Orijinalini görmek için tıklayınız : Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
king_o'swing
02-28-2008, 09:16 PM
Filmin konusu şöyle (film.gen.tr sitesinden alıntıdır): Benjamin Barker zalimce hapishaneye gönderilmiş ve ailesi mağdur olmuş bir berberdir. Karısına göz koyan Hakim Turpin, onun başına gelen felaketlerin sorumlusudur. İsmini Sweeney Todd olarak değiştirerek Londra'ya geri dönen Barker, eski evinin yerinde Mrs Lovett'ın yaşadığını görür. Londra'nın en kötü pastalarını yapan bu pastane sahibi kadın, Todd'a karısının kendisini zehirlediğini söyler. Turpin'den intikam alma arzusu daha da güçlenen Todd'a, Mrs Lovett yardımcı olacaktır.
3.teşebbüsümde bende nihayet gidebildim, Tim Burton ın da bir röportajında söylediği gibi günlük güneşlik müzikal olur mu hiç =) Güzel filmdi, ama filmin ana karakterlerinden olan Joanna - Sweeney Todd un kızı - anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi resmen, bu ne tiz bi sestir salonu terkedip gidicektim valla bi de bunun yavuklusu var başbelası, her sahnesinde " i feel you, joanna" diye geziyo gerçekten gına getirmişti bu ikilinin sahneleri ama Johnny Depp ya,,kılık değiştirme üstadı. Mrs. Lovett in sonu da pek beterdi, oysa tek yaptığı şey Sweeney Todd a aşık olmaktı =)
aşağıdaki linkte de filmin fragmanı var.
http://uk.youtube.com/watch?v=L_hgrfZVlJA
Ben taa Kasım'da mı Aralık'ta mı ne haberdar olmuştum bu filmden, Jesse James'e gittiğimde izlemiştim fragmanı. Sonra youtube'da filan da izledim kamera arkası vb. şeyleri. Tim Burton & J. Depp ikilisinden dandik film çıkmaz diye düşünüyorum ve bir an önce izlemek istiyorum! Sen 10 üzerinden kaç verirsin bu filme?
tuuuche
02-28-2008, 11:06 PM
yaaa ben pek beğenmedim desem!!!! Müzikal olan gerçek halini seyretmeyi de istemezdim galiba :D Jonny Depp oynuyo gidem kesin bi güzellik vardır bunda dedik ... bi baktım durmadan şarkı söylüyorlar.... OMG... Hani gerilim falan şarkıyla olmuyo... Sanırım ben de olsam Hakim Turpin'den intikamımı alırdım...hehe...
tim burton ve johnny depp'in birlikte yaptıkları her seyi seviyorum. bunu da o yuzden sevdim sanırım. sonuc olarak tim burton'ın yaptıgı sey,bir muzikali senaryoya uyarlamak oldu.bunu sinemaya uyarlamayı yıllardır dusunuyormus. bence elinden gelen her şeyi yapmış. zaten adam hiç birşeyi para kazansın ya da meshur olsun, eleştirmenler tarafından iyi yorum alsın diye yapmıyor.bu da onu ayrı bi değerli kılıyor seyırcilerin gozunde.johnny depp'in de performansı bence her zamanki gibi harikaydı. ama muzikalin konusu ve sonu gerçekten mukemmel değil. ve bir filmin yuzde doksanını soylenen sarkıları dinleyerek gecirmek istemeyen insanlara tavsiye edilecek bi film olmayabilir bu yuzden.
ayrıca gectigimiz gunlerde yapılan oscar torenlerinde odul almıs bi filmdir bu sweeney todd. cok begendıgım 3 tane de sarkı vardır bu muzikalde..
king_o'swing
02-29-2008, 10:14 PM
Ben taa Kasım'da mı Aralık'ta mı ne haberdar olmuştum bu filmden, Jesse James'e gittiğimde izlemiştim fragmanı. Sonra youtube'da filan da izledim kamera arkası vb. şeyleri. Tim Burton & J. Depp ikilisinden dandik film çıkmaz diye düşünüyorum ve bir an önce izlemek istiyorum! Sen 10 üzerinden kaç verirsin bu filme?
Vallaha ben 10 üzerinden 8 veririm, çünkü Jonny Depp ve Helena Bonham Carter mükemmel oynayıp karakterlerini doyulmaz yapmış olsalar da dediğim gibi lanet bi ikili var Joanna ile yavuklusu :D
Bi de Tuuuche eh abi müzikale gittin ne bekliyodun :D
tuuuche
02-29-2008, 10:23 PM
bi daha müzikal mi töööööbeeee :D
maksimum gidebileceğim müzikli olay Bj Konseri :) bünye kaldırmıyo...
yok jonny depp varmış yok tim burton çekmiş yok abi yaaaaa ...
insanda mide var yani.... filmden sonra bişiiicikler yiyemedim :(
aman bi de benim dediklerime bakıp da gitmemezlik etmeyin... gidin bi görün...
king_o'swing
02-29-2008, 10:29 PM
bi daha müzikal mi töööööbeeee :D
maksimum gidebileceğim müzikli olay Bj Konseri :) bünye kaldırmıyo...
yok jonny depp varmış yok tim burton çekmiş yok abi yaaaaa ...
insanda mide var yani.... filmden sonra bişiiicikler yiyemedim :(
aman bi de benim dediklerime bakıp da gitmemezlik etmeyin... gidin bi görün...
Evet evet siz ona aldırmayın :D
Turpin in öldüğü sahneyi diyosun sanırım :D gencturkcell in son günlerinden olduğundan biz bi de bedavacılar olarak mcdonalds dan menü aldık,,, yıh yıh,,,yiyemem sandım ama :D
tuuuche
02-29-2008, 10:33 PM
:D :D
herkesin de sinema olayı aynı mı olur yahu????
ama sanırsam bitti bugün....
king_o'swing
02-29-2008, 10:38 PM
Bedavayı seviyoruz bence :D
Ve evet bitti uzatılır diyodum ama uzatmadılar!!!
Nihayet vakit bulup gittim bugün. :)
Ve beğendim filmi. 10 üzerinden 8.5 diyorum.
Hem yönetmen hem oyuncı ekibi harika, müzikal girişimi çok başarılı ve hikaye de orjinal bir şekilde izlenmiş. Emeği geçenlerin eline sağlık!
vBulletin® v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.