PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : En "Underrated" BJ Şarkısı

dn'z
04-30-2010, 11:42 PM
Sizin için en underrated, yani gerekli ilgiyi, takdiri görmemiş BJ şarkısı hangisi? Sadece liste başarısı açısından değil, forumlarda falan da pek konuşulmayan, başka fanlarca çoğu zaman vasat bir bon jovi şarkısı olarak görülmüş ama sizce süper olan şarkıyı soruyorum.

Ben başlayım;

Dün gece dinlerken bana bu konuyu açma fikrini veren "Little City" bence en underrated şarkılardan biri. BJ kataloğunda diğer şarkılardan bambaşka bir yerde duruyor. Sözleri, o melankoliyi bütünleyen ve tekrar eden gitar tıngırtısı, Jon'dan duymaktan pek alışık olmadığımız o eşsiz vokali ve sondaki konuşma efektleri... Benim gözümde mükemmel bir şarkı.

Aslında en overrated şarkısını da konu kapsamı içine alacaktım ama sonuçta BJ farklı müzik zevkleri olan milyonlarca insana hitap ediyor. O yüzden her ne kadar WSYCGH ya da WGIGO gibi şarkıları hala setlistte tutmalarını sevmesem de bunları niye yaptıklarını gayet iyi anlıyorum. O yüzden en azından kendi adıma "overrated" bir şarkıları olduğunu söyleyemeyeceğim.

Diyorum ve sözü size bırakıyorum...

Captain_Kidd
05-01-2010, 08:26 AM
These Days'in ve Richie'nin Stranger In This Town albümünün insanlık tarihinin en underrated albümleri arasında olduğunu ilk dinlediğim günden beri biliyorum ama şarkı olarak bu konuda çok kafa patlatmamıştım.

Baktığımız zaman These Days ve Dry County'nin büyük liste başarıları yok gibi gözüküyor İngiltere dışında. Zaten her iki albümde Avrupa ve Avusturalyada daha başarılı olduğu için bu iki single sadece buralarda yayınlanmıştı. Bu iki bölge dışında bu şarkılar radyoda çalmadı ve klipleri tvlerde dönmedi. Her iki şarkıda İngilterede ilk ona girdi. Bu ülke Bon Joviye gerektiği değeri verdiği gibi bu şarkılarada gerektiği değeri verdi diye düşünüyorum. Ama dünyanın geri kalan kısmında single olarak çıkmaması, en önemli sebebi teşkil etmek üzere bu şarkılar doğal olarak büyük kitlelere ulaşmadı ama yeryüzündeki bütün Bon Jovi fanları gereken ilgi ve saygıyı gösterdi bu şarkılara.

Dry County ve These Days underated mı değilmi diye arada kalırken yukarda neden bu iki şarkı underratedmış gibi görülüyor onu açıklamaya çalıştım. Bana göre Bon Jovinin en iyi iki şarkısı sadece Bon Jovi değil rock müzik tarihindede saygın bi yerde olmalarını isterdim.

Underrated olduğunu düşündüğüm bazı diğer şarkılar; Wild Is The Wind,Stick To Your Guns, Santa Fe, Dyin Aint Much Of A Livin, Stranger In This Town, Father Time, Rosie, Save A Prayer, This Ain't A Love Song dışında bütün These Days albümü ama özellikle My Guitar Lies Bleeding In My Arms, Its Just Me, Just Older, Thank You For Loving Me, One Wild Night,Two Story Town,Undivided,Right Side Of Wrong

Bu arada Little City için söylediklerine katılıyorum Jonun Destination Anywhere albümünüde en underrated albümler arasında görüyorum.

jambco
05-01-2010, 11:25 AM
heöem sıralıyayım.Hardest Part Is The Night,Wild Is The Wind,Something To Believe In,I Am,I Want To Be Loved,The Last Night

dangerous kid
05-01-2010, 10:11 PM
o kadar çok ki neredeyse ilgi görmüş bütün şarkılarının dışında ki tüm şarkıları diyebilirim bununla beraber kendi fikirlerimi sıralayım ; breakout, shot through the heart, hardest part is the night, always run to you, let it rock, without love, i'd die for you, wild is the wind, stick to your guns, if i was your mother, fear, little bit of soul, save a prayer, damned, my guitar lies bleeding in my arms, it's hard, hearts breaking even, something to believeing, if thats what it takes, bitter wine, all i want is everything, two story town, next 100 years, just older... görüldüğü üzere hemen hemen hepsi daha fazla uzatmaya gerek yok BON JOVI FOREVER

in these arms
05-22-2010, 12:30 PM
ilk aklıma I am geldi