PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bon Jovi protest bir grupdur

dangerous kid
07-14-2010, 10:47 PM
Daha dünmüş gibi hatırlıyorum bir çoğunuzsa yeni yaşıyorsunuz. Bon Jovi pop grubudur, bon jovi suya sabuna dokunmaz, bon jovi şudur bon jovi budur... Bon Jovi son albümünde work for the working man'e yer vermiştir ki kendilerinin ülkesinde bizim ülkemizde ki gibi işçiler, maden işçileri göçük altında can vermiyorlar, ki hiç birinin hakkı geride kalmış ülkelerde ki kadar sömürülmemiştir...Ama hangi emeği sömürülen insan hangi ülkede yaşarsa yaşasın work for the working man doğru düşünen bir insan tarafından - ki bu insan dünyada en zengin ve rahat yaşamlardan birini sürenlerden biridir- tüm bu bahtsız insalara ithaf edilmiş ve destekçi yönünü hiç geri plana çekmemiş BABA bir şarkıdır. Bir stenom olsam daha çok uzun yazacağım. ancak şimdilik yok. Yazımı şimdilik şöyle tamamlayabilirim aklıma ilk gelen protest bon jovi şarkıları, suyla sabunla elini yüzünü yıkayan bon jovi şarkıları, ne kadar popçu olduğumuzu söyleyen varsa onlara açılmaz bir kapak olacak bon jovi şarkıları; Runaway, King Of The Mountain, Living In Sin, Hey God, These Days, Something To Believe In, It's My Life, Undivided, Everyday, Sayarken fark ettim ki Jon'un imzası olan bütün şarkılarda içten içe yanan bir ateş, en derinlerden en yükseğe fışkıracak bir isyan var karpuz gibi seçmece yapmak aslında hayatın her noktasında kendimi alıkoymam gereken bir zevk veren yanılgı. Neyse 33 yaşındayım ve hala bu bon jovi'ye negatif yaklaşan mallara laf anlatmaya çalışıyorum. Üstelik bir bon jovi'ye saygı duyan saygıdeğerler sitesinden :)

Judas Priest
07-15-2010, 01:55 PM
bence değildir. şöhret basamaklarına ilk çıktıklarında Rock'n Roll'un optimist tarafını icra ederek basit sözler yazan bir gruptu bon jovi. protest gruplar(sanatçılar) bence tamamen kendini bu işe adayanlardır. örneğin bob dylan gibi. her ne kadar highway 61' albümünden sonra rock n roll'a kaysa da bütün dünyada protest sözleriyle biliniyor. Bon jovi bu bakımdan pop müzikteki yeri bob dylan, joan baez, neil young gibilerden çok the beatles gibi eğlendirici rock n roll'dan geliyor. yani bir grubun 200 şarkısından 4-5 tanesi politik sözler barıdırıyor diye bence protest bi bakış açısına veya yapıya sahip olmaz. çünkü bu grup zamanında bad medicine gibi şarkılar yaptı. her ne kadar bells of freedom gibi şarkılar yapmış olsa da...

dangerous kid
07-15-2010, 03:18 PM
4-5 tanesi politik sözler barındırıyor diye bir yaklaşım aşağılayıcıdır.

Judas Priest
07-15-2010, 07:46 PM
gerçekten olaya nerden baktığınıza bağlı. örneğin bounce'da ben hiç bir zaman protest bi yan farkedemedim.

dangerous kid
07-15-2010, 09:08 PM
Benim bakış açıma göre bir konu hakkında özgün tavrını koyabilmek, kendi anti duruşunu sergileyebilmek protest kimlikten ileri gelir. Bu anlamda söz konusu Bounce'sa Undivided'dan, Everyday'e, Joey'den, Bounce'a hemen hemen bütün şarkılar protest duruşa örnek gösterilebilir.

Judas Priest
07-15-2010, 10:25 PM
kendi açından haklı olabilirsin. haklısında. protest bakış açısı bana göre "günü yaşa, yarın yok" felsefesinden çok savaş, din, adeleti ifade ediyor. en azından benim gibi phil ochs ve bob dylan hayranı biri için. bu konu herkes için değişebilir eminim the clash, ramones gibi grupları dinleyen biri içinde farklıdır. fakat bana bayıla bayıla dinlediğim bounce, crush, new jersey ve daha nice bon jovi baş yapıtları en ufak bir protesto heyecanı vermiyor. bilmiyorum ama jon'unda kendini aktivist bir müzisyen olarak gördüğünü sanmıyorum.

dangerous kid
07-16-2010, 09:43 PM
Söylediğin üzere sunulan materyal herkes için aynı şey olduğu halde bu materyale yaklaşımlar kişiden kişiye değişkenlikler gösterebilir. Aslında ahkam kesmeyi, bir konuda bu budur demeyi hiç sevmem, hatta nefret ederim. O yüzden aslında bu konunun başlığını bence Bon Jovi protest bir gruptur şeklinde atmam gerekiyormuş. Her neyse benim için Bon Jovi'nin protest bir grup olduğunu görememek rahatlıkla anlayabileceğim birşey değil. Evet kendi adıma şunu kesinlikle söyleyebilirim ki Hey God'dan, Something To Believe İn'e, Someday I'll Be Saturday Night'tan, Keep The Faith'e, Work For The Working Man'dan,These Days'e onlarca Bon Jovi şarkısı katıksız protest şarkılardır ve dolayısıyla da bence Bon Jovi protest bir gruptur.