Orijinalini görmek için tıklayınız : Hugh Mc Donald
SPAWN-TheUndead
02-24-2008, 09:33 PM
Hug Mc Donald
http://img144.imageshack.us/img144/4137/hm05jn8.jpg (http://imageshack.us)
28 Aralık 1950 Philadelphia doğumlu olan Hugh McDonald gruba Alec John Such atıldıkdan sonra 94 yılının sonunda gelmiştir. Hugh çok tecrübeli ve usta bir bass gitaristi olup bugüne kadar neredeyse çalmadıgı star kalmamıştır. Mariah Carey, Tina Turner, Cher, Wille Nelson, Ringo Starr, Michael Bolton,Lita Ford,Alice Cooper çalıştığı isimlerden sadece birkaçıdır. Runaway kaydında ve Jon Bon Jovi'nin solo albümü Destination Anywhere'de de çalmıştır.
jbjey88
02-26-2008, 04:56 PM
bazen üzülüyorum ona ne biliyim o kadar iş yapıyo usta bi gitarist ama kimse doğru düzgün tanımıyo bi çok yere bizimkiler 4lü olrak gidiyorr adamcagız sanki hep dsısarda kalıyor:(
Ozanisius
02-26-2008, 05:40 PM
Alec'in tarzı bi başkaydı tam bir glam metal sahne adamıydı
Bence bu kısmı Hugh Mc Donald değil yardımcı müzisyenler ve sahne müzisyenleri ws gibi bir başlıka çewirin Bon Jovi Alec'in hatrasına saygısızlık yapmak için Hugh Mc Donald'ı resmen gruba dahil etmedi hiç bir yerde de grubun resmi elemanı diye geçmez!!!!Sadece kayıtlar ve konserlerde yardımcı müzisyenlik yapıyor.Hiç bi albüm kapağında Hugh Mc Donald resmi yok mesela These Days albümünde sadece 4 kişi resmi war.Ayrıca bence Desmond Child, Hugh Mc Donald'dan daha önemli Bon Jovi tarihinde.Bu sitede Desmond Child da olmalı.Bence cidden bu bölümü değiştirin!!!Yöneticilere önemle duyurulur!!!!!!
ben katılmıyorum, burda Hugh ile ilgili bir başlık olması Alec'e saygısızlık değil, niye olsun ki? Sonuçta resmi eleman olmasa da grubun basçısı kaç yıldır, dışlanmayı hak etmiyor yani bence dışlanmamalı. En azından fanlar tarafından. Zaten çok seviliyor bildiğim kadarıyla.
Ozanisius
03-22-2008, 06:28 PM
ben katılmıyorum, burda Hugh ile ilgili bir başlık olması Alec'e saygısızlık değil, niye olsun ki? Sonuçta resmi eleman olmasa da grubun basçısı kaç yıldır, dışlanmayı hak etmiyor yani bence dışlanmamalı. En azından fanlar tarafından. Zaten çok seviliyor bildiğim kadarıyla.
Bir yerde biyografisi ws olur ama Jon'unki gibi ana başlık olmaz öyleyse Bon Jovi'nin başlığı gibi büyük konuları her sahne elemanı,geri vokaller,kemancılar ws içinde açalım
Bir yerde biyografisi ws olur ama Jon'unki gibi ana başlık olmaz öyleyse Bon Jovi'nin başlığı gibi büyük konuları her sahne elemanı,geri vokaller,kemancılar ws içinde açalım
Tabii herkesin fikri aynı yönde olmak durumunda değil, ama örneğin sence Desmond Child Hugh'den daha önemli diye Hugh yerine Desmond başlığı açılmak zorunda da değil kimse, öyle değil mi? Buyur, istersen sen ekle Desmond'la ilgili bilgileri. Belki zaman içinde Mike Rew, Obie O'Brien vs. ile ilgili notlar da koyarız siteye, çok da hoş olabilir aslında.
Hugh için Jon gibi veya diğer elemanlar gibi bir başlık açmak da gayet doğal bence, sonuçta çok uzun süredir grupla hem stüdyoda hem turnede Hugh. Herhangi bir additional musician sayılmaz yani, söz gelimi Lorenza (şu seviml (!) kemancı bayan) veya Bobby Banderia'dan uzun süredir Bon Jovi'yle iç içe Hugh.
Uzun kafın kısası bence bu başlığın burada olması hiçbir sorun yaratmıyor.
Ozanisius
03-22-2008, 06:41 PM
Tabii herkesin fikri aynı yönde olmak durumunda değil, ama örneğin sence Desmond Child Hugh'den daha önemli diye Hugh yerine Desmond başlığı açılmak zorunda da değil kimse, öyle değil mi? Buyur, istersen sen ekle Desmond'la ilgili bilgileri. Belki zaman içinde Mike Rew, Obie O'Brien vs. ile ilgili notlar da koyarız siteye, çok da hoş olabilir aslında.
Hugh için Jon gibi veya diğer elemanlar gibi bir başlık açmak da gayet doğal bence, sonuçta çok uzun süredir grupla hem stüdyoda hem turnede Hugh. Herhangi bir additional musician sayılmaz yani, söz gelimi Lorenza (şu seviml (!) kemancı bayan) veya Bobby Banderia'dan uzun süredir Bon Jovi'yle iç içe Hugh.
Uzun kafın kısası bence bu başlığın burada olması hiçbir sorun yaratmıyor.
Jon'unki gibi bir başlığada gerek yok ne Hugh ne Desmond nede bi başkası için sonuçta grubun 4 kişilik kadrosundan değiller 4 kişi ile diğerleri arasında bi fark olmalı tabiki Hugh sitede olmalı ama böyle ana forum başlığı şeklinde değil bence
simorov riddle
04-01-2008, 12:13 PM
ya o diil de, grup gerçekten de Alece saygısızlık yapılmaması için mi Hughu resmi üye olarak kabul etmedi?! bunu yeni öğreniyorum ve çok şaşırdım.. bence tuhaf..
ne olursa olsun 94ten beri bu adamlarla çalıyorsa, diyecek pek bişey yoktur bence. çok fazla izlemedim ama bass gitarı biraz da olsa tanıyan biri olarak iyi bir bassçı olduğunu düşünüyorum.
Captain_Kidd
04-01-2008, 12:18 PM
Eğer bir gün Alec geri dönmek isterse açık kapı olsun diye hiç bir şeklde gruba resmi bir üye olarak bassçı almama kararı almışlardı.
Hugh çok iyi bir bassçıdır çalıştığı kişilerde bunu göstermekte zaten Alec'e göre tek zayıf noktası şov adamı olmayışı yada sahnede sönük kalması.
SPAWN-TheUndead
04-01-2008, 06:25 PM
Eget dogru yigit.Adamı izliyorum sanki sahnede yok.Bir insanda hiçmi ruh olmaz kardeşim ya.Bi hareket yap.En manyak hareketi dizleri kırması :D Başka bir hareketi yok zati gencin :D
Evet beyler, çok haklısınız, hakikaten fazlasıyla sakin Hugh. N'apalım, herkes Jon gibi hoppidi hoppidi zıplayacak değil, O'nun da tarzı öyle diyelim. :D Ayrıca çok da sevimli bir kişilik, öyle değil mi? Demezsin Bon Jovi'nin basçısı, sanki yan komşu, o kadar sakin, kendi halinde bir tip (tanışan fanlar da öyle diyor zaten) Basçılığına gelince, bence A kalite kesinlikle!
canlı performanslarda dikkat ettimde sahnede emanet gibi duruyo :) ama çok iyi çalıyomuş hakketen
tuuuche
04-02-2008, 10:41 PM
Eget dogru yigit.Adamı izliyorum sanki sahnede yok.Bir insanda hiçmi ruh olmaz kardeşim ya.Bi hareket yap.En manyak hareketi dizleri kırması :D Başka bir hareketi yok zati gencin :D
Bayılıyorum onun diz kırmasına yaaa... puhahaha :D :D
Pek anlamasam da adam süper çakmasa kabul edilmezdi zaten de mi ama??? :)
Lütfen o pek sevimli şeker mi şeker Lorenza :eek: için bi şey yapmayalım
king_o'swing
04-02-2008, 11:29 PM
İlah ya, jon yetişemiyo Hugh nün coşkusuna =)
in these arms
04-03-2008, 11:58 AM
çok sönük yahu ,ama çok hareketlide düşünemiyorum hugh u ,bence kendine yakışanı yapıyor ama gruba yakışıyor mu oda tartışılır,ayrıca ne kadar bunu kabul etmesekte bizimkilerin biraz yaşlanıp ağırlaştığıda ortada,hugh da yavaş yavaş sırıtmamamya başlar,zaten iş bu saatten sonra daha çok kaliteye bakıyoı e oda hugh da var zaten
elifarwen
06-12-2008, 07:09 PM
BJ nin Hugh'i hala gruba dahil etmemeleri tuhaf bence, Alec icin acik kapi birakmak icin oldugunu da sanmiyorum kac yil gecmis aradan,ustelik Alec'i gruba yetmedigi icin cikarttiklarina gore (roportaji bulursam atarim linki) Metallica yeni basciyi sak die gruba dahil etti ki ben onu gruba yakistirmiyorum ama Hugh'a haksizlik yapliyor bence.Belkide grubu biz unlu ettik o sonradan katildi die kabul etmiyorlardir.Ayni Jonun Runaway le tek basina une kavustugu icin gruba kendi soyadini vermesi gibi ben oyle dusunuyorum.Olmayadabilir.David bu durum icin mikrofon kimdeyse onun sozu gecer demisti.
yaprakgil
04-13-2009, 04:06 PM
ben sahsen hugh mc donald ın bon jovi de çaldığın andan ittibaren grubun resmi üyesi olmasını isterdim . sonuçta her ne olduysa verilmiş bir söz vardır belki? bon jovi elemanları bu sürenin bukadar uzun sürmeyeceğini alec in gruba kısa bir süre sonra döneceğini düşündüler ve bu şekilde gelişti...? sadece konserlerde kayıtlarda vs ofis elemanı gibi gelip işini yapıp gitmesi ( görüntü pek hoşuma gitmiyor ) bence bon jovi nin elemanı olsaydı duyacağımız bassa kadar farklı olurdu .. benim dusuncem bu sekılde
FanOfJovi
05-15-2009, 09:47 PM
Ne kadar zamandır öyle bilmiyorum ama wikipedia'da Hugh da "members"da gösteriliyor. Galiba artık o da bir "official" Bon Jovi üyesi:)
FanOfJovi
05-15-2009, 09:53 PM
Hala unofficial yazıyormuş. Heyecanıma yenik düşüp direk buraya yazmıştım. Yanlış alarm oldu galiba.
UgUrTaN
05-16-2009, 01:16 AM
Temel bir grup ensturmanlarına bakıldığında..
vokal + lead gitar + bass gitar + davul + klavye olarak tanımlarız.
bass gitar olmazsa şarkıda olmaz konserde.. Bir parçanın herşeyidir bass, altyapısıdır. Bu açıdan bakıldığında bass gitaristin grup üyesi olması gerekir, yardımcı müzisyenler gibi değildir.
Bon Jovi ye baktığımızda aslında grup diye birşey olmadığını görüyoruz. Şirket sahibi Jon ve diğer herkes (Richie dahil) jonun elemanları olarak gözüküyor. Kağıt üstünde herşey böyle.. Tüm parayı jon alıyor ve herkesin parasını jon dağıtıyor, sahne elemanından richie ye kadar.. tabiiki herkesin aldığı farklıdır, şirket içi pozisyon gibi.. ama patron = jon
Runaway in sahibi jon, şarkıyı kendi yapıyor, daha sonra konserler vermeye geldiğinde sıra elemanlarını topluyor hepsi bu.. O yıllarda da grup müziği ön planda olduğundan grup olarak lanse ediliyorlar..
Metallica da böyle değil, herkes eşit ve grup üyesi.. cliff öldüğünde yerine jason geldiğinde de direk üye oldu, yeni basçıda öyle oldu, seçmeler falan yaptılar.. jon ise arkadaşı olan hugh dan rica etti bassları çalması için..
Hugh bana sevimli geliyor, bir alıp veremediğim yok, çok uzmanı değilim ama bass gitarda iyi olduğuda bir gerçek..
Ancak alec dönemindeki şarkılara baktığımızda özellikle livin on a prayer, keep the faith gibi, çok güçlü bass lar görüyoruz, resmen şarkıya hayat veriyor ve hatırlanası yapıyor.. Alec dönemindeki şarkıları dinlerken bass ı açıyorum, sonraki dönem şarkılarda ise vokali.. Arada fark olduğu bir gerçek..
Biraz uzun oldu ama şöyle bağlayayım.. bende hugh u çok bağdaştıramıyorum grupla, yardımcı müzisyen gibi kalması daha iyi bence.. ama bon joviye katkısı inkar edilemez ve hakettiği yeride almalıdır jovi tarihinde..
Uğurtan'a katılıyorum, Hugh iyi bi basçı, tatlı da bi insan.. Ama Alec daha esaslıydı açıkçası. Basçı olarak yani. Gruba başka anlamlarda zarar vermesi, anlaşmazlıklar vs. sonucu malumunuz bizimkilerin yolları ayrıldı Alec'le. Hugh O'nun yerini almadı bence hiçbir zaman; yani Alec ayrı, Hugh ayrı. Bir de Jon'un dediği gibi "the one and only boss" olması durumundan ötürü zaten grupta herkes patrona amade. Official member olmaması da bence çekirdek kadroya birinin eklememe prensibiyle ilgili. Herneyse, sonuç olarak Bon Jovi deyince Jon, Richie, Dave & Tico geliyor akla. Hugh de grubun bassisti. İlerleyen yıllarda örneğin Lorenza Ponce da "Bon Jovi'nin kemancısı" olarak anılabilir, ama diğer ilave müzisyenlere oranla Hugh hep daha farklı bir yerde olur gibime geliyor.
county
05-16-2009, 02:48 PM
hugh mcdonald kaliteli bir müzisyen bence gruba da çok yakışıyor onun dışında ben bu adamların artık resmi üye mi additional müzisyen mi gibi bu tarz şeylerin akıllarından geçtiğini düşünmüyorum, bon jovi her zaman birlikte müzik yapan ve şarkılarıyla insanları kendine bağlayan beş kişidir bence. bir bar grubudur, basit ve stadyumda veya arenada gerekirse de bir barda 100 kişiye çalabilecek bir grup
belki 80'lerde ve 90'ların başında o "brotherhood" kavramı vardı ama sonrasında yaş ilerledikçe ve varmak istenilen hedeflere fazlasıyla ulaşılınca grup için böyle kavramlar ortadan kalktı...
bence en iyiside bu, müzik gruplarına takım tutar gibi fanatizmle yaklaşmak çok saçma geliyor bana(öyle birşey dendiğinden veya birisi öyle olduğu için demiyorum)...
neyse uzattım...
FanOfJovi
05-16-2009, 04:29 PM
Umarım benim dediklerim "member yada değil" takıntısı gibi anlaşılmamıştır. Sadece wiki'de öyle görünce boş bulundum galiba. Hugh herkesin de katıldığı gibi çok iyi bir basçı, iyi basçıları örnek almış ve iyi müzisyenlerle çalışmış sonuçta. "Zane meets Oasis"de Zane bir laf söylemişti: Bas çalmak kolaydır fakat iyi bas çalmak zordur diye. Gerçekten de katılıyorum ve Hugh'ı da iyi bassçılar kategorisine sokmak gerektiğini düşünüyorum. Her ne kadar Alec herkesin kalbinde -ve tabiki müziksel anlamda- ayrı bir yer tutsa da Hugh'ın daha hafif bass çalmasının bir eksiklik olduğunu düşünmüyorum. Herkesin bir stili var sonuçta. Kıssadan hisse, asla grup üyesi ya da değil şeklinde değerlendirmiyorum bu durumu. Sadece hem stüdyoda hem de sahnede grupla her zaman birlikte olan birinin en azından grup üyesi olarak düşünülmesi hoşuma gitmişti. Hem sizlerin de bu konuda görüşlerinizi almam iyi oldu. Önemli olan müzik...
FanOfJovi
12-28-2009, 08:45 PM
iyi ki doğdun Hugh!!!
Captain Crash
07-29-2011, 01:05 PM
Hugh amcamın A kalite bir basçı olduğunu ben tartışmam açıkçası, özellikle These Days albümündeki performanı bence çoook çok harika, konserlerde zaten çok başarılı. Ki anladığımız/gördüğümüz/duyduğumuz kadarıyla da gerçekten kaprissiz, hırsları olmayan ve sakin bir insan. Çok datlu kendisi bence, ben ona Hugh amca demeyi tercih ediyorum, görsem mesela "Hüu Amcaaaaa" diye sarılmak isterdim : )
Bizim çocukların da eğlence kaynağı aslında kendisi, gerek stüdyoda gerekse sahnede. Stüdyo anıları için youtube da BJTV videolarını izleyin, funny moments Bon Jovi diye aratın, ne demek istediğimi göreceksiniz : )
Mesela JBJ tarafından takılan lakaplarından birisi "Huge" dur, çünkü büyük bir amca o!
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.