Orijinalini görmek için tıklayınız : U2
Captain_Kidd
03-02-2008, 09:10 AM
http://www.andywillsher.com/gal/gallery1/gallery_1/slides/u2.jpg
İrlandalı rock müzik topluluğu. Dünyanın en iyi Rock gruplarından biri kabul edilirler ve tam 22 tane Grammy ödülleri vardır.
Grup Dublin İrlanda'da 1976 yılında kurulmuştur. U2 ismini ise 1977 yılında Dick Evans'ın Virgin Prunes grubunu kurmak üzere gruptan ayrılmasından sonra almıştır.
U2 ismi Bono'nun fikri olup, Bono "U2" isimli soğuk savaş sırasında (1980-1990) kullanılan Amerikan casus uçaklarından almıştır.
Grup orijinal kadrosunu devam ettirmektedir.
Bono (gerçek ismi Paul Hewson, 1960 doğumlu, gruptaki görevi vokal) The Edge (gerçek ismi David Evans, 1961 doğumlu, gruptaki görevi gitarist ve geri vokaller) Adam Clayton (1960 doğumlu, gruptaki görevi bass) Larry Mullen Jr (1961 doğumlu, gruptaki görevi davulcu)
The Joshua Tree(1987), Achtung Baby(1991) ve All That You Can't Leave Behind(2000) en başarılı albümlerindendir.
Grup aynı zamanda mükemmel sahne performansı ve show sergiler. 1997'de ki POP MART dünya turları sırasında kullanılan 700m2 lik ekran dünyada bir konserde kullanılan en büyük ekran olmuştur.
Studio Albumleri:
Boy (1980)
October (1981)
War (1983)
The Unforgettable Fire (1984)
The Joshua Tree (1987)
Rattle and Hum (1988)
Achtung Baby (1991)
Zooropa (1993)
Original Soundtracks 1 (1995) (released under the pseudonym "Passengers")
Pop (1997)
Best of (1998)
All That You Can't Leave Behind (2000)
How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)
Ozanisius
03-02-2008, 10:06 AM
Ne diyim pek bi elektrik alamıyom çok slowlar yaaa
maxiko
03-15-2008, 10:47 PM
One,Elevation,Electrical Storm herkesin dinlemesi gereken şarkılar;)
misslakers28
03-19-2008, 09:27 PM
şimdilerde biraz sönükler ama 1980 ve 1993 yılları arasında çıkardıkları albümler bence muhteşem
one
it's alright
sunday bloody sunday
stay,
with orwithout yov
where the streets have no name
numb
new years days
l will follow
hold me thrill me...ve daha nicesi
ayrıca1993 senesinde frank sinatra ile yaptığı düetinide izlemenizi tavsiye ederim
http://www.dailymotion.com/video/x3jss_bono-frank-sinatra-got-you-under-my_extreme
hem bence dünyanın en önemli rock gruplarından biri...
işte size u2'dan birkaç konser kaydı
sunday bloody sunday http://www.dailymotion.com/related/4567912/video/xb0q_u2-sunday-bloody-sunday
one http://www.dailymotion.com/related/14282/video/xmixb_with-or-without-you-u2-live
where the street have no name http://www.dailymotion.com/related/1050959/video/x2e04u_u2-where-the-streets-have-no-name-l_music
in these arms
03-19-2008, 09:59 PM
hold me thrill me kiss me , stay çok iyi parçalar...bence çok kaliteli bi grup
jbjkızı
04-04-2008, 03:44 PM
bu grubu hiç sevmiyorum şarkıları ve kendileri hiç iyi değil ayrıca kendileri türk düşmanı küm bizden nefret ederse biz türklerden bende onlardan nefret ediyorumm
misslakers28
04-16-2008, 07:02 AM
yeni albüm için uzun süre dublin'de olan u2 "boy" "october" "war" adlı üç albümününtekrardan piyasaya çıkıcağını açıkladı!(yeni albüm çalışmlarına brian eno ile çalışacak)
albümlerde yeni şarkılar da olacak
ozlem
04-22-2008, 12:22 PM
Baba Gruplardan olan U2 yu izlemek , dinlemek - Bono'nun dünya güzelliği için yaptıklarına şapka çıkarmak ayrı bir zevk. Konser DVD leri ni arada çıkarıp izlediğimde çok rahatlığımı hissediyorum. Bir One , bir with or without you , bir Greenday ile working class hero , bir sunday bloody sunday yabana atılabilir parçalar değil.....
calamıty jane
10-05-2008, 08:43 PM
su dunyda nefretttttt ettıgımm 2 grup varr bir u2 iki coldplay dırr oasıs ve queen harıc ıngılz grupları hıc sevmem
king_o'swing
10-05-2008, 09:03 PM
su dunyda nefretttttt ettıgımm 2 grup varr bir u2 iki coldplay dırr oasıs ve queen harıc ıngılz grupları hıc sevmem
Bende bu mesajların amacını anlamıyorum bu mesajlar derken sadece bi gruba olan kinin iletildiği mesajları...U2 fanı olduğum söylenemez ama böyle mesajlar karşısında sevesim geliyor...Sahne performansı berbat, sesi berbat dersin de beğenmediğini söylersin ondan bundan nefret ediyorum demezsin...
Herşeyden öte U2 irlandalı bir gruptur =)
jovistesra
10-06-2008, 11:08 AM
one tree hill çok iyi bir parça zaten joshua tree süper albümdü bn bunların achtung baby diye çakma bi grupları var studio live da izledim istanbulda onlar bile iyiydi...
calamıty jane
10-06-2008, 11:33 AM
dogru yaa irlandalıı cok pardon
santafe
10-06-2008, 06:24 PM
Bunların benim lise zamanıma denk gelen bir tane ''pop'' adında albümleri var ki evlerden ırak aman diyeyim ama buna nazaran tabiki one - with or without you- i still haven't found what i'm looking for - beautiful day - stuck at the moment güzel şarkılarındandır , dünyanın en politik grubudur , Bono'nun zamanında Türkiyeye insan hakları gelmeden bizde gelmeyiz türünden demeçleri vardır, Scorpions ta bir zamanlar ırkçı nasionalist tavırlarla türk düşmanı demeçler verip buraya konsere gelmemişlerdi ama aç kalınca yolları düştü , U2 nun da düşer mi bilemeyiz, gerçi bir avrupalı penceresinden bakıp midnight expressi izleyip, ülkesindeki , şehrindeki süs havuzlarına don atlet girip arabasının kasetçalarından bilimum ibo , müslüm türevlerini çığırtan bir insan guruhu görünce nefret etmişlerdir , ne yazıkki kalifiye iyi eğitim görmüşler kesim değil , Turkiyenin ortaalt ve alt sınıf insanları gitmiş orda yabancıları türklerden başarıyla nefret ettirmişlerdir .
county
10-07-2008, 01:21 PM
bu bono insan hakları diyerek Türkiye'ye gelmiyor fakat tam bir amerika düşkünü gerçekten son derece zıt bir durum. Bu kafa yapısındaki kişiler her zaman barış ve yardım mesajları veriyorlar ve insanlar da inanıyor, dünyada düzeni ve insanlığı sağlamak için yoksul ve geri bıraktıkları ülkelere bakmak yerine kendi ülkelerine ve kişiliklerine baksalar keşke...
ivoj nob
01-12-2009, 09:35 AM
Bono'nun siyasi anlamda yaptığı girişimler hakkında yorum yapmak istemiyorum ama U2, müzik tarihine damgasını vurmuş, cok güzel albümleri ve şarkıları olan (kötü olan bazı albüm ve şarkılarının yanında) bir grup. Türkiye'ye, insan haklarının yeterince olmadığını iddia ettikleri için gelmiyorlar. Forumda bir arkadaş bu sebepten dolayı 'Türk düşmanı' diye bir yorum yapmış ama yanlış tabii bu yorum, o kapıya çıkmıyor ifade ettikleri..
Ama Bono'nun siyasi girişimleri biraz yapmacık geliyor. Kendisine kıl olmuyor değilim...
Ozanisius
01-12-2009, 10:59 AM
Bono'nun siyasi anlamda yaptığı girişimler hakkında yorum yapmak istemiyorum ama U2, müzik tarihine damgasını vurmuş, cok güzel albümleri ve şarkıları olan (kötü olan bazı albüm ve şarkılarının yanında) bir grup. Türkiye'ye, insan haklarının yeterince olmadığını iddia ettikleri için gelmiyorlar. Forumda bir arkadaş bu sebepten dolayı 'Türk düşmanı' diye bir yorum yapmış ama yanlış tabii bu yorum, o kapıya çıkmıyor ifade ettikleri..
Ama Bono'nun siyasi girişimleri biraz yapmacık geliyor. Kendisine kıl olmuyor değilim...
Eski İngiltere Başbakanı,İngiltere'yi Amerika ile Irak'a sokan Tony Blair ile kankadır Bono bey....Sonra gel de insan haklarından bahset...Saçma...
Captain_Kidd
01-13-2009, 05:38 PM
Şu U2 nun yaptığı kötü albümlerden kastınız Achtung Baby ise çok yazık.
U2 nun 90larda yaptığı şu deneysel albümler "Achtung Baby","Zooropa" ve "Pop" hepsi iyi şarkılar içermekte.Ama içlerinde en iyisi tabiki Achtung Baby tek kelime ile boş şarkı yok.Zooropadan Stay(Faraway so close) Pop albümündende Gone ve Staring At The Sun çok sevdiğim şarkıalrdır ve bu şarkılar hala U2 konserlerinin vazgeçilmezleri arasındadır.
The Edge hakkındada bikaç şey sölymek gerekirse, metal kafaların hiç bizaman anlayamayacağı tarzdan bi gitarist. Ve benim U2 dinlememdeki en büyük etkenlerden biri.Kendi tarzını kendi tonlarını yaratmış riffleri ve melodileri setup ını kurmadan kolay kolay çalınmayacak iyi bir besteci ve saygı duyduğum bir müzisyen ayrıca seside en az Bono kadar iyi.
Bu arada 80lerdeki U2 yu tartışmam bile.2000 yılında çıkan All That You Cant Leave Behind albümüde bana göre The Joshua Tree ve Ahctung Baby nin ardından en iyi U2 albümüdür.
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.