyler için imkanlarımız genişlemişti,stüdyoya girdik çaldık,stüdyodan çıktık herşey harika gidiyor.

Peki Bon Jovi için Amerikan rock müzik efsanesi diyebilirmiyiz?
Bence sakıncası yok ama bizim büyüklüğümüzü yeterince ifade edebiliyormu emin değilim,ha hah ha.Şaka bir yana Bon Jovi'yi asla sıkılmayacak müzik fanları olrak nitelendirmenizi tercih ederiz.

Röpörtajın başındna beri bir müzik fanı ile konuştuğumun farkındayım zaten,samimiyetin için teşekkür ederim.Peki eklemek istediğin birşey varmı?
Bende senin nezdinde insanların ilgisine teşekkür ederim.Her şey eskisinden daha iyi olacak başka bir şey söylemek istemiyorum

röportaj:Özlem Gürel

in these arms
03-06-2008, 06:50 PM
tico yaa tico i,şte, hergeen gün eskimiyoda yenileniyo sanki

Mine
03-06-2008, 09:48 PM
Hatırlıyorum bu röportajı; o sayıyı alıp daha marketten çıkmadan okumaya başlamıştım :) Vay be... Neredeyse 8 yıl olmuş.. zaman ne kadar hızlı geçiyor :eek:
İyi olmuş buraya eklediğin, eline sağlık Ozan.

Kewser
03-06-2008, 09:53 PM
Vayy be!!Tico nun Bolero sevdigini bilmiyodum!! :eek: Şaşırdm..! :cool:

SPAWN-TheUndead
03-07-2008, 03:14 AM
Sagol ozan.Bende almıştım yanılmıyorsam yada arkadaşım almıştı okumuştum.

Ozanisius
03-07-2008, 01:05 PM
Önemli diil herşey Bon Jovi ve sizler için

county
03-09-2008, 10:18 PM
evet ben de blue jean'de okumuştum bunu

rusedski
04-09-2008, 04:06 PM
güzel röpörtajdı.
hala durur evimde. ancak crush albümü üçün fazla iyimser bulmuştum.

yaprakgil
02-21-2009, 10:59 PM
tico nun solo album dusundugunu bilmiyordum paylasim icin tesekurler